Peto poglavlje

1.2K 128 53
                                    

Oleg

„Poslala sam te da to središ, pokupiš smeće a zateknem te kako očijukaš." O Saro zar si mogla izabrati loš trenutak da mi ovo pokvariš? A tako sam joj bio blizu. Što se više odmicala od mene, to sam je više želio imati je blizu sebe. Ta njena duga kosa, kako sam želio da prođem prstima kroz nju. Da osjetim tu mekotu na prvi dodir.

Htio sam, da joj se što više približim da osjetim njen miris, svaki drhtaj koji bi ispustila kada bih joj se ovako približio. A kada mi je rekla da o meni ne razmišlja, znao sam da je laž. Zar ne osjeća ovakvu privlačnost između nas? A možda ima momka? Pa je tako suzdržana. Ne nema, na društvenim mrežama, na njenim slikama je ona sama. Nisam primijetio ni na jednoj fotografiji da imam nekakav momak.

mateablues13 tako se zove na Instagram-u. Zanima me šta joj znači blues13, uz ime joj ne stoji pravo prezime. Ima jako lijepo ime. Matea. Nespretna djevojka ima ime. Matea. Pravo sam je namučio da joj otkrijem ime. Ali sve se može kad se hoće. A nju đavolski želim.

Bilo mi je zanimjivo kada nije htjela da otkrije svoje ime. Ali igra je postala mnogo zanimljivija kad sam joj otkrio ime. To se zove ko rano rani, dvije sreće grabi.

Dok je trajala ljetna žurka, za šank mi je prišla djevojka, za svoje godine i previše i zgodna. Nisam neko ko se previše hvali svojim izgledom ali sam u odličnoj formi, volim da s vremena na vrijeme odem u teretanu, da trčim, jednostavno volim zdrav život.

Ukratko, kroz njenu priču shvatio sam da i ona ovdje radi kao sezonski radnik na određeno vrijeme, da joj je potreban novac. Iskreno kome nije.

Shvatio sam da radi zajedno sa Mateom, što se tiče čišćenja, pa sam je morao upitati kako joj se zove koleginica što sa njom radi. Iz prve nije shvatala o kome je riječ, tvrdila je da ne poznaje nikakvu radnicu sa Mateinim opisom, al odjednom joj je došlo u glavu i shvatio sam da Mateu niko baš ne gotivi, ne znam zašto. Meni se čini sasvim obična djevojka.

"Ahaa, sad kontam šta me pitaš, to je ona što sa njom niko ne priča, tačnije je svi izbjegavaju, znaš ona je mnogo naporna osoba, da mene pitaš izbjegavaj je što više možeš, mislim da se zove Matea, pa pogledaj, i ime joj je tako glupo." Zar je moguće da neko ovako o njoj priča?

I samo tako kada sam joj rekao "Matea" nema sumnje, tako se zove.

Ubrzo Sari zazvoni telefon, te nas uz izgovor, da je direktor zove konačno napusti. Lakše se diše kada je konačno otišla od nas.

"Šta misliš Matea da nastavimo gdje smo počeli." - kako volim kada se ovako zacrveni.

"A šta mi to trebamo da nastavimo, ja ću ovo da dovršim, tebi hvala na pomoći, dalje mogu sve sama."

"Ali nisam se ja tebi predstavio."

"Jesi, Sara je rekla Oleg ne moraš to da radiš."- kako je slatka kad ovako imitira Sarin glas. E pa moraću je sada malo zezati.

"Znači pamtiš sve u vezi mene, zapamtila si mi ime, i sve što je Sara o meni rekla..."

"Stvarno si umišljen, znaš ne vrti se svijet oko tebe, nisi bitan, a ime ko ime, za razliku od ostalih ja slušam kad neko nešto priča.."

Mislim da je ovo najduža rečenica što je ikad sa mnom i razgovarala. Dok ja tako razmišljam vidim da je iskoristila trenutak moje nepažnje i da odlazi od mene. E pa nespretna djevojko neće moći više tako. Ni sam ne shvatam šta radim, samo vidim kako je uzimam za ruku, privlačim je sebi i konačno ljubim te usne. Ona samo tako stoji. Vidim da je mnogo raširila svoje oči. Samo tako stoji, ne pomjera svoje usne. O Bože nije valjda da joj se ovo ne sviđa. Neću da odvojim usne od nje. Mora da mi uzvrati poljubac.

Ali sve što ja sada vidim Mateu kako pada u moje ruke. Pa Oleg ovo ti se nikada nije desilo. Nikad mi se ni jedna djevojka nije onesvjestila od mog poljubca.

Blago je drmam po ramenima. "Molim te, reaguj Matea, molim te."

Nakon par trenutaka otvara svoje prekrasne oči, gleda me par trenutaka, i kao da ju je neko polio kantom vrele vode, skače brzinom svjetlosti od mene i počinje da trči što dalje od mene. O ne, ne opet.

Počinjem da se ponovo smijem. Šta ću kad mi samo osmjeh izaziva. Pa Matea mislim da sam te konačno pronašao. Jako dugo sam čekao trenutak da te sretnem, upoznam i sada, upravo sada poljubim.

Znam da se i ja tebi đavolski sviđam. I ne zvao se ja Oleg saznaću što uporno bježiš od mene. Jer moraš da znaš što dugo bježiš od mene to više mene sebi privlačiš.

Biće ovo ljeto najbolje do sada. To ti ja obećavam. Znaš, za par mjeseci o ovome ćemo se smijati i jako dugo prepričavati.

To naše upoznavanje i prvi poljubac. Prvi poljubac bio je tako snažan poput kakve bure što se događa na moru. Tako jak i snažan osjećaj. Od sutra kreće moj plan "Osvajanje Matee."

Prvo što ću uradit je da joj donesem cvijeće kad je vidim, sve žene vole cvijeće pa tako valjda i ona mora da voli to, onda ću joj čokolade, to svi vole. Razmazit ću je kao nikad do sada. Ona to zaslužuje. Na dobro se svi naviknu odmah.

Vodit ću je u šetnje kada su mjesečine, to će je definitivno oboriti s nogu, pa dugi razgovori uz svijeće, kupanje u moru, i sve ostalo što parovi rade u pravoj vezi. Nećemo u našem odnosu imati nešto što svi ostali imaju.

Mi ćemo imati nešto mnogo jako, kao i bura što je jaka i snažna. Javi se kada joj se se najmanje nadamo. Šetam kraj mora, jedva čekam da od sutra počnem da ovo ostvarujem korak po korak. Neće se ni okrenuti a imat ću je zauvijek za sebe.

"Teška je bura na moru, teža u duši...
Ali ni more ni duša ne čiste se bez bure".

Hvala na čitanju moje priče 💙❤!

𝐙𝐚𝐭𝐢𝐬̌𝐣𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐝 𝐛𝐮𝐫𝐮| 𝐳𝐚𝐯𝐫𝐬̌𝐞𝐧𝐚 ✔︎Where stories live. Discover now