3. poglavlje

1.3K 39 0
                                    


Danas je ponedjeljak. Što znači nema više vike i udaranja, samo mir i tišina. Radnici su radili cijeli vikend u mojoj kući, a onda su jučer u tri sata sve završili, spakirali se i otišli. Napokon. Morala sam ih nagraditi što su se odrekli vikenda koji su mogli provesti drugačije, a ne radeći u mojoj kući.

A sada, sada imam kuću samo za sebe.

Jučer kada su otišli odmah sam se bacila na čišćenje i kuća je sada blistala. Moj dom. Napokon imam nešto što mogu zvati svojim domom. Nakon čišćenja sam pola sata ležala u svojoj novoj kadi s čašom vina u rukama. Ne moram niti reći kako me je ta jedna čaša malo udarila u glavu jer nisam bila naviknuta na piće.

U devet sam se zavukla u krevet i počela čitati novu knjigu. Jučer sam se divila svojim novim policama koje su bile do pola popunjene, ali znam da ne trebam brinuti o tome. Ovisnica kakva jesam, za par dana ću ih sve popuniti i sigurna sam da će mi trebati nove police.

Bila sam toliko zadubljena u radnju i likove da nisam shvatila da je već bilo tri sata pa sam se natjerala da odem na spavanje. Teško sam se odvajala od dobre knjige baš kao i noćas. Obožavam čitati i obožavam otkrivati nove knjige. Naravno, čitam samo ljubavne romane jer mi je dosta krimića i trilera. Toga sam imala i previše o Škorpionu.

Odlučila sam. Otkako sam vani ne želim razmišljati više o njima. Oni su prošlost, a ja sada sebi gradim budućnost. Daleko od svih tih sranja. Želim novi život, želim prijatelje i želim obitelj.

Lagani ljetni povjetarac me je blago pomilovao po mojim golim nogama. Ljeto u Portlandu je tek krenulo i ja sam ga jednostavno obožavala. Znam koliko će biti vruće ovdje, ali ja sam bila spremna i na to.

Osim što čitam, počela sam gledati i filmove. Osjećala sam se kao da otkrivam neki novi svijet koji je samo čekao da bude otkriven. Osjećala sam se kao malo dijete na Božić kada sam gledala sve te filmove. Našlo se tu i par krimića i trilera, ali sam brzo odustala od njih. Neću lagati i reći kako mi se ne sviđaju, volim ih, ali nekako sam u zadnje vrijeme previše zagrijana za ljubavne priče i njihove unaprijed znane krajeve. Ali to me nije zanimalo. Željela sam znati što je to ljubav jer stvarno nisam znala. Toliko toga nisam znala i željela sam sve otkriti.

Znala sam da sam voljela Sebastiana. Ne, volim Sebastiana kao svoga brata, ali što je to bila zapravo ljubav?

Sebastian mi iz dana u dan stvarno nedostaje. Voljela bih kad bih znala gdje je. Voljela bih nekako doći do njega i da napokon budemo zajedno, slobodni. Sve bih učinila da je on sada ovdje sa mnom.

Malo sam se protegnula i pogledala na sat. Bilo je jedanaest sati. Ne znam kad sam zadnji puta ovako dugo spavala. Otkako sam u bijegu, dizala sam se ranom zorom kao vojnik, ali sad želim samo uživati i opuštati se. Zaslužila sam to, prokletstvo! I zaslužila sam da bar jednom ostanem u krevetu ovako kasno.

Čak nisam ni bila jutros na trčanju. Čišćenje i čitanje knjige me je dobro uspavalo. Sada se samo želim izležavati u svome krevetu dok ne krenem na posao. Kolega s posla, Ben, me je jučer nazvao i pitao da li se možemo mijenjati za smijene na što sam ja bez pitanja pristala. I dobro mi je došlo jer nisam sigurna kako bih ujutro radila kada sam kasno zaspala.

Jučer sam cijeli dan provela kod svoje kuće s radnicima. Nisam nikuda izlazila pa mi je žao što nisam vidjela Ashley i Auroru. Sigurna sam kako ih ni danas neću vidjeti zbog toga što radim popodnevnu smjenu. Ali uvijek mogu poslati Ashley poruku da malo svrate kako bih popričala s njima.

Ali one nisu jedine na koje sam mislila ovog vikenda. Bio je tu i Gabriel. Muškarac kojeg sam vidjela u subotu mi nikako ne izlazi iz misli. Tu večer kada sam legla u krevet pred očima mi je bio onaj njegov seksi smiješak i njegove neodoljive zelene oči. Još uvijek se sjećam kako su se kapljice kiše spuštale preko njegovog prekrasnog lica. Željela sam polizati svaku tu kapljicu. Nešto na tom muškarcu me je toliko privuklo da sam ostala bez daha. I sada ne mogu prestati misliti o njemu. One njegove pune usne su bile tako prekrasne i pozivale su me da prislonim svoje na njih.

Osveta #1Where stories live. Discover now