30. poglavlje

792 36 4
                                    

Gabriel

Imam vikendicu malo dalje od grada, na prekrasnom mjestu pokraj jezera u šumi. Sagradio sam je prije četiri godine kada mi je otac umro. Morao sam na nešto usmjeriti svoj bijes i mržnju pa sam otišao iz grada i počeo graditi kolibu. Nitko ne zna za nju osim mene i moje sestre. Čak nisam niti Kevinu rekao za nju. Nisam siguran zašto. Ne provodim previše vremena ondje zbog posla, ali zna se dogoditi da odemo tamo Ashley, Aurora i ja preko vikenda.

Jednom sam mislio i Miju odvesti ondje kako bismo se malo maknuli iz grada i iz gužve. To je bio plan. Trebali smo ići tamo kada završim sa suđenjem, ali sve je palo u vodu zbog svega ovoga što se dogodilo.

Zapravo, sada je i vodim tamo, ali je situacija potpuno drugačija. Ne vodim je da budemo malo sami, nego da je sakrijem. Kako nitko ne zna za moju vikendicu, siguran sam kako je Škorpion neće nikada pronaći. Skrivat ću je ondje neko vrijeme dok opasnost potpuno ne prođe. Iako nekako sumnjam da će opasnost proći.

Odlučio sam joj pomoći. Nisam je više mogao gledati na onome mjestu. Znam što je učinila i trebala bi biti kažnjena zbog toga, ali ne mogu je ostaviti tamo pa da je prokleti Škorpion ponovno odvede. Da joj se nešto dogodi, za to bih ja bio kriv.

Još uvijek mi pred očima blješti slika Mije kako mi govori da ona nije htjela ništa od ovoga. Znam da nije, vjerujem joj. Oteli su je i pretvorili je u nešto što ona nije. Samo, ne znam kako da pređem preko činjenice da mi je ubila oca.

Mogu li povjerovati u onu priču o svome ocu? Da li je moguće da je činio sve te čudovišne stvari nevinim djevojkama?

Nisam više znao što da mislim. Moju sestru će ovo sve slomiti i znam da uskoro moram s njome razgovarati dok nije čula od nekoga drugoga. Za sada moram odvesti Miju što dalje od postaje i dovesti je na jezero u vikendicu. Dobra stvar je bila što je vikendica dobro skrivena. Nije se vidjela s ceste. Nije se čak vidio niti zemljani put koji vodi do jezera. Samo sam ja znao da on postoji.

Mogao bih Miju izvesti bez problema iz postaje i nitko neće znati da je uopće bila ondje. Izbrisao sam njezin dosje, nadam se na vrijeme, i samo jedan policajac zna da je ona u pritvoru. Imao sam povjerenja u policajca Shawa i njega sam ostavio dolje da je pričuva i da mu kaže ako joj nešto bude potrebno. On neće reći niti riječi o tome kada je izvučem van.

Moj tata se možda sada prekreće u grobu zbog ovog što radim, ali proklet bio ja ako je ostavim Škorpionu na milost i nemilost. Nikada ne bih dozvolio da joj se nešto dogodi, nikada. Unatoč tome što je ubila moga oca, unatoč tome što sam je pokušavao mrziti, nisam mogao. Volio sam je, ludo sam je volio i takva ljubav se nije mogla brzo ugasiti.

Sada je želim spasiti, odvesti daleko od opasnosti, a poslije moram dobro razmisliti što dalje. Ni sam nisam bio siguran što dalje. Dok se Škorpion ne ukloni, Mia nikada neće biti sigurna. Za sada će biti sigurna u mojoj vikendici, ali problem je što ne znam što dalje.

Ne mogu ponovno biti s njom. Želio bih. Tako bih jebeno želio biti s njome, ali nisam to mogao učiniti. Sestra bi me sigurno ubila zbog toga. Zato moram što prije s njome razgovarati o svemu. Treba mi njen savjet. A ako se ona bude protivila tome da ponovno budem s Mijom, poslušat ću je. Iako i sam mislim da Mia i ja nemamo nikakvu budućnost. Uvijek će ispred nas biti sve više zapreka koje ne možemo prijeći.

Danas sam se toliko prestrašio kada sam sa Sebastianom uletio u njezinu ćeliju. Ležala je dolje na podu, blijeda i bez svijesti. Satima je spavala dok se napokon nije probudila. Njezino dozivanje svoje majke mi je slomilo srce. Pokušavao sam mrziti Miju, ali znam da nisam mogao. Nisam samo ja izgubio sve što sam imao iako sam još uvijek imao svoju sestru i nećakinju. Mia je izgubila sve. Ostala je bez roditelja dok je bila djevojčica i sada ne zna što im se dogodilo. Mrzio sam vidjeti kada je nešto boli, a danas je pričala s tako velikom boli u glasu da sam je poželio privući u svoj zagrljaj i nekako joj pomoći. Želio sam ukloniti svu bol iz onih prekrasnih očiju. Nije zaslužila da joj se išta od ovoga događa. Zaslužila je da ima novi život, novi početak i imala je to dok joj ga nisam ja uništio. Ponovno sam joj navukao nevolju na vrat.

Osveta #1Where stories live. Discover now