Επανεμφάνιση

28 2 0
                                    

Ακολουθώντας τις οδηγίες του γιατρού, η Εύα σταμάτησε από τη δουλειά για να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της πάθησης που είχε. Ήταν μια πολύ δύσκολη διαδικασία και θα χρειαζόταν πολύ καιρό για να συνέλθει. 

Ο γιατρός σύστησε για αρχή θεραπεία με φάρμακα, ενώ αργότερα πρόσθεσε και θεραπείες μέσω της τέχνης, μια τεχνική που χρησιμοποιούνταν εδώ και πολλά χρόνια στις ΗΠΑ. Παράλληλα την συμβούλεψε να ξεκινήσει κάποια δραστηριότητα με απώτερο σκοπό να την βοηθήσει να μην έχει αρνητικές σκέψεις σχετικές με το συμβάν και να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση της ώστε να μπορεί να επανέλθει στην καθημερινότητα της. Φυσικά δεν ήταν εύκολο καθώς η Εύα είχε συχνές αναδρομές στο συμβάν κάτι που της προκαλούσε ταραχή και πανικό, συνοδευόμενο από ταχυπαλμία, ιδρώτα και θολή όραση. Δεν ήταν λίγες οι φορές που μόλις άκουγε το κλειδί του Ιάσονα στην πόρτα, άρπαζε κάποιο αντικείμενο με σκοπό να του επιτεθεί. Στην αρχή ήταν ακόμα πιο επικίνδυνο επειδή εκείνος δεν είχε φροντίσει να πάρει το υπηρεσιακό της όπλο και όλα τα πυρομαχικά από το σπίτι για να μην υπάρξει κάποιο δυσάρεστο γεγονός. 

Τα βράδια υπέφερε από εφιάλτες που την έκαναν να χάνει τον ύπνο της. Στριφογύριζε στο κρεβάτι φωνάζοντας, ενώ πεταγόταν πάνω λουσμένη στον ιδρώτα. Ο Ιάσονας έκανε το καλύτερο δυνατό που μπορούσε για να την στηρίξει. Έχοντας ο ίδιος περάσει από αυτή τη δοκιμασία, γνώριζε όσο κανένας άλλος ότι ο δρόμος ήταν μακρύς και δύσκολος.

Χρειάστηκαν αρκετοί μήνες για να σημειωθεί μικρή βελτίωση στην κατάσταση της Εύας. Έστω και αυτό, ήταν ένα ενθαρρυντικό σημάδι. Σύντομα επέστρεψε στη δουλειά ως σύμβουλος, μακριά από τη πρώτη γραμμή. Ήταν ακόμα πολύ νωρίς για να κάνει όσα έκανε και πριν, όπως το να κρατήσει όπλο ή να κρίνει κάποια κατάσταση κάτω από πίεση. Αρκέστηκε λοιπόν στα απλά πράγματα.

Αυτή τη φορά ήταν όλοι τους σε κόκκινη επιφυλακή. Με το που εντόπιζαν τον εχθρό τους, θα έκαναν την κίνηση τους για να τον πιάσουν.

Ο Ιάσονας σκεφτόταν κάτι άλλο. Να έβρισκε το άτομο που κρυβόταν πίσω από το κωδικό όνομα που έψαχναν, και βάζοντας το άτομο αυτό ως δόλωμα να έπιαναν τον Μίλτο. Ήταν επιτακτική ανάγκη να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο του το συντομότερο. Πλέον φοβόταν μέχρι και την ίδια του τη σκιά, ενώ στο μυαλό του έρχονταν συνέχεια τα γεγονότα με την Εύα και τη Νεφέλη. 

Μια παράξενη υπόθεση θα έβαζε φρένο στα σχέδια της ομάδας, καθώς ένας Έλληνας διπλωμάτης εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνη. Η ομάδα κλήθηκε να ρίξει φως στην υπόθεση, αλλά συνέβη το απροσδόκητο, κάτι που δεν το περίμενε κανένας.

Κρυμμένο μυστικό - Μέρος 2οWhere stories live. Discover now