Το νήμα της ζωής

28 3 0
                                    

Η ομάδα ακολούθησε τις οδηγίες του Μίλτου και έφτασαν στο σημείο όπου θα γινόταν η ανταλλαγή. Δεν θα υπήρχαν ενισχύσεις για τον Ιάσονα. Η επιχείρηση ήταν άκρως επικίνδυνη και το ρίσκο να σκοτωθεί ο διπλωμάτης ήταν υψηλό.

Βγήκαν από τα αυτοκίνητα και αντίκρισαν τον Μίλτο περιτρυγυρισμένο από τους ένοπλους άντρες του. Ο Ιάσονας πήρε τις τσάντες με τα χρήματα και προχώρησε μπροστά. Η ομάδα του παρέμεινε δίπλα στα αυτοκίνητα με τα όπλα σε ετοιμότητα.

Ο Μίλτος κοίταξε τον Ιάσονα και χαμογέλασε χαιρέκακα.

-Είδες που δεν ήταν τόσο δύσκολο Δημητρίου;, είπε ειρωνικά. Ο Ιάσονας τον κοίταξε με το βλέμμα του να γυαλίζει. Αφησε τις τσάντες κάτω.

-Υπό άλλες συνθήκες θα ήσουν ήδη νεκρός. Σήμερα είναι η τυχερή σου μέρα, απάντησε έντονα ο Ιάσονας.

-Βγάλε το γιλέκο σου και μην διανοηθείς να κάνεις τον ήρωα, διέταξε ο Μίλτος αγνοώντας πλήρως τα προηγούμενα λόγια του νεαρού αξιωματικού.

Ο Ιάσονας με αργές και προσεκτικές κινήσεις έβγαλε το γιλέκο του. Σε αυτό το θέαμα, η Εύα πέρασε το δάχτυλο της στη σκανδάλη. Το άγχος άρχισε να την κυριεύει καθώς ήταν επικίνδυνο αυτό που έκανε ο άντρας της. Στο μυαλό της ήρθαν ξανά σκηνές από το δικό της ατύχημα, ένα σημάδι ότι το μετατραυματικό στρες ήταν ακόμα εκεί.

-Εύα όλα θα πάνε καλά, της είπε ο Νίκος κοιτώντας την λοξά, μιας και δεν πέρασε απαρατήρητη η συμπεριφορά της.

Ο Μίλτος κοίταξε τον Ιάσονα. Δεν είχε σταματήσει να χαμογελάει ευχαριστημένος που είχε μπροστά του τον εχθρό του που έμπαινε εμπόδιο στα σχέδια του.

-Φέρε μου τον διπλωμάτη, είπε ο Ιάσονας κουνώντας το κεφάλι του προς το μέρος του.

-Μην βιάζεσαι Δημητρίου. Άνοιξε την τσάντα και δείξε μου τα χρήματα, τον διέταξε. Ο Ιάσονας υπάκουσε, δείχνοντας του μερικές δεσμίδες με χαρτονομίσματα των 500€.

-Τώρα τον διπλωμάτη, είπε ο Ιάσονας αφού έκλεισε την τσάντα.

Οι μπράβοι του Μίλτου έφεραν τον διπλωμάτη. Ηταν ταλαιπωρημένος από την κράτηση και τα βασανιστήρια, ενώ στο κεφάλι του είχε μια υφασμάτινη μάσκα για να μην βλέπει. Μόλις την αφαίρεσαν, το φως του ήλιου που έπεσε στα μάτια του τον έκανε να κρύψει το πρόσωπο του. Τον έσπρωξαν προς τον Ιάσονα.

-Να φέρει τα χρήματα εδώ και μετά θα φύγετε, πρόσταξε. Ο διπλωμάτης ακολούθησε την διαταγή. Πήρε τις τσάντες και τις μετέφερε στα αυτοκίνητα. Ο [όνομα κακού] γέλασε δυνατά.

Κρυμμένο μυστικό - Μέρος 2οWhere stories live. Discover now