Πάντα παρακολουθεί

28 3 0
                                    

Ο Μίλτος δεν είχε χάσει τις εξελίξεις στο αντίπαλο στρατόπεδο. Έμαθε σχεδόν αμέσως για την στρατολόγηση του νεαρού μισθοφόρου στην ομάδα του Ιάσονα. Εξάλλου η συμμορία του ήταν τα αυτιά και τα μάτια του μέσα στην πόλη. Για κακή του τύχη όμως δεν μπόρεσε να βρει την παραμικρή πληροφορία για αυτόν τον παράξενο άντρα. Όσο και να έψαξαν οι άντρες του δεν βρήκαν κάτι. Η ζωή του ήταν κάτι παραπάνω από απόρρητη.

Σκέφτηκε να στείλει τους άντρες του να τον απειλήσουν. Ίσως έτσι κατάφερνε να ανακαλύψει κάτι. Αναγκάστηκε όμως να εγκαταλείψει αυτό το σχέδιο όταν έμαθε από τους άντρες του πως αυτός ο τύπος δεν καταλάβαινε τίποτα. Ήταν πάντα ανέκφραστος, ή καλύτερα σοβαρός, και οι πράξεις και τα λόγια του προκαλούσαν τον τρόμο στις τάξεις όλων των εγκληματιών, σε σημείο που πλέον τον φοβόντουσαν περισσότερο από τον Ιάσονα.

Επόμενος του στόχος λοιπόν ήταν ο Νίκος. Είχε υποσχεθεί στον εαυτό του να κάνει τους πάντες να υποφέρουν, χωρίς καμία εξαίρεση. Σε αυτή την περίπτωση δεν ήταν δύσκολο να βρει το αδύναμο του σημείο, και θα το χρησιμοποιούσε αν το νέο του σχέδιο πήγαινε στραβά. Είχε αρχίσει να κουράζεται με όλα τα φορτία που έχανε εξαιτίας της αστυνομίας, και ήθελε να πάει και να τους μιλήσει "προσωπικά".

Το σχέδιο ήταν πολύ απλό. Θα έφταναν μαζί με το φορτίο τους στο λιμάνι. Μόλις οι αστυνομικοί πήγαιναν να κάνουν τον έλεγχο τους, ο Μίλτος με την ομάδα του θα χτυπούσαν. Με αυτό τον τρόπο να τραβούσαν και την προσοχή του Ιάσονα. Μόλις ερχόταν, θα τον σκότωνε εν ψυχρώ. Δεν θα γλύτωνε αυτή τη φορά. Αν το σχέδιο αποτύγχανε, επόμενος στόχος τους ήταν η αδερφή του Νίκου. Ο Μίλτος είχε κάνει την έρευνα του και γνώριζε κάθε λεπτομέρεια της καθημερινότητας της.

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Ήταν μεσάνυχτα όταν το παράνομο φορτίο έφτασε στο λιμάνι. Ο ίδιος μαζί με τους άντρες του -συνολικά έντεκα άτομα- ήταν κρυμμένοι μέσα στο κοντέινερ. Το φορτίο όμως έπρεπε να περάσει από έλεγχο σύμφωνα με τους κανονισμούς, αλλά και τις διαταγές που είχε δώσει ο Ιάσονας. Έτσι, δύο φρουροί από το προσωπικό ασφαλείας μαζί με έναν αστυνομικό ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας αυτή τη διαδικασία.

Με το που άνοιξαν την πόρτα οι φρουροί, δέχτηκαν μαζικά πυρά. Ο αστυνομικός που θα βοηθούσε δεν πρόλαβε να τραβήξει το όπλο του. Έπεσε και εκείνος νεκρός. Δεν μπήκαν στον κόπο να μετακινήσουν τα πτώματα ή να κρύψουν κάτι. Το μόνο που έκαναν ήταν να κλείσουν ξανά την πόρτα και να περιμένουν. Ο Μίλτος γνώριζε πολύ καλά ότι είχε τραβήξει την προσοχή του εχθρού του.

Κρυμμένο μυστικό - Μέρος 2οWhere stories live. Discover now