XIII. Nu te juca jocul ăsta.

2.3K 164 8
                                    


   

   — Ar trebui să repetăm treaba aia cu piscina, spune Seth printre hohote de râs. A fost pe departe cea mai mare nebunie de luna asta.

Din spatele meu, Heath începe să râdă zgomotos, fiind urmat imediat de restul găștii. Aparent, sunt singura care nu știe despre ce se vorbește aici.

Annie și Stella se ridică și încep să danseze pe o muzică doar de ele auzită, în timp ce băieții ciocnesc sticlele de bere, dându-le apoi peste cap. Nu ne-am mai întâlnit de mult în formulă completă. Dat fiind faptul că afară e destul de cald pentru o seară de aprilie, am renunțat să ne vedem la unul dintre noi acasă. Așa că suntem undeva la marginea orașului, sprijiniți de capotele mașinilor cu care am venit.

Îi cunosc de mult timp pe toți cei prezenți, dar nu pot să spun că suntem chiar pe aceeași lungime de undă. Dar Seth și Miles sunt singurii prieteni ai lui Heath de aici în afară de mine, așa că am ajuns să îi cunosc mai bine decât mi-aș fi dorit.

— Piscină? întreb întorcându-mi capul spre Heath, în ale cărui brațe stau. Ce piscină?

— Am făcut baie într-o piscină privată în toiul nopții, spune, râzând. N-ai pierdut nimic, mă bate pe umăr și mai apucă o sticlă de bere se lângă baxul din dreapta sa.

— Și eu sunt singura care n-a fost invitată? întreb iritată.

Nimeni nu răspunde și îmi înfig piciorul în pământ, înlănțuindu-mi abdomenul cu brațele.

— Poate voiam și eu să vin! pufăi nervoasă.

— Da, de parcă ai fi în stare de așa ceva, spune Seth după ce dă pe gât jumătate de sticlă, iar apoi își dă ochii peste cap.

— Încetează, Seth! murmură Heath și îi dă un bobârnac.

Blondul strâmbă din nas și își așează între buze țigara pe care o avea în urmă cu câteva minute rezemată de ureche.

— Fii serioasă, Mal. Chiar dacă te-am fi invitat, n-ai fi venit cu noi, intervine și Miles.

Mă încrunt și mai tare și pufnesc nervoasă. Adică, eu de ce să nu fi mers cu ei? Nu știu de ce toată lumea are impresia că mi-e teamă să fac anumite lucruri. De fapt, cred că știu. Toată lumea îl cunoaște pe tata, dar chiar și așa, ar fi putut să mă întrebe.

— Nu sunt așa sfântă precum credeți voi, pufnesc și mă smulg din îmbrățișarea lui Heath.

— Da? Păi demonstrează-ne, îmi răspunde Seth, aruncându-mi o privire arogantă.

Încep să mă întreb de ce mai umblu cu ei. E clar că au o părere nu prea bună despre mine, dar mă dezamăgește faptul că nici măcar Heath nu mi-a spus despre asta, iar el mă cunoaște mai bine ca oricine.

— Nu cred că este cazul să...

— Ba da, este, îl întrerup pe prietenul meu. O să vă arăt că nu sunt așa fraieră.

— Și cum intenționezi să faci asta? Miles bufnește într-un râs batjocoritor. Nu o să mai folosești cardul lui tati timp de o săptămână? Sau, sau, spune entuziasmat, o să furi pâinica unei bătrâne? rânjește și își lipește fundul de capota mașinii sale. Las-o baltă, Mal, adaugă, apoi bea și restul berii și o aruncă în grămada de lângă.

— Voi decideți, murmur serioasă.

Miles se mișcă de pe un picior pe altul, privindu-l discret pe Seth, al cărui zâmbet îi ajunge până la urechi. Seth dă din cap și se apropie ușor de mine.

Maleyah - În lumina întunericuluiUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum