4. Bölüm

112K 4.7K 3.2K
                                    

Merhaba okumadan önce lütfen yıldıza basmayı unutmayın.

Jutenya_ şurayı tıklayarak watpad hesabımı takibe alın ve kitap hakkında ki gelişmelerden haberdar olun.

Twitter hesabım Jutenya_

İnstagram hesabım jutenya82

Twitter'da

#azadsaruhan #mardinetutsak #jutenya#hejakarahan #așkadireniș

Twitter'da yukarda ki etiketlerimizi kullanarak bize destek olabilirsiniz.

Ve unutmadan hepiniz benim hayal dünyamın evreninde dünyama değinen yıldız tozlarısınız ve hepinizi çok seviyorum.

Keyifli okumalar

Keje'den

Evet Ağir'le evlendim. Aslında Ağir'e aşık da değilim, sırf Heja'da benim yaşadıklaklarımı yaşasında diye evlendim. Kuma gitmek en son tercihimdi ama babam ve amcam isteyince kabul ettim.
Ben Ağir hiç bir şekilde kabul etmez diye düşünüyordum. Ama olmadı Ağir fazla direnmedi, kabul etti. Başta çok şaşırdım! Çünkü Ağir'le Heja'nın aşkı dillere destandı.

Heja Ağir'le evlenebilmek için Hazar'ı red edip ailesinden vazgeçmişti.
Hazar! Benim ilk aşkım oda Heja için beni reddetti. Açınacak durumdayım sırf ben aşk acısı yaşadım diye Heja'da yaşasın istiyorum. Gerçi daha büyüğünü yaşadı. Benim ki karşılıksız aşktı onun ki ise kaybediş yok oluştu. Biliyorum çok acımasızca ama içim soğusun istiyorum. Ağir'le Heja evlenerek benim içimde olan bütün umutlarımı söndürdü. Başta Heja'nın Ağir'e olan aşkı bana umut olmuştu! Ama sonra imkansıza dönüştü. Olaylar o kadar hızlı gelişti ki bir anda her şey ters gitti. Ağir'in Heja'yı istemesi ailesinin kabul etmemesi, Heja'nın ailesini karşısına alıp gelmesi, bana umut olmuştu.

Ama ne yazık hiçbir şey düşündüğüm gibi olmadı. Tüm gururumu ayaklar altına alıp, Hazar'a gittim! Ona olan aşkımı anlattım! O da bana Heja'ya olan aşkını anlattı. O zaman nefret ettim Heja'dan.

Beni sevmeyi denemesi için yalvardım Hazar'a! Bir şans istedim. Yeter ki umudum olsun. O da onunla olsun istedim. Hazar'sa beni sevmediğini Ağir'in ailesinden bir kızı da asla ailesi yapamayacağını yani imkansızlığı anlattı.

Belki onlar evlenmeseydi benim için umut olurdu.
ikisinin evliliği ile Mirakan ve Karadağlı aileleri arasında evlilik ve akraba ilişkileri artık imkansızdı!
Ne bizden onlara artık kız verilirdi. Ne de onlardan bize kız alınırdı. Onlarda içinde durum aynıydı.
Evet ben aşkımı kalbime gömüp geldim Ağir'e artık kocamdı! Ağir'e karşı hiç bir saygısızlık yapmıyacaktım. Hatta onu kendime aşık edip Heja'dan iyice uzaklaştıracağım. Heja'da benim yaşadıklarımı yaşayacak. Önceleri böyle bişi aklımda hiç yoktu her nedense babam evlilik konusu acınca neden olmasın dedim. Zaten Heja'nın kabulleneceğini hiç sanmıyorum.
İsteme kına düğün hern şey o kadar hızlı geliştiki her şey bir anda oldu.

Genelde kumaya düğün kına yapılmaz? Ama ben amcama gelin geldiğim için her şey eksiksiz yapıldı! Heja penceren izledi kocasına yapılan düğünü. Ağir yanımda surat asıyordu ama onunda artık yapacağı hiçbir şey yoktu. Heja'nın yaşadıklarını düşününce ister istemez üzülüyorum. Özellikle düğünde odasının penceresini açıp bizim isimlerimi ki zava, ki xatun diye zılgıt çekmesi... Allah'ım nasıl bir güç kuvvet verdi ki içinde ki acıya rağmen zılgıt çekebildi. O an onun için gerçekten üzüldüm. Düşündükçe bazen yanlış yaptın diyorum ama ben olmasam da kuma gelecekti bu konağa. Bende babamın amcamın istekleri ile kabul ettim. Ve Heja'nın acı çekmesi hoşuma gidiyor.

Aşk'a Direniş Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin