Epilog

1.5K 55 24
                                    


Nekoliko tjedana kasnije

Osjetila sam tople poljupce na svojim leđima pa sam se promeškoljila. Gabriel je nizao svoje poljupce uz moju kralježnicu pa me je poljubio u stražnju stranu vrata na mjestu gdje sam imala tetovažu. Ali sada više nije bilo one ružne tetovaže koju sam toliko mrzila, sada sam imala novu tetovažu. Bila je to krletka i ptica koja bježi iz nje u slobodu. Sada sam se i ja napokon tako osjećala, bila sam slobodna. Vratila sam svoj stari život. Ponovno sam postala Mia Nolan.

Možda sam ostala bez roditelja i zbog toga ću uvijek žaliti. Užasno mi nedostaju i uvijek ću se pitati kakvi bi sada bili, ali znam odgovor na to pitanje. Bili bi isti kao što sam ih ja poznavala. Veseli i puni života.

Nikada neću žaliti zbog svoje odluke koju sam donijela onaj dan u Škorpionu. Nikada neću žaliti zbog toga što sam oduzela Evanu život. Ne bih bila mirna da je on ostao živ. On sam mi je oduzeo nešto najdragocjenije što sam imala u svome životu.

Zadnjih par tjedana je bio pravi blagoslov. Onoga dana kada me je Gabriel zaustavio na cesti, vratili smo se u grad, ali samo kako bih ostavila svoje stvari i uzela ono najpotrebnije jer me je odveo u svoju kolibu izvan grada. Voljela sam to mjesto od prvog trena kako sam ga vidjela i bila sam sretna što me je Gabriel poveo tamo. Ostali smo sedam dana ondje, samo nas dvoje sami u našem malom mjehuriću.

Puno smo pričali, puno smo se smijali, vodili smo ljubav, uživali smo onako kako nikada nismo uživali. Bila sam sretna, neopisivo sretna. Htjela sam ostati ondje zauvijek, ali sam se morala vratiti jer sam krenula u školu. I uživam u školi.

U početku sam stvarno bila jako nervozna. Plašila sam se kao dijete koje tek kreće u prvi razred osnovne škole, ali Gabriel i moja braća su me ohrabrila. Oni su znali da ja to mogu i sama sam počela vjerovati da ja to mogu. I uspjela sam. Sada uživam u školi. Uživam pisati zadaće i eseje. Nekima se to čini ludo, ali ja sam uživala.

Sebastian je već dva tjedna u San Joseu sa svojom mamom. Javlja mi se svaki dan. Sretna sam zbog njega. Prva tri dana se skrivao i izdaleka je promatrao zbog čega sam shvatila da je nervozan. Shvaćala sam ga. Prošlo je toliko puno godina i nije mogao znati kako će mu mama reagirati kada ga ugleda. Sebastian je za nju bio mrtav od onoga dana kada je nestao. Dugo smo razgovarali i uspjela sam ga nagovoriti da poduzme prvi korak i učinio ga je.

Njegova mama se doslovno onesvijestila jer je mislila kako vidi duha. U početku je mislila da je to njezin pokojni muž jer su on i Sebastian bili nevjerojatno slični, a onda su njih dvoje počeli razgovarati i družiti se. Njegova mama mu je objasnila kako se morala preseliti jer su neki ljudi stalno promatrali na kuću pa se ona prestrašila jer je pomislila da su došli i po nju.

Nije se prevarila. Škorpion je očito odlučio ukloniti svakoga od naših obitelji jer nisu željeli da itko ostane. Željeli su da mislimo kako smo siročići koje su roditelji ostavili, a oni poslije su pobjegli. Uglavnom, ona se cijelo ovo vrijeme uspješno skrivala, ali je isto tako živjela u strahu. Sada je i ona također slobodna kao Sebastian i ja. Vratila je svoga sina i ne može biti sretnija.

Moj brat Dean se ponovno vratio na posao. Vratio je svoje stare klijente koji su, mogu reći, odahnuli zbog toga što je odlučio ostati. Moj brat je jako dobro radio svoj posao i sama sam bila svjesna toga. I meni je puno pomogao. No, njegova veza s Evom je došla kraju. Gadno su se posvađali zbog toga što je ona mislila da joj je on lagao o preseljenju, a onda ga je ugledala sa Sky na ulici zbog čega je još više poludjela. Dean se nije niti trudio objasniti joj kako je ona njegova pacijentica. Kako mi je objasnio poslije, on nije bio sretan u toj vezi i uvijek se činio kao da je zarobljen u njoj. Ja sam samo željela da moj brat bude sretan.

Osveta #1Where stories live. Discover now