Γυμνή αλήθεια

4.5K 460 274
                                    

Οι επόμενες μέρες βρήκαν τον Άιντεν κλεισμένο στο γραφείο του. Έγραφε ξανά και ξανά την κατάθεση της Άννας και κάθε φορά λογόκρινε τον ίδιο τον εαυτό του. Στο τέλος κατέληξε στην εκδοχή οτι η Μαντλέν ύστερα απο την ανακοίνωση του γάμου του, θύμωσε καθώς δεν ενέκρινε τον γάμο και σε μια άτυχη στιγμή υστερίας και οργής επιτέθηκε  στην Άννα , με αποτέλεσμα να βρεθεί απο ατύχημα πνιγμένη στην λίμνη.  Δεν θα επέτρεπε να μαθευτεί οτι η γυναίκα του Έρικ τον είχε δολοφονήσει. Κάτι τέτοιο θα ανακινούσε νέο κύκλο ερωτήσεων κάτι που δεν ήθελε ο Άιντεν. Ήθελε απλά να λήξει όλο αυτό όσο πιο ανώδυνα και διακριτικά γινόταν.

Η ιστορία έμπαζε απο παντού αλλά ήταν προετοιμασμένος και γι αυτό. Ο αστυνομικός διευθυντής της Τζακάρτας, ένας ψαρομάλλης άντρας που έδειχνε ξεκάθαρα το ενδιαφέρον του για την υπόθεση- ήταν ξεκάθαρο πως σκόπευε να την εξιχνιάσει για να πάρει προαγωγή- είχε έλθει στο νησί και έκανε ερωτήσεις. 

"Θα ήθελα να μου τα πει όμως η μέλλουσα σύζυγος σας κύριε Μπουενδία. Την κατάθεση θα την πάρω ο ίδιος . Αυτό ορίζει ο νόμος ."

Είχε έρθει εκείνο το πρωί , ντυμένος με την επίσημη στολή του και γυαλισμένα παπούτσια. Έτοιμος να κερδίσει όσα περισσότερα μπορούσε.

Η υπογραφή ακόμη της κατάθεσης ήταν προιόν πλαστογράφησης. Ο Άιντεν όχι απλά συνέταξε την κατάθεση αλλά την υπέγραψε. Όταν έδωσε την κατάθεση στην Άννα το προηγούμενο βράδυ εκείνη έμεινε ακίνητη να τον κοιτά.

"Είναι ψέμματα"

"Είναι προς συμφέρον όλων"

"Δεν το υπογράφω"

"Θα γίνει όπως σου τα είπα και η συζήτηση τελειώνει εδώ"

Με πυγμή την παρέκαμψε. Ήταν σίγουρος πως σε κανεναν δεν θα ωφελούσε η αλήθεια. Και ιδιαίτερα την Άννα. Δεν θα της επέτρεπε να βάλει σε κίνδυνο την ασφάλεια της επειδή ήθελε να εξιστορήσει μια παρανοική εκδοχή με λύκους .

Και τώρα ο Μαρκέζ τον κοιτούσε εξονυχιστικά. 

Ήξερε φυσικά ο Άιντεν πως ένα πράγμα θα  έκανε εκείνον τον άντρα να ξεχάσει τα όνειρα της προβολής και της πιθανής προαγωγής.

"Εκτιμώ το προσωπικό ενδιαφέρον σας καθώς και την διακριτικότητα σας. Δεν είμαι αχάριστος κύριε Μάρκεζ" του είπε ο Άιντεν καθώς του πρόσφερε ένα απο τα πούρα του.

Έκατσε πίσω στην καρέκλα του και τον κοίταξε ίσια στα μάτια .

"Σκοπεύω άμεσα να χορηγήσω μια υποτροφία σπουδών στο τμήμα σας για τα ανήλικα τέκνα των αστυνομικών. Είναι το ελάχιστο ευχαριστώ για την πολυετή προσφορά σας στη  δικαιοσύνη και την διακριτικότητα σας στην υπόθεση μας"

ΥΒΡΙΣWhere stories live. Discover now