NYOLC

3.2K 200 210
                                    

- Kér valaki még salátát? - törte meg a kínos csendet Andor, ami már több, mint húsz perce tartott és a tíz főre növekedett asztaltársaság, egyik tagja se kívánta megtenni, ezt a bátor lépést

Ops! Esta imagem não segue nossas diretrizes de conteúdo. Para continuar a publicação, tente removê-la ou carregar outra.

- Kér valaki még salátát? - törte meg a kínos csendet Andor, ami már több, mint húsz perce tartott és a tíz főre növekedett asztaltársaság, egyik tagja se kívánta megtenni, ezt a bátor lépést. Apám váratlan felbukkanása totális káoszba sodorta szerencsétlen húgom hatodik szülinapját, amit annyira várt már, mint a karácsonyt, de természetesen érzéke van Balla Nándornak, ahhoz, hogy mindent tönkre tegyen.

- Szerintem nem - vonta le a következtetést Fülöp, miután látta, hogy erre a kérdésre nem fog egyhamar választ kapni az apja, hiába várta.

Kellemetlen volt ez az egész helyzet, amivel nem tudtunk mit kezdeni. Luca és Kristóf egymásra se néztek, így Fülöp is megszabadult a felügyelő munkájától, Fédra se csacsogott mindenféle óvodai történésről, hanem csak a kiskutyájával az ölében ücsörgött, ami meg elaludt, anya már nem tudom, hogy hányadik pohár vörösborát itta meg, Eszter jobbnak látta, hogy nem szólal meg, mert ezt a feszkót nem fogja tudni feloldani, én meg csak úgy meredtem magam elé.

Nem voltam kíváncsi erre az emberre, mert azon kívül, hogy köze volt a megszületésemhez és fizeti a gyerektartást, nem mondhatom el róla, hogy nagyon jóban lennénk. Mert abszolút nem is voltunk abban. Lehet, hogy az ő szemszögéből nézve nincsen semmi probléma, de akkor vak. Egyedül Axel érezte magát felszabadultan, mert őt aztán nem érdekelte az a feszültség, ami annyira erősen áradt szét a lakásban, hogy csodálom, hogy a biztosítékot még nem csapta le.

- Én tortát szeretnék - csillant fel a szeme Fédrának, ahogyan realizálódott benne, hogy következhet a desszert.

- Én meg olyan tanítási napot, amikor a diákok fele beteg és csak három embernek kellene órát tartanom, de sajnos nem teljesülhet be minden - dünnyögte Axel unottan.

- Ennyire utálod a tanári pályát? - érdeklődött Luca, akit Fülöp árgus szemmel figyelt. Vagyis nem is őt, hanem inkább a mellette ülő Kristófot, akinek az egyik keze nagy valószínűséggel a barátnője combjára került, így a vacsora végére.

- Annyi seggarc mellett csodálod? Hát engem már a környezetem kiakaszt - nézett rá Fülöp jelentőségteljesen az ellenségére, mire én meglendítettem a lábamat és bokán rúgtam a velem szemben ülő srácot. – Hát eszednél vagy?! - fordult felém mérgesen, én meg csak elvigyorodtam.

- Mi történt? - kapkodta anyám a fejét köztem és Fülöp, apám, valamint Fédra között, mivel utóbbi úgy döntött, hogy addig hisztizik, ameddig nem kap tortát. Persze a kiskutya is addig tudott aludni, amíg csend volt, így ő is mocorogni kezdett.

- Csak figyelmeztettem őt - legyintettem egyet.

- Nagyon elegáns módon, akárcsak egy idegrángásos - fojtotta vissza a mosolyát Axel, akinek szerintem a lételeme a kínos eseményeken való szórakozás.

- Mindig vannak zavaró tényezők, amik felkavarják a nyugalmi állapotot - célozgattam egy bizonyos személyre, akinek nagyon nem kellene itt lennie és véletlenül sem Balla Nándornak hívják.

Eufória || ✔️Onde histórias criam vida. Descubra agora