Den nye gutten

135 12 1
                                    

Mandagen åpnet skolen igjen. Og de største nerdene (inkludert Ingvild og meg selv) kunne ikke vente på å komme seg til skolebenken igjen. Klasserommet vårt var ikke helt ryddet, så brannmennene skulle komme i lunsjen og gjøre seg ferdig. Jeg og Ingvild satte oss ned på plassene våre. Vi fikk lov til å sitte sammen fordi vi jobbet best slik.
Frøken Agatha kom inn og satte seg bak lærerpulten.
"Vi har mye å ta igjen siden skolen ble stengt," frøken Agatha kikket raskt i min retning. "Så vi bestemte oss for at turen vi egentlig skulle ha i mars blir denne fredagen," alle i klassen jublet. Jeg og Ingvild smilte til hverandre. Vi hadde gledet oss til skogsturen siden det ble sagt at vi skulle ha den. Det skulle bli tur opp skogen til en lysning vi alltid går til når det er tur, det blir et bål vi kan grille på, det blir en test om hvor mye vi kan om skogdyr, og vi skal ha en orientering rundt omkring i skogen der.
"Ok ok, ro dere ned. Det andre er at vi skal flytte om stolene slik at det blir tre på en pult, og jeg har listen her," hun holdt opp et A4 ark og begynte å lese opp. Alle pulter og stoler ble flyttet rundt, og det ble et forferdelig bråk.
"Rapunzel og Ingvild setter seg på første rad i midten," ropte frøken Agatha over alt bråket. Jeg og Ingvild flyttet pultene og stolene til første rad i midten. Vedsiden av der jeg skulle sitte var det et tomt sete, så etter at alle hadde satt seg på sine nye plasser rakte jeg opp hånden.
"Ja Rapunzel?" Spurte frøken Agatha.
"Punzie," rettet jeg henne opp.
"Samme det, hva er det?" Svarte frøken Agatha.
"Hvem skal sitte her?" Spurte jeg og pekte på det tomme setet vedsiden av meg.
"Jeg kommer til det straks," sa Frøken Agatha og tok opp et annet ark.
"Det skal begynne en ny gutt i klassen og han kommer hvert øyeblikk, det er han som skal sitte vedsiden av deg Punzie," hun understrekte at hun skjønte navnet mitt, og jeg smilte bredt til Ingvild. Ingvild fniste tilbake.
Så banket det på døren, og frøken Agatha løp bort for å åpne. Hun sto foran åpningen i døren så jeg kunne ikke se noe.
Hun kom inn med gutten med seg.
"Der skal du sitte," sa frøken Agatha til han, og pekte på stolen vedsiden av meg. Gutten, som til nå hadde stått med ryggen til, snudde seg mot meg. Han gikk nedover og satte seg vedsiden av meg med et smil om munnen.
Læreren begynte å snakke om han, men jeg hørte ikke etter. Jeg bare stirret inn i øynene hans, og visste at han husket meg også. Han husket den tomatrøde mobbeofferet han hadde møtt den gangen ingen kunne se han.
Den nye gutten var månens utvalgte Jack.

Solens UtvalgteWo Geschichten leben. Entdecke jetzt