25. poglavlje

792 27 0
                                    


Sjedim na podu knjižare gore na katu, naslonjena na police s knjigom u rukama. Uzela sam mali predah kako bih nešto na brzinu pojela jer danas nisam uopće stigla otići na ručak. Patrick i ja smo imali nevjerojatno puno posla u ova tri dana otkako smo uveli nekakve promjene u knjižaru. Ljudi su dolazili i odlazili, a nas dvoje smo, iako umorni, sretni jer smo napokon pokrenuli ovo prekrasno mjesto.

Već imamo hrpu narudžbe za figurice Harry Pottera i ostale ekipe. Neki su tražili i figurice Osvetnika pa smo odlučili i njih naručiti. Knjige i naš ostali asortiman se odlično prodaje. Očito je trebalo samo malo prodrmati ovo mjesto i sve je sjelo onako kako je trebalo biti.

Patrick i ja smo se izmjenjivali u pauzama jer nismo uspjeli predahnuti niti pet minuta. Djeca iz škole su odmah navalila na nas, a sada kada je sve mirno, uspjela sam malo sjesti da odmorim. Smjena mi završava tek za nešto više od sat vremena. No, bila sam sretna. Stvarno sretna. Imam posao koji volim, imam dečka i prijatelje koje volim. Sebastian je ponovno sa mnom. Sve je ponovno na svome mjestu. Možda je onaj tamni oblak još uvijek iznad mene i neće nestati, ali odlučila sam ga ignorirati. Ne želim da ovo brzo nestane. Ne želim izgubiti sve što sam do sada sagradila.

Još uvijek sam u potrazi za Sebastianovom mamom. Onaj dan kada je bio kod mene, nestao je i nije mi se javljao. Mrzila sam što je to radio, ali jučer mi se napokon javio i rekao kako je dobro. Znam da nije dobro. Nitko ne može biti dobro nakon što je saznao onakve vijesti. Škorpion mu je oduzeo oca i učinio je sve da to sakrije. Još uvijek kopam ispod svakog prokletog kamena da mu nađem mamu jer sam sve više uvjerena da je ona živa, samo je dobro skrivena. Nadam se da Škorpion nema nikakve veze s time. Dosta su uplitali svoje prste u naše živote.

Jedina osoba s kojom nisam pričala ovih dana je Liam. Otkako sam otišla od njega, stalno smo se čuli porukama jer je on morao znati da sam dobro. Morao je znati i treba li mi pomoć. Cijenila sam to kod njega iako mu Sebastian nije baš vjerovao. Ja znam da mu mogu vjerovati. Možda sam i sama par puta sumnjala u njega, ali nakon svega, stekao je moje potpuno povjerenje.

Nisam mu još uvijek rekla za njegovu sestru. Nisam znala kako da mu kažem da sam je vidjela. Sada kada ga malo bolje poznajem, bojim se da bi se zaputio u ludu samoubilačku akciju da spasi svoju sestru. Trebalo mi je još vremena da mu sve kažem, ali nisam sigurna koliko ću moći odugovlačiti. Liam je zaslužio da zna za sestru. Jedina dobra stvar u svemu tome je što je živa. Škorpion je nije ubio. A loša stvar je bila to što je Nessa slomljena. Ako je Liam i uspije spasiti, bojim se da je zauvijek izgubio svoju mlađu sestru.

Protegnula sam vrat i zagledala se u knjigu, ali nisam ništa vidjela jer su mi se slova počela mutiti. Odložila sam knjigu pokraj sebe i zatvorila svoje oči. Glavobolja se povećavala. Nisam najbolje spavala noćas. Moji snovi su bili izmiješani. Prvo sam bila djevojčica koju odvode od kuće. Čujem roditelje kako vrište, a onda bi se slika promijenila pa bih bila odrasla žena koja oduzima Gabrielovom tati život. Još uvijek vidim kako mu život nestaje iz očiju, život koji sam mu ja oduzela.

Gabriel je shvatio da se nešto događa sa mnom jer zna da ne spavam. Nisam mu mogla reći o čemu je ustvari riječ zato sam učinila ono što mi je najbolje išlo, lagala sam. Bio je zabrinut za mene, svjesna sam toga, a ja činim sve kako ga ne bih dodatno brinula iako je to postalo malo teže. Oboma nam je odlanulo kada su se moje glavobolje povukle i sada kada su se vratile, morala sam to skrivati od njega. Bilo je vraški teško dok sam bila s njime.

Gabriel se malo smirio kada mu je i sam doktor potvrdio da sam ja dobro, da sam zdrava i da su glavobolje tu zbog toga što sam iscrpljena. I jesam, bila sam toliko iscrpljena zbog svega što se dogodilo u zadnjih par dana. Bila sam umorna od svega, ali i dalje spremna na borbu.

Osveta #1Where stories live. Discover now