Λεπτή μπλε γραμμή

24 3 0
                                    

Μετά από αυτό το τηλεφώνημα, όλοι οι αστυνομικοί και οι ανώτεροί τους ήταν μουδιασμένοι, ειδικά ο Νίκος. Δεν ήξερε αν έπρεπε να αντιδράσει ήρεμα ή απλά να κινήσει γη και ουρανό για να πάρει πίσω την αδερφή του.

Καθισμένος τώρα στην αίθουσα επιχειρήσεων του Μεγάρου, περίμενε μαζί με τον Ιάσονα να ενημερωθεί από τους ανωτέρους του. Έξω από την τζαμαρία περίμεναν όλοι οι υπόλοιποι, φορώντας ακόμα τον εξοπλισμό τους. Δεν γνώριζαν αν θα δράσουν κατευθείαν ή θα λάμβαναν εντολή να περιμένουν.

Η πόρτα άνοιξε και μπήκε μέσα ο διοικητής της ΕΥΠ συνοδευόμενος από έναν άντρα που φορούσε μαύρο κοστούμι.

-Κύριοι, από εδώ ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, κύριος Αποστολίδης, σύστησε τον άντρα ο διοικητής. Ο Νίκος απλά τον κοίταξε περιμένοντας να μάθει αυτά που ήθελε να ακούσει.

-Για αρχή θα ήθελα να σας αναφέρω ότι η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη καθώς ο Μίλτος εντοπίστηκε να κατευθύνεται προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα... Πρέπει να προσέξουμε τις κινήσεις μας γιατί αν παραβιάσουμε τα σύνορα μπορεί να προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο, ξεκίνησε να λέει ο εκπρόσωπος.

-Τι εννοείτε ότι κατευθύνεται στα σύνορα;, στάθηκε σε εκείνη την πληροφορία ο Νίκος. Αν ο Μίλτος διέσχιζε τα σύνορα, θα εξαφανιζόταν για πάντα, μαζί και η Αθηνά.

-Προφανώς ο στόχος σας θέλει να περάσει στη Βουλγαρία. Οι αρχές τους δεν είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμες μαζί μας σε ζητήματα που αφορούν επικίνδυνους εγκληματίες. Πολλές φορές τους υποθάλπουν κιόλας..., συνέχισε να αναφέρει όσες πληροφορίες γνώριζε ο Αποστολίδης.

-Με όλο τον σεβασμό κύριε, αλλά μου λέτε ότι θα αφήσουμε τον Σπυρόπουλο να ξεφύγει; Μιλάμε για έναν από τους πιο επικίνδυνους άντρες που κυκλοφορούν στη χώρα, μπήκε έντονα στη συζήτηση ο Ιάσονας. Δεν κοιτούσε με ιδιαίτερη συμπάθεια τον άνθρωπο απέναντι του καθώς έδειχνε να μην καταλαβαίνει την σοβαρότητα της κατάστασης. Είχαν μια και μοναδική ευκαιρία να τελειώσουν με όλα αυτά.

-Είναι μια πολύ λεπτή κατάσταση, και ήδη οι υπηρεσίες μας προσπαθούν να βρουν μια διπλωματική λύση..., απάντησε διστακτικά ο Αποστολίδης σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα.

-Δεν μιλάμε για μια απλή κατάσταση, αλλά για την αδερφή μου..., απάντησε ο Νίκος κουνώντας σχεδόν αγανακτισμένος τα χέρια του και κοίταξε τον εκπρόσωπο.

Κρυμμένο μυστικό - Μέρος 2οHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin