Το κυνήγι της μνήμης

4.2K 508 63
                                    

"Δεν θα το επιτρέψω αυτό, με ακούς?"

Η φωνή της Μαντλέν αντήχησε σε όλη την τραπεζαρία καθώς ο Άιντεν της ανακοίνωσε αδιάφορα το νέο του αρραβώνα του καθώς έτρωγαν πρωινό. 

Η Άννα έτρωγε  χωρίς να μιλά. 

Το βράδυ όταν η ίδια το άκουσε ψέλλισε συγχαρητήρια, σηκώθηκε απο το πάτωμα και σαν υπνωτισμένη πήγε στην κάμαρα της. Δεν έκλαψε. Δεν σκεφτόταν τίποτα. Κοιτούσε το ηφαίστειο άηχη απο σκέψεις. Σαν να έβαλε ένα μεγάλο φράγμα στην καρδιά της αρνούμενη να σκεφτεί το οτιδήποτε. Κάθε σκέψη γύρω απο τον αφέντη θα ήταν επώδυνη. Ήταν σαν να είχε αποστασιοποιηθεί απο την ίδια την υπαρξή της. 

"Τι εννοείς Μαντλέν δεν μου επιτρέπεις?" της είπε με τόνο αυστηρό υψώνοντας την φωνή του περισσότερο απ'όσο είχε συνηθίσει να της μιλά. 

Η Μαντλέν περιεργάστηκε για μια στιγμή την Άννα που έτρωγε ασταμάτητα χωρίς να παίρνει το βλέμμα της απο το πιάτο. 

"Εκείνη το ξέρει ήδη ε? Πόσο καιρό τώρα το είχες αποφασίσει και δεν μου είπες τίποτα ? γιατί νομίζεις οτι θα δεχτώ να κουβαλήσεις στο σπίτι μου μια φθηνή γυναίκα?"

Ο Άιντεν χτύπησε με φόρα την γροθιά του στο τραπέζι, κάνοντας τα πιάτα να χοροπηδήσουν. Η Άννα σταμάτησε να τρώει." Δεν σου επιτρέπω "

"Θέλω να σου μιλήσω ιδιαιτέρως. Το θέμα αφορά την οικογένεια μας και όχι την κόρη της πλύστρας. "

"Τότε πάμε στο γραφείο Μαντλεν να τελειώσουμε με αυτή την παρωδία"

Σηκώθηκε πρώτος με φόρα χωρίς να δει αν τον ακολουθεί .

Η Μάντις στάθηκε πλάι στην Άννα.

Η Άννα κοίταξε τα θολά μάτια της γριάς γυναίκας. 

"Μάντις.." ψέλλισε και μετά έκοψε την σκέψη της. Όχι . Δεν μπορούσε κανείς να την βοηθήσει. Σηκώθηκε αργά και ακολούθησε τον ήχο απο τα ψηλοτάκουνα παπούτσια της Μαντλεν. Άκουσε την πόρτα του γραφείου να κλείνει με φόρα. Ακολούθησε τον ήχο σαν υπνωτισμένη και στάθηκε έξω απο το γραφείο. 

"Είναι η πουτάνα που έχεις στην Τζακάρτα?"

"Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς Μαντλέν"

"Μια χαρά με καταλαβαίνεις Άιντεν, θεωρείς πως είμαι ηλίθια, δεν γνωρίζω για ποιό λόγο κάθε τόσο πας στην Τζακάρτα? Ξέρω καλά πως πηγαίνεις για να την βρεις. Ένα χρόνο τώρα έχεις σχέσεις με αυτή την γυναίκα"

ΥΒΡΙΣWhere stories live. Discover now