Νέο μέλος

38 3 0
                                    

Έτρεχε να προλάβει τον δράστη αφήνοντας πίσω τους υπόλοιπους. Δεν έδινε σημασία στις εκκλήσεις τους να σταματήσει. Απλά έτρεχε.

-Ιάσονα σταμάτα να τρέχεις!, του φώναξε η Εύα από το ακουστικό.

Έριξε το ακουστικό από το αυτί του αφήνοντας το να αιωρείται άτσαλα στον αέρα καθώς έτρεχε. Πήρε μια απότομη στροφή, πέρασε σαν σίφουνας τον δρόμο με κίνδυνο να χτυπηθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο, αλλά δεν τον πτόησε τίποτα.

Ο δράστης έριχνε ματιές στον Ιάσονα που έτρεχε από πίσω του με το βλέμμα του καρφωμένο πάνω του.

Ο Ιάσονας έκοψε δρόμο μέσα από ένα πάρκο. Με αυτό τον τρόπο χάθηκε από το οπτικό πεδίο του δράστη, ο οποίος σταμάτησε για να πάρει μια ανάσα. Σύντομα όμως ο Ιάσονας πετάχτηκε από το πουθενά και έπεσε πάνω του, ρίχνοντας τον στο έδαφος.

-Πως σου φαίνεται το πλακόστρωτο; Ωραίο δεν είναι από κοντά;, ειρωνεύτηκε ο Ιάσονας καθώς του περνούσε τις χειροπέδες. Ο δράστης μούγκρισε. Την ίδια στιγμή έφτασαν και οι υπόλοιποι.

-Είσαι με τα καλά σου;!, φώναξε ο Νίκος νευριασμένος ενώ είχε σηκώσει τα χέρια του στον αέρα από αγανάκτηση.

-Ιάσονα ο γιατρός κάτι είπε!, φώναξε με τη σειρά της η Εύα η οποία ήταν απογοητευμένη από τις πράξεις του.

Ο Ιάσονας κοίταξε την Νεφέλη που είχε διπλωθεί στα δύο και προσπαθούσε να βρει κανονικό ρυθμό στην αναπνοή της.

-Θα μου ξεκινήσεις κήρυγμα και εσύ ή το γλυτώνω;, ρώτησε κοιτάζοντας την έτοιμος για κάθε τι που θα έλεγε.

-Όχι... Με κάλυψαν η Εύα και ο Νίκος..., απάντησε με δυσκολία.

-Αν σε πυροβολήσουν πάλι, εγώ δεν προσφέρομαι να ξαναδώσω. Βρες άλλον δότη, είπε ο Νίκος κοιτάζοντας τον ακόμα νευριασμένος. Ο Ιάσονας στριφογύρισε τα μάτια του, αλλά μόλις είδε την Εύα να σταυρώνει τα χέρια της μπροστά από το γιλέκο της και να τον κοιτάζει με εκείνο το χαρακτηριστικό δολοφονικό βλέμμα της, σταμάτησε.

-Ο γιατρός είπε όχι κούραση, όχι τρέξιμο, όχι γρήγορη οδήγηση, όχι γυμναστική και όχι επικίνδυνα πράγματα, του είπε τονίζοντας το τελευταίο όχι η Εύα.

-Πως θα πιάναμε τον δράστη, με τηλεπάθεια;, ρώτησε ειρωνικά εκείνος.

-Είσαι ξεροκέφαλος κάθε μέρα ή παίρνεις και ρεπό;, ρώτησε στον ίδιο τόνο ο Νίκος. Ο Ιάσονας σηκώθηκε πάνω, έδωσε τον δράστη στην Νεφέλη και σήκωσε τα χέρια του στον αέρα.

Κρυμμένο μυστικό - Μέρος 2οDonde viven las historias. Descúbrelo ahora