13. poglavlje

783 34 2
                                    


Jurila sam po zalogajnici kako bih što prije završila sa svojim poslom. Druga smjena je došla još prije pola sata, a ja nisam nikako otišla. Danas smo stvarno imali puno posla i nisam mogla samo tako otići i ostaviti ih da rade u velikoj gužvi. No ako se ne požurim, mogla bih zakasniti na svoj sastanak s Deanom. Nisam željela izgubiti svoj sastanak s Deanom. Željela sam stići na vrijeme i željela sam mu otvoriti dušu.

Dok sam se okretala od jednog stola, slučajno sam se sudarila s Emily. Ona se namrštila na mene, ali sam samo prošla pokraj nje i odnijela sve prljave čaše u šank. Ben se odmah bacio na pranje čaša. Večere ovdje su isto znale biti pune pa sam im željela pomoći kako bi im sve bilo spremno.

Emily je došla za šank i snažno spustila pladanj za posluživanje. Čaše su zazvečale. Ben je stao s poslom i zagledao se u nju.

„Znaš li ti za riječ oprosti?" Siktala je u mome smjeru. Podignula sam jednu obrvu i zagledala se u nju.

„Ne znam. Je li to još jedna riječ koju si ti izmislila?" upitala sam sarkastično. Ben se iza mene zahihotao i prihvatio se svoga posla. Ali sam znala da jednim uhom prati nas dvije.

„Znaš, Mia, u par riječi bih ti mogla opisati kako se osjećam u vezi tebe."

„Stvarno? Vidiš, ja jednim jedinim prstom mogu tebi pokazati kako se osjećam u vezi tebe", rekla sam s dozom sarkazma. Krajičkom oka sam vidjela Bena kako grize usnicu da se ne bi počeo glasno smijati. Emily me je prostrijelila još jednim otrovnim pogledom, a onda je zamahnula svojom plavom kosom i otišla od nas. Ljutito sam gledala za njom. Bila sam odlučila kako ću je ignorirati na poslu i samo raditi svoj posao, no ona je to stvarno otežavala. Bila je ljubomorna što njezina najbolja prijateljica Kelly dolazi kod mene na tečaj. Koliko sam čula, Emily ju je pokušala odgovoriti od toga, a mene ocrniti, ali Kelly je nije željela slušati. Kelly je bio potreban taj tečaj i ja sam bila svjesna toga. Nedavno se preselila u grad sa svojim zaručnikom pa je sve češće dolazila kod mene na tečaj. Emily me je optuživala kako gubi svoju prijateljicu zbog mene što sam ja smatrala velikom besmislicom. Kod mene su svi dobro došli i nikada ne bih nekome branila da dođe.

Ono što je mene najviše naljutilo u vezi Emily je to što je jučer bez razloga vikala na Auroru. Njezina dadilja je morala ranije otići doma pa je mene zvala da je pokupim jer je Ashley bila na poslu. Bila sam ljubazna prema Emily, što nisam mislila da ću ikada uspjeti biti takva prema njoj, ali jesam. Potrudila sam se i lijepo je zamolila da odem samo kako bih pokupila Auroru i dovela je ovdje da bude sa mnom. Ona je za divno čudo pristala i pokrivala me je na poslu. Zato sam ostala sat dulje na poslu. Ali me je prokleto naljutila kada se Aurora slučajno sudarila s njom i ona je samo počela vikati na nju. Po mome mišljenju, Emily je bila kriva jer jučer kada sam se vratila nije bila sva svoja. Nije uopće obraćala pažnju na okolinu, zabrljala je par narudžbi i kada se Aurora slučajno sudarila s njom, ova je počela vikati. Da je nisam spriječila u vikanju, mislim kako bi je i udarila.

To je bila kap koja je prelila čašu i rekla sam si kako više nikada ne želim biti ljubazna prema takvoj osobi. U početku sam stvarno mislila da ćemo biti dobre prijateljice, ali je ona ubrzo pokazala svoje pravo lice. I sve zbog toga što ona misli da smo Dean i ja ljubavnici. I samo da podsjetim, ona i Dean nikada nisu imali ništa. Ona je umislila kako je on samo njezin. Nisam više sigurna kome je psihijatar potrebniji, meni ili njoj.

Odmahnula sam glavom kako bih odmaknula sve misli o njoj iz svoje glave. Jutros sam se opet probudila s velikom glavoboljom. Gabriel je otišao ranije na posao pa nije bio sa mnom da mi pomogne. Sada se glavobolja ponovno vraćala.

Ben se pokraj mene cerekao dok je gledao za Emily. Ben je bio unuk od gospođe Collins, koja je bila vlasnica ove zalogajnice. On pomaže svojoj baki samo kako ona ne bi morala svraćati ovdje jer je zdravlje ne služi najbolje. Čim sam ga prvi puta upoznala, znala sam da ćemo biti dobri prijatelji. Još uvijek žalim što nas dvoje nismo zajedno u smjeni. Bilo bi zabavno raditi s njime.

Osveta #1Where stories live. Discover now