Πρόταση ανταλλαγής

28 3 0
                                    

Δάγκωνε τα χείλη του νευριασμένος, τα χέρια του έσφιγγαν το όπλο του, ενώ οι άντρες του τον κοιτούσαν ανέκφραστοι, ίσως και λίγο φοβισμένοι. Κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει μιας και τα πρόσωπα τους ήταν κρυμμένα πίσω από τις μπαλακλάβες.

Ο Μίλτος όμως σκεφτόταν το επόμενο σχέδιο του. Δεν περίμενε τέτοια αντίδραση από την ομάδα του Ιάσονα. Τώρα είχε καταλάβει ότι μια επίθεση εναντίον του ήταν απίθανη, ειδικά όσο είχε κοντά του τον μισθοφόρο ο οποίος αποτελούσε τον μεγαλύτερο κίνδυνο αφού φαινόταν πως γνώριζε τι έκανε.

Αφού βεβαιώθηκαν ότι δεν τους ακολουθεί κανείς, παράτησαν το βαν μέσα σε ένα στενό και πήραν ένα άλλο που βρήκαν λίγο πιο κάτω. Επόμενη στάση τους ήταν το πανεπιστήμιο στο οποίο σπούδαζε η αδερφή του Νίκου. Είχαν μάθει απ' έξω το πρόγραμμα της οπότε δεν θα ήταν δύσκολο να κάνουν την απαγωγή.

Φτάνοντας εντόπισαν τον στόχο τους. Η νεαρή κοπέλα περπατούσε μόνη της στο πεζοδρόμιο, κρατώντας ένα βιβλίο στο χέρι της. Οι δράστες θυμόντουσαν τα χαρακτηριστικά της. Το αυτοκίνητο τους κινούνταν αργά σε κοντινή απόσταση, πράγμα που πέρασε απαρατήρητο στην αρχή από εκείνη. Σταδιακά όμως άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι συμβαίνει. Επιτάχυνε το βήμα της με σκοπό να ξεφύγει. Παράλληλα έψαχνε το κινητό της στην τσάντα της ώστε να ενημερώσει τον αδερφό της.

Βλέποντας όμως την κίνηση αυτή, το αυτοκίνητο επιτάχυνε, μπήκε μπροστά της, και οι ένοπλοι άντρες βγήκαν γρήγορα έξω. Η κοπέλα πάγωσε από τον τρόμο της. Ένας την άρπαξε βίαια από πίσω, και ένας δεύτερος της πέρασε μια κουκούλα στο κεφάλι. Οι φωνές και οι κραυγές της για βοήθεια δεν έπιασαν τόπο καθώς οι ελάχιστοι περαστικοί δεν τόλμησαν να εμπλακούν. Εξάλλου δεν μπορούσαν. Προτίμησαν να σκορπίσουν προς κάθε κατεύθυνση μόλις οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα. Στα επόμενα δευτερόλεπτα επιβιβάστηκαν στο όχημα τους και εξαφανίστηκαν.

Στη διαδρομή η Αθηνά κουνιόταν μανιωδώς σε μια προσπάθεια να ξεφύγει αλλά δεν κατάφερε τίποτα. Αφού της έβγαλαν την κουκούλα από το πρόσωπο, είδε γύρω της τους ένοπλους άντρες να την κοιτάζουν. Δύο από αυτούς κρατούσαν τα χέρια της, ενώ απέναντι της καθόταν ο Μίλτος, με το πιστόλι του να την στοχεύει.

-Τι θέλετε από εμένα;, ρώτησε με τρεμάμενη φωνή. Δεν μπορούσε να καταλάβει πως είχε βρεθεί σε αυτή τη θέση. Δεν είχε κάνει κάτι κακό.

-Από εσένα τίποτα. Αν συνεργαστείς, σου υπόσχομαι ότι δεν θα πάθεις τίποτα και θα σε αφήσω ελεύθερη μόλις γίνει αυτό που θέλω..., ξεκίνησε να λέει ο Μίλτος.

Κρυμμένο μυστικό - Μέρος 2οWhere stories live. Discover now