Γερός και δυνατός

31 2 0
                                    

Η Νεφέλη γύρισε μαζί με την κυρία Φωτεινή στο σημείο που καθόταν η Εύα με τον πατέρα της. Δεν είχε αλλάξει κάτι όσο έλλειπαν. Εξάλλου η συγκεκριμένη εγχείρηση ήταν δύσκολη και η διάρκεια της διαφέρει από άτομο σε άτομο.

-Είχαμε κανένα νέο;, ρώτησε η Νεφέλη καθώς έδινε τους καφέδες στον κύριο Σπύρο και την Εύα.

-Ακόμα τίποτα, απάντησε η Εύα και σηκώθηκε για να κάτσει σωστά στην θέση της. Εσφιξε το ποτήρι στα χέρια της.

-Κόρη μου θα ήταν καλό να πας σπίτι για λίγο. Να κάνεις μπάνιο και να αλλάξεις ρούχα, της είπε ο κύριος Σπύρος.

-Πατέρα όχι, θα μείνω εδώ!, απάντησε η Εύα. Δεν υπήρχε περίπτωση να φύγει από εκεί.

-Εύα..., είπε η Νεφέλη και την κοίταξε αυστηρά, σταυρώνοντας τα χέρια της μπροστά στο στήθος της.

-Αν μάθουμε κάτι θα σε ειδοποιήσουμε κατευθείαν, μην ανησυχείς, είπε ήρεμα η κυρία Φωτεινή και την κοίταξε. Η Εύα ξεφύσηξε ηττημένη.

-Εντάξει, αλλά μην το ξεχάσετε..., απάντησε. Δεν ήθελε να μείνει απ'έξω ή να μάθει κάτι την τελευταία στιγμή.

-Μην ανησυχείς, απάντησαν όλοι μαζί χαμογελώντας.

Πήρε το αυτοκίνητο της Νεφέλης και πήγε σπίτι.

Στη διαδρομή ήρθαν πάλι στο μυαλό της όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες αλλά και γενικά τον τελευταίο καιρό. Ολα φαίνονταν εξωπραγματικά. Ενας άνθρωπος κυνηγούσε τον Ιάσονα για κάτι που δεν ήξερε, και είχε βάλει στο στόχαστρο όλους τους κοντινούς του ανθρώπους. Πρώτα σκοτώθηκε ο Γιώργος, μετά επιτέθηκαν στην Νεφέλη, αργότερα έπεσε θύμα η ίδια με αποτέλεσμα να χάσει το παιδί της, και τώρα είχε χτυπηθεί ο Ιάσονας. Αναρωτιόταν πότε θα τελείωνε αυτός ο πόλεμος.

Εφτασε στο σπίτι. Με αργά βήματα κατευθύνθηκε προς την πόρτα, άνοιξε και μπήκε μέσα. Κατευθείαν το βλέμμα της έπεσε σε μια φωτογραφία του Ιάσονα, που βρισκόταν στο σύνθετο δεξιά από την πόρτα. Την πήρε στα χέρια της ενώ μερικά δάκρυα άρχισαν να εμφανίζονται στα μάτια της. Ήταν μια φωτογραφία του Ιάσονα από τον πρώτο καιρό που γνωρίστηκαν. Χαμογελαστός, ξέγνοιαστος, χωρίς να κουβαλάει πάνω του όλα τα προβλήματα και τις σκέψεις που κουβαλούσε τώρα, κάνοντας το πρόσωπο του αγνώριστο λόγω του στρες και των κακουχιών που είχε περάσει.

Έπρεπε να παραμείνει δυνατή γι'αυτόν. Όπως της στάθηκε εκείνος έτσι έπρεπε να του σταθεί και εκείνη. Επειδή τον αγαπούσε.

Κρυμμένο μυστικό - Μέρος 2οحيث تعيش القصص. اكتشف الآن