34. poglavlje

1K 40 0
                                    


Gabriel

Dva dana poslije

Sjedio sam na vrhu svoje zgrade i promatrao grad kako se polako budi. Nisam mogao spavati pa sam se ustao i došao gore. Zapravo, zadnjih nekoliko dana nisam najbolje spavao. Gledati Miju kako bespomoćno leži u onom krevetu mi je stvaralo mučninu. A onda smo sva trojica saznali istinu, pravu istinu. Opet nam je lagala. Opet je lagala meni i ne, ne krivim je zbog toga. Povrijeđen jesam što nam se nije otvorila, ali znao sam njezine razloge i razumio sam ih.

Cijelo ovo vrijeme ju je vodila osveta. Kao i mene svih ovih godina, ali ja sam na svoju osvetu zaboravio. Znao sam da nema smisla da gonim ženu koju toliko volim zbog onoga što je bilo prije nekoliko godina. Znao sam da moj otac ne zaslužuje da ga osvetim zbog svega što je učinio mojoj sestri, svojoj vlastitoj kćeri. To mu nikada, ali baš nikada neću moći oprostiti.

Da sam to znao prije, Mia nikada ne bi bila zatvorena i nikada ne bi doživjela onu strašnu nesreću zbog koje mi se želudac okreće kada se samo sjetim. Još uvijek mi je u mislima njezina slika kako leži blijeda i krvava na onom prašinom prekrivenom podu. Ne mogu si oprostiti što sam joj to učinio. Nikada si to ne mogu oprostiti. Zaslužila je biti sretna daleko od mene iako me je to ubijalo.

Kada sam je vidio kako pada u nesvijest i Sebastian je lovi, noge su mi se oduzele, a cijelo tijelo smrznulo. Zabezeknuto sam promatrao kako je Sebastian pokušava dozvati, a onda su im doletjeli bolničari da joj pomognu. Ja sam tamo samo stajao i gledao što se događa sve dok me Kevin nije udario i natjerao me da se pokrenem. Bio sam u bolnici kako bih saznao da će Mia biti dobro. Čekao sam doktora sa svima, morao sam se uvjeriti da će moja vatrena cura biti dobro i da nije imala nekakve trajne posljedice.

Taj dan je bila jako tiha. Nisam znao što joj se motalo mislima, ali mogao sam samo pretpostaviti. Njezine misli su bile na misiji i na Evanu. Bila je odlučna da mu stane na kraj. Bila je odlučna da uništi njega i Škorpion i to sam podržavao. No, nisam očekivao da će se u trenu pretvoriti u Miju koja je bila dok je bila u Škorpionu. Iznenadio sam se, to je sve. Bila je potpuno druga osoba dok je gledala u onog prokletog seronju koji ju je onako provocirao. Da ga Mia nije ubila, ja bih to učinio. Mia je zaslužila dobiti pravdu, njezini roditelji i Sebastian su zaslužili dobiti pravdu. Sva ona nevina djeca koja su na silu odvedena od svojih kuća, zaslužuju pravdu i Mia im je dala tu pravdu.

Nije bilo lako ući u sjedište Škorpiona jer se nekoliko njih borilo protiv nas i bili su vraški dobro utrenirani, ali i mi smo se žestoko borili jer nismo željeli nikoga ozlijediti. Mia im je željela pružiti slobodu iako je oni u tome trenutku nisu željeli. Uskoro kada se počnu prisjećati svoje obitelji i prijatelja, shvatit će da ne pripadaju Škorpionu.

Bilo je i onih koji su bili u nečemu nalik na malu bolnicu. Izgledali su bolesno i izgubljeno. Mia je rekla kako su oni neuspjeli eksperiment i zato su ih držali tu do novog tretmana. Prokleti idioti su se tako lako igrali s ljudskim životima da sam ja poželio Evana i prokletog senatora Wilsona udaviti vlastitim rukama.

A onda, kada sam vidio Liama samog kako dolazi do svoje sestre, znao sam da Miju neću zateći u blizini njega. Ono prokleto svijetlo na onom prozoru mi je dalo do znanja gdje će biti i znao sam da moram požuriti tamo dok je nisam sasvim izgubio.

I vidio sam potpuno novu osobu, osobu koju ja nikada nisam upoznao. Osobu koju je Mia skrivala od mene iz mnogih razloga i osobu koju je Mia toliko mrzila jer to nije bila ona. Evan i Škorpion su je pretvorili u nešto što nije željela biti. Pokušavao sam je odgovoriti od toga da ga ne ubije i bila je odustala dok se prokleti lajavac nije opet oglasio i počeo je provocirati. Zbog onoga što joj je rekao, i sam bih poludio. Znam da nije u redu ubiti drugo ljudsko biće, ali taj prokletnik nije bio ljudsko biće već čudovište. Evan je mogao biti zatvoren negdje, ali Mia i Sebastian ne bi mogli biti sigurni zbog toga. Istraga će trajati mjesecima, ako ne i godinama dok se ne saznaju sve njegove veze. Zato je dobro da je gad mrtav i nadam se da sada gori u paklu.

Osveta #1Where stories live. Discover now