Το φιλί του

4.6K 514 89
                                    

Eυλαβούμαι , Ανάγκη 

οτι εσύ έπλασες το συνεχές του κόσμου

το δώς μου ,το δεν έχω του.

Αλλά τον έρωτα όχι, όχι εσύ , Ανάγκη

τον έρωτα τον έπλασε ο θάνατος 

απο άγρια περιέργεια 

να εννοήσει τι είναι η ζωή.

(Κική Δημουλά, Ποιήτρια)

Ο μεσημεριανός ήλιος πύρωνε την επιδερμίδα της Έρικας. Το νησί της μύριζε άσχημα , αιτία το θειάφι. Κάθε τόσο έφερνε στην μύτη της ένα μαντήλι ποτισμένο με έλαιο λεμονιού και εισέπνεε με ένταση προσπαθώντας να αντέξει την οσμή.

"Άιντεν!" κούνησε το χέρι της με ενθουσιασμό. Εκείνος ίσα που φαινόταν στο μέσο του λατομείου. Μια κίτρινη ομίχλη απο θειάφι κάλυπτε τα πάντα. 

Κίτρινα και ζεστά τα πάντα , η ζωή θύμισε σαν στιγμή εν μέσω ονείρου.

"Άιντεν" του φώναξε ξανά και έφερε μηχανικά το μαντήλι της στην μύτη της. Τον είδε με αργά βήματα να πλησιάζει σε εκείνη. Ξεχώριζε ανάμεσα σε όλους τους εργάτες, όχι λόγω των ρούχων του, άλλωστε ήταν απλά ντυμένος αν και πιο καθαρός απ'όλους, αλλά εξαιτίας της σωματικής του διάπλασης. Ο Άιντεν ήταν ένας αντικειμενικά όμορφος και πολύ γοητευτικός άντρας. Ένιωθε τυχερή που η μοίρα της απέδωσε έναν τέτοιο άντρα και δεν είχε πρόβλημα να συμβιβαστεί με όσα δεν της άρεσαν

Είχε παγερά μάτια όταν του έλεγε οτι τον αγαπά, άκαμπτος σαν φώλιαζε στην αγκαλιά του τα βράδια μετά τον έρωτα τους. 

"Έρικα" την πλησίασε και κοίταξε δίπλα της τον εξίσου αναψοκοκκινισμένο Ντέιβιντ. Εκείνος και η Έρικα είχαν ανακαλύψει ως τώρα  δυο κοινά : Αγαπούσαν με πάθος τα ορυκτά και δεν άντεχε το δέρμα τους τον ινδονήσιο ήλιο.

"Ο Ντέιβιντ έχει κάνει διατριβή για τα παγόβουνα, είναι απίστευτο αλλά έζησε πριν έρθει εδώ για καιρό στην Αλάσκα"

Ο Ντέιβιντ κοίταξε διστακτικά τον Άιντεν. Του έκανε εντύπωση πως του εμπιστεύτηκε την μέλλουσα μνηστή του , όταν πριν μέρες ο ίδιος άντρας τον είδε να γίνεται έξαλλος απλά γιατί τον είδε να μιλάει με την προστατευόμενη του.

"Ήμουν σίγουρος πως θα βρίσκατε θέματα συζήτησης" είπε εκείνος αδιάφορα και κοίταξε μηχανικα προς την εξόρυξη. Ύστερα σαν να θυμήθηκε την παρουσία των δυο γύρισε και συμπλήρωσε την φράση του " είχα εκκρεμότητες που έπρεπε να λυθούν, σ'ευχαριστώ Ντέιβιντ που της κράτησες συντροφιά"

ΥΒΡΙΣWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu