Ένοχα μυστικά

4K 439 214
                                    

Ευχαριστώ πολύ την @DangerousMal για το υπέροχο εξώφυλλο της Ύβρις. Δεν μπορούσα να το σκεφτώ πιο όμορφο.

Μανού

"Ριζ!"

Περπατάω με ταχύ βήμα προς εκείνον. Σταματά να μιλά με τον Ντέιβιντ και μου κάνει νόημα απο μακριά. Η ορχήστρα έχει δυο ώρες που παίζει, οι εργάτες της εταιρείας είναι όλοι εδώ και όχι μόνο οι εργάτες αλλά και οι οικογένειες τους. Ήμουν ξεκάθαρος στον Άιντεν πως η γιορτή γίνεται για να επικρατήσει ένα καλό πνεύμα και πάλι στο ορυχείο και αυτός δεν έκανε καν τον κόπο να εμφανισθεί.

"Πατέρα" 

"Είδες τον Αιντεν?"

"Όχι ..δεν νομίζω, δεν έχει έρθει?"

Τον βλέπω αναστατωμένο , γυρίζει το βλέμμα του περιμετρικά του υπαίθριου χώρου και ψάχνει τον Άιντεν.

"Άστο..θα τον βρω, περάστε όμορφα εσείς" κοιτάω τον φίλο του τον Ντέιβιντ. Έχουν μήνες που γυρίζουν μαζί. 

"Σας ευχαριστούμε" μου ανταπαντά ευγενικά ο φίλος του και βγάζω το κινητό μου παίρνοντας μια μεγάλη ανάσα. Οι εργάτες ήδη με ρωτάνε γιατί δεν είναι το αφεντικό τους στην γιορτή, δεν καταλαβαίνει οτι τους προσβάλλει με την απουσία του? Ήταν μια καλή αφορμή να βρεθούν και να μιλήσουν, να εξομαλύνουν την κακή ενέργεια και τις ταραχές που επικρατούν στο ορυχείο. Ήδη υπάρχουν πρωτοστάτες που ξεσηκώνουν τους άλλους σε γενική απεργία. Δεν μπορώ να βοηθήσω τον Αιντεν αν αυτός δεν κάνει και καμία κίνηση καλής θέλησης. Απο την στιγμή που  τον εγκατέλειψε  η Άννα  έχει πάρει την κάτω βόλτα και δεν βλέπω να αλλάζει το πράγμα.

Τον καλώ για πολλοστή φορά και έπειτα καλώ την Ρεμέδιος. 

"Δεν είναι στο σπίτι Μανού, δεν έχει έρθει ακόμη, θέλεις να ψάξω στο γραφείο της εταιρείας?"

"Όχι , θα πάω εγώ, έλα στο γλέντι εσύ, μην τον περιμένεις"

Της το κλείνω και ανεβαίνω στο τζιπ. Βλέπω τα βλέμματα των εργατών να με κοιτάζουν περίεργα. Θα τον φέρω σηκωτό θέλει δεν θέλει. Εντάξει τον εγκατέλειψε και πρώτος εγώ ξέρω τι σημαίνει ερωτικός πόνος και απώλεια. Αλλά πρέπει να καταλάβει οτι δεν έχει μόνο το τομάρι του να σκεφτεί. Έίναι υπεύθυνος για μια μεγάλη επιχείρηση που συντηρεί εκατοντάδες στόματα. Τέλος τα παιδιάστικα καμώματα.

Επιταχύνω και μπαίνω στο προαύλιο χώρο της εταιρείας και απο μακριά βλέπω τα φώτα του γραφείου αναμμένα.

ΥΒΡΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα