Κεφάλαιο 17: Γλασκώβη.

361 31 160
                                    

Αγαπητέ κύριε William Hederson,

Είμαι στην Γλασκώβη! Δεν μπορούσα να μην ξεκινήσω το γράμμα μου αλλιώς. Είμαι τόσο ενθουσιασμένη! Έχει περάσει μία εβδομάδα από τότε που ήρθαμε και ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι τόσο όμορφη αυτή η πόλη. Υπάρχει παντού πράσινο, μικρές λιμνούλες, βικτωριανά αρχοντικά... όπως κι αυτό της οικογένειας σας στο Εδιμβούργο. Λίγες μέρες πριν την αναχώρησή μας, όταν επισκέφτηκε ο Luke εμένα και τον Charles για να μας ανακοινώσει ότι όπως την περσινή χρόνια η κυρία Helen Hederson θα περνούσε τις καλοκαιρινές της διακοπές στο Εδιμβούργο, καθώς ήθελε να χαλαρώσει αρκετά κοντά στην φύση, αλλά και για να επιβλέπει τα εγγόνια της, ομολογώ ότι η χαρά μου περιορίστηκε. Νομίζω ότι έχετε ήδη καταλάβει ότι με τη συγκεκριμένη γυναίκα και με την οικογένεια Garner, δεν έχω τις καλύτερες σχέσεις. Η διάθεσή μου όμως άλλαξε σχεδόν αμέσως μόλις έμαθα ότι μαζί μου, στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του σχολείου θα συμμετείχαν η Emily και η Courteney. Το πιστεύετε; Έπεισαν τους γονείς τους γι'αυτό, αλλά ξέρετε ποιος είναι ο κύριος λόγος; Ο Richard και ο Charles. Εφόσον ήξεραν ότι τα δυο αδέρφια θα έμεναν στο αρχοντικό μαζί με την γιαγιά τους και τα ξαδέρφια τους, την Julia και τον Nick, άλλαξαν τα σχέδιά τους για να είναι κοντά τους... Θυμάστε που σας είχα μιλήσει για ένα αγόρι, τον Johnny; Θα είναι κι αυτός εδώ, στην Γλασκώβη, πιθανόν με την οικογένειά του... Δεν γνωρίζω ακόμα, αλλά θα μάθω μόλις τον δω. Εύχομαι να περνάτε κι εσείς υπέροχες στιγμές και σας παρακαλώ, μην δουλεύετε συνέχεια. Η ξεκούραση είναι ανθρώπινη ανάγκη, ειδικά στην ηλικία σας επιβάλλεται. Καλό καλοκαίρι!

                                                                                         Marina White Hederson

Οι καλοκαιρινές εξετάσεις είχαν τελειώσει με μεγάλη επιτυχία για την γνωστή παρέα, ειδικά για την Marina, καθώς οι επιδόσεις της στο σχολείο είχαν βελτιωθεί. Είχαν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα την ημέρα που είχε συναντήσει τον Luke στο σχολείο και η χαρά της ήταν μεγάλη. Είχε δακρύσει, γιατί οι κόποι μιας χρονιάς είχαν αποδώσει. Μπορεί να μην είχε αριστεύσει, όπως η πλειοψηφία των παιδιών, όμως ήταν ικανοποιημένη με τον εαυτό της. Το ίδιο και ο κύριος Hederson, όπως πίστευε ο Luke, που θα του το ανακοίνωνε ο ίδιος.

Τα παιδιά που παρακολουθούσαν το καλοκαιρινό πρόγραμμα έμεναν μόνα τους σε μικρά σπιτάκια το ένα δίπλα στο άλλο, τα οποία όμως θύμιζαν τα δωμάτιά τους στο κολλέγιο. Δεν είχαν κάποιο ιδιαίτερο διάβασμα. Οι καθηγητές τους έβαζαν επαναληπτικές ασκήσεις τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα, αλλά σίγουρα οι απαιτήσεις τους δεν ήταν όπως αυτές του χειμώνα.

Marina |Book 2|Where stories live. Discover now