Το μήνυμα

24 2 0
                                    

Δεν χρειάστηκε πολύ για να καταφέρει να εντοπίσει τους δράστες. Με την βοήθεια της Εύας, εντόπισαν το αυτοκίνητο από κάμερες ασφαλείας να κινείται ανατολικά. Ενημέρωσε όλες τις κοντινές αστυνομικές δυνάμεις να σπεύσουν για βοήθεια στήνοντας μπλόκα σε σημεία κλειδιά του δρόμου.

Μόλις βγήκε πίσω από το ύποπτο όχημα, ο Ιάσονας τράβηξε το πιστόλι του και το πίεσε στο τιμόνι για να δει αν είναι γεμάτο. Ύστερα πέρασε χιαστί πάνω του το όπλο του, με την κάννη να κοιτάζει κάτω. Ο Νίκος είχε τρομάξει αρκετά από την ψυχρή συμπεριφορά του, αλλά αυτή τη φορά δεν θα έλεγε τίποτα. Το είχε πάρει και ο ίδιος προσωπικά.

Άναψαν τη σειρήνα τους και το αυτοκίνητο αύξησε ταχύτητα προσπερνώντας τα υπόλοιπα στον δρόμο. Οι δράστες έκαναν το ίδιο, ενώ δεν δίσταζαν να πυροβολήσουν άλλα αυτοκίνητα με σκοπό να περάσουν μπροστά τους. Στις διασταυρώσεις δεν μπορούσαν να στρίψουν γιατί η αστυνομία είχε στήσει μπλόκα όπως είχε διατάξει ο Ιάσονας. Συνέχισαν ευθεία για περίπου τρία χιλιόμετρα προτού δουν μπροστά τους ένα μπλόκο το οποίο είχε και μέλη της αντιτρομοκρατικής.

Τα ουρλιαχτά από τα λάστιχα που σύρονταν στο έδαφος αντήχησαν παντού, με το τζιπ να σταματάει εκατό περίπου μέτρα από το μπλόκο. Με το που άνοιξαν τις πόρτες για να βγουν, η αστυνομία άνοιξε πυρ χωρίς αποτέλεσμα.

Πίσω τους όμως είχε σταματήσει και ο Ιάσονας με τον Νίκο και τις ενισχύσεις. Βγήκαν αστραπιαία από το αυτοκίνητο και όρμησαν προς το μέρος τους πυροβολώντας. Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν οι δύο, και οι άλλοι δύο να παραδοθούν. Με αργές κινήσεις πήγαν να αφήσουν τα όπλα τους κάτω, όμως ο Ιάσονας και ο Νίκος τους πλησίασαν, και τους έριξαν στο έδαφος με βία κλωτσώντας τους στα πόδια.

-Χέρια στο κεφάλι και μην διανοηθείς να κάνεις καμιά εξυπνάδα!, διέταξε ο Ιάσονας τον ένα δράστη στοχεύοντας τον με το όπλο του.

-Μείνε κάτω γιατί θα σου σπάσω τα χέρια!, φώναξε ο Νίκος στον δικό του ύποπτο.

Αφού οι αστυνομικοί πήραν τα όπλα τους, οι δύο άντρες σήκωσαν τους δράστες και τους μετέφεραν κοντά στη θάλασσα. Δεν είχαν βγάλει από πάνω τους τα γιλέκα τους, αλλά ούτε είχαν αφήσει τα όπλα τους. Ο κόσμος τους κοιτούσε τρομαγμένος με αρκετούς να ακολουθούν για να δουν τι θα γίνει.

-Που είναι ο Μίλτος;!, ρώτησε τον ένα ύποπτο ο Ιάσονας. Εκείνος γέλασε ειρωνικά για να εισπράξει μια δυνατή μπουνιά στο πρόσωπο.

Κρυμμένο μυστικό - Μέρος 2οWhere stories live. Discover now