32. Bölüm (Aşk'a Direniş 2)

32.6K 2.5K 1.8K
                                    

Evettttt ben biliyorum özlediniz. Fazla özlem tez ayrılık getirir diye çok fazla ara vermiyorum.

Jutenya_ şurayı tıklayarak watpad hesabımı takibe alarak jutenya aşiretime katılabilirsiniz. Sizleri aramızda görmek beni ve jutenya ailemi çok mutlu edecek.

Şimdi buraya uzun bir açıklama yapacağım. Biliyorsunuz kuma kitabı yazıyorum ama kumayı sevmiyorum diye üstüne kuma gelmiş bu durumla yaşamak zorunda kalmış kadınların hayatlarını yok sayamam ben doğuyu, töreyi, aşireti anlatıyorum geçmişte ve maalesef günümüzde bile bu çağ dışı yöntem yokmuş gibi yapamam.

Ben sadece gerçeği yansıtırım kuma masum yada mağdur değildir bunu açık dille yazarım. Benim için ikincinin kadının acısı veya yaşadıkları samimi veya gerçek gelmiyor. Velhasıl birinci kadının acısının yanında bir bardak su gibi geliyor. Gerçi bile isteye kuma olan kadının yaşadığı da beni ilgilendirmez. Ne yazık ki TV ve kitaplarda bu o kadar normalleștirmeye çalışılıyor ki ihanet sanki doğal ve normalmiș gibi lanse ediliyor.

Şehirler de evli erkekler ile birlikte olan kızlar var. Bunun varlığını inkar edemiyoruz. Maalesef ki ailemi seviyorum deyip metres tutan erkek müsvetteleri çok fazla, bunlar yaşadığımız toplumun acı gerçeği. Ama metres yada kuma iyi yada masum değil. Bunu kabul eden kendine ikinci olmayı normal gören bir kadın etik değil bunu açık yüreklilikle belirtirim. Düşünün eşiniz manavdan sebze veya meyve getirmiyor. Başka bir kadın başka bir beden ve ten. Siz ikisinin arasında olanları biliyorsunuz. Hiçbir kadın böyle bir hayatı acıyı hak etmiyor.

İlk eşleri bugüne kadar diğer kurgular da sanki istese gider. Her şeye gücü yeten kadınlar olarak kumayı kabul eden kadınlar gibi tanıdınız. Bu gerçek değil asıl mağdur ilk eşler ben bunu dile getiriyorum. Benim için arada kıyılan nikah veya diğer şeyler olayı değiştirmiyor. Kimse seni eksik görüp eksikliğini tamamlamak için kocanla beraber olamaz. Bunu kendisine hak görümez. Adamın niyeti çocuk ise boşar kadını gider kimden ne yapmak isterse yapar. Lakin üçlü bir hayat bir erkeğin iki kadınla olan ilişkisi bu normal değil. Bu Bi erkeğin hakkı değil ve bunun acısını çeken her zaman ilk kadın.

Yuvası darmadağın oluyor.

Onların ilk eşlerin açısını mücadelesini yansıtırım. İşte o zaman sizler ve okuyan herkes kuma yı aklamaz onların gerçek yüzlerini okur bu düzenin ne kadar rezil bir düzen olduğunun farkındalığına varırlar. Üstüne kuma geldi diye intihar eden veya dermansız hastalıklara düşen bir çok kadın var. Yaşadıkları hayatta her gece yastığa baş koyarken sabaha uyanmamayı dileyenler var. Ve doğuda kuma kadınlar kitaplarda ki gibi değiller. Çoğu bile isteye geliyor.

Yaşı 12 14 arası babasının sattığı kızlar kuma olunca bende açıyorum.

Zorla kuma olan kadın eşine aşık olacağını düşünmüş ondan aşk beklemez,zaten zorla olduysa ihtiyarlamış biri ile evlendirilmiştir. İlk eşi ile güçten düştüğü için almıştır genç kuma arada 30 yaş olur bu okuduğumuz kuma kadınlar kocam bana aşık ol demezler. O adamlara olan nefretleri sevgisizlikleri gözle görülür. Gerçekten o kadar şeye şahit oluyoruz ki ilk kadının acısıyla yanıp kahroluyoruz.

Neyse ben doğru bildiğimi yapmaya çalışıyorum. Bu yolda yanımda olan sizlere desteğinize çok teşekkür ederim.

Keyifli okumalar.

Aşk neydi.

Leyla'ya göre Mecnun.

Aşk'a Direniş Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin