Κεφάλαιο 15: Ξεκαθάρισμα.

388 37 79
                                    

Τα πράγματα έπρεπε να ξεκαθαρίσουν με τον Charles και θα γινόταν εκείνη την ημέρα. Αφού πέρασαν αρκετές ώρες οι δύο φίλες, αναπολώντας το κοινό τους παρελθόν και συζητώντας λιγοστά πράγματα για το παρόν, η Marina μόλις έπεσε ο ήλιος ξεκίνησε για το δωμάτιο του μικρότερου αδερφού Dornan. Θα λυνόντουσαν όλες οι παρεξηγήσεις, έτσι ώστε την επόμενη μέρα, κατά την διάρκεια του πρωινού γεύματος, να μιλούσε η Emily μαζί του. Να μάθαινε τι αισθάνεται γι'αυτόν και πώς την βλέπει εκείνος.

Και καθώς προχωρούσε στον διάδρομο, άκουσε μουσικές νότες να τις πλησιάζει όλο και περισσότερο. Ακουγόντουσαν από το δωμάτιο, λίγο πιο δίπλα από αυτό του Charles. Αυτομάτως, το κορίτσι θυμήθηκε. Ήταν το δωμάτιο του Johnny... Δεν είχαν ξανασυναντηθεί οι δυο τους ύστερα από την γιορτή του καρναβαλιού. Έπρεπε να μιλήσει και στον Johnny. Ήθελε να μιλήσει στον Johnny... Ήθελε να τον δει... Χωρίς να έχει συναίσθηση, το χέρι της χτύπησε την πόρτα του. Η μουσική σταμάτησε. Για μερικά δευτερόλεπτα και η καρδιά της. Άκουσε βήματα να πλησιάζουν προς την πόρτα και...

-''Γεια''! του είπε αμέσως μόλις την άνοιξε μ'ένα τεράστιο χαμόγελο, προσπαθώντας να κρύψει την αμηχανία της.

Το αγόρι φανερά ξαφνιασμένο με την παρουσία της Marina έκανε ένα βήμα πίσω. Σε χρόνο δευτερολέπτων όμως, η έκφραση του αυτή αντικαταστάθηκε από ένα γέλιο. Σαν να είχε ξεχάσει τελείως την τελευταία τους συνάντηση, της έκανε ένα νεύμα να περάσει στο δωμάτιό του.

-''Πέρασε ξανθούλα''.

-''Σταμάτα να με αποκαλείς έτσι! Είναι βαρετό πλέον''! και μπήκε στον χώρο του.

Εκείνη την στιγμή, της δόθηκε η ευκαιρία να παρατηρήσει καλύτερα το δωμάτιο. Ήταν σαφώς λίγο μεγαλύτερο από τα δωμάτια των υπόλοιπων παιδιών, σχεδόν στις ίδιες διαστάσεις όμως με αυτό της Marina. Οι τοίχοι ήταν βαμμένοι στο χρώμα του λευκού, αλλά το μάτι του επισκέπτη έπεφτε φυσικά στις σκούρες αφίσες που τους στόλιζαν. Απεικόνιζαν νέους αλλά και παλιούς τραγουδιστές της ροκ σκηνής. Κάποιες ήταν φανερό ότι ήταν απλές εικόνες, εκτυπωμένες σε μεγέθυνση από τον υπολογιστή, ενώ άλλες πολύ παλιές, αληθινές αφίσες. Παρατήρησε επίσης κλασσικά ένα γραφείο, μια βιβλιοθήκη, μια ντουλάπα κι ένα τεράστιο κρεβάτι. Στο κρεβάτι όμως υπήρχε ένα αντικείμενο, το οποίο κατάλαβε ότι ήταν υπεύθυνο για την παραγωγή της μουσικής που άκουσε. Μια ηλεκτρική κιθάρα.

''Γι'αυτό άκουσα μουσική πριν λίγο. Παίζεις κιθάρα'';

-''Αυτοδίδακτος είμαι'' και έκλεισε την πόρτα.

Marina |Book 2|Where stories live. Discover now