Κεφάλαιο 18: Έκπληξη!

323 29 121
                                    

Πότε πέρασε ο καιρός; Πότε; Πότε είμασταν εφτά χρονών και τώρα... η πολυαγαπημένη μου φίλη γίνεται δεκαεφτά. Πέρυσι τέτοια εποχή βρισκόμασταν στο ίδιο σημείο, κάτω από την γέφυρα της λίμνης, μόνο που δεν είχαμε προγραμματίσει τα γενέθλια της Emily. Αναρωτιέμαι πώς θα της φανεί η έκπληξη, αν και είμαι σίγουρη ότι θα χαρεί πολύ.

Στεκόντουσαν όλοι οι συμμαθητές της όρθιοι υπομονετικά, περιμένοντας η ώρα να σημάνει μεσάνυχτα, για να εμφανιστεί ο Charles με την Emily. Από λεπτό σε λεπτό θα άκουγαν τα βήματά τους μέσα στο σκοτάδι.

-''Courteney, πρόσεχε μην σου πέσει η τούρτα''!

-''Συγνώμη Marina, αλλά νομίζω πως θέλω να φτερνιστώ'' και κουνούσε συνεχώς την μύτη της με το ένα χέρι.

-''Κράτα το''!

-''Εντάξει... έφυγε...'' είπε μετά από λίγο.

-''Θυμάσαι τι είπαμε, έτσι; Θα βγεις μπροστά, ο Liam θα είναι δίπλα σου για να ανάψει τα κεράκια κι εγώ από την άλλη πλευρά θα τραβάω βίντεο'' θύμισε για άλλη μια φορά στην Courteney το σχέδιο της έκπληξης και μόλις της έγνεψε καταφατικά, απευθύνθηκε στα παιδιά που βρίσκονταν προς τα πίσω, διακόπτοντας το μουρμουρητό. ''Παιδιά, θυμάστε όλοι τι πρέπει να κάνετε'';

-''Ναι''! αναφώνησαν ομόφωνα ψιθυριστά και τότε άκουσαν βήματα από μακριά.

-'' Έρχονται''! φώναξε ο Liam, πήγε κοντά στην Courteney μ'έναν αναπτήρα για να ανάψει τα κεράκια της τούρτας και όλα τα παιδιά άνοιξαν τους χρωματιστούς φακούς.

Οι μορφές της Emily και του Charles ήταν επιτέλους λίγα μέτρα μακριά τους. Το αγόρι είχε τυλιγμένες τις παλάμες των χεριών του γύρω από τα μάτια του μελαχρινού κοριτσιού, έτσι ώστε να μην μπορεί να δει.

-''Μα πού είμαστε Charles; Πες μου''! έλεγε χαμογελαστά η Emily, σταθεροποιώντας τους τελευταίους της βηματισμούς.

-''Θα δεις μόνη σου αμέσως τώρα''! και αφού η Marina πάτησε το κουμπί του κινητού της για να ξεκινήσει το βίντεο, το αγόρι άφησε τα μάτια της ελεύθερα.

-''Ααα''!

-''Να ζήσεις Emily και χρόνια πολλά...'' άρχισαν να τραγουδάνε όλα τα παιδιά.

Στεκόταν όρθια με τοποθετημένες τις παλάμες των χεριών της στα κόκκινα μάγουλά της, έχοντας πλάι της τον Charles. Είχε μείνει άφωνη! Οι συμμαθητές της την είχαν περικυκλώσει, τα θερμά χρώματα είχαν φωτίσει την περιοχή, ενώ η Courteney βρισκόταν μπροστά της με την εορταστική τούρτα. Το κλασσικό τραγουδάκι έλαβε τέλος και όλοι περίμεναν την Emily να σβήσει τα δύο κεράκια που έδειχναν τα χρόνια που έκλεινε.  

Marina |Book 2|Where stories live. Discover now