Δίλημμα

27 3 0
                                    

Γυρνώντας στη δουλειά βρήκε τον εαυτό του κάτω από αρκετή πίεση. Με την Εύα να λείπει λόγω εγκυμοσύνης, και την Νεφέλη να χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα για να αναρρώσει πλήρως, ο φόρτος εργασίας έπεσε στον Ιάσονα και τον Νίκο. Μόνοι τους τώρα έπρεπε να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια για να φέρουν εις πέρας δουλειές που άλλες φορές έκαναν πιο άνετα γιατί είχαν αρκετά άτομα.

Παράλληλα ο Ιάσονας έψαχνε για την Βαλκυρία. Μην έχοντας άλλη επιλογή, κάλεσε τους συναδέλφους του στις ΗΠΑ για να ζητήσει την βοήθειά τους. Πιο καλά δικτυωμένοι, ίσως αποτελούσαν την λύση στο πρόβλημα του. Τελειώνοντας την σύντομη τηλεδιάσκεψη, στο γραφείο του μπήκε ο Νίκος.

-Τι έγινε;, ρώτησε βάζοντας τα χέρια στις τσέπες του.

-Ζήτησα βοήθεια από την ομάδα μου στις ΗΠΑ. Ίσως κάτι να μπορέσουν να βρουν..., απάντησε ο Ιάσονας που σηκώθηκε από την καρέκλα του. Σήκωσε τα χέρια του και τα άφησε να πέσουν στα πόδια του.

-Πιστεύεις να βρουν κάτι;

-Θα δείξει... Εκτός αν ο Μίλτος παίζει μαζί μας... Δεν περνάει μέρα που να μην το σκέφτομαι αυτό..., απάντησε ξεφυσώντας απογοητευμένος.

Αυτόματα ήρθε στο μυαλό του η τελευταία συζήτηση που είχε με τους άντρες του Μίλτου.

"Όλοι οι οικείοι σου θα υποφέρουν"

Έβγαλε το τηλέφωνο του και έστειλε μήνυμα στην Εύα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έλαβε απάντηση. Χαμογέλασε ευχαριστημένος που η γυναίκα του ήταν εντάξει. Ύστερα κοίταξε τον Νίκο, ο οποίος δεν κατάλαβε αμέσως τι γινόταν.

Τις επόμενες μέρες αυτές οι λέξεις φούντωναν μέσα στο μυαλό του. Για κάποιον λόγο ένιωθε τρωτός. Σκεφτόταν μόνο τα χειρότερα δυνατά σενάρια. Αν χτυπούσαν ξανά; Ποιος θα ήταν ο επόμενος στόχος; Αυτός; Ο Νίκος; Ίσως η Νεφέλη; Αν ήταν η Εύα; Και μόνο στη σκέψη να πάθαινε κάτι η γυναίκα του, ένιωθε ένα ρίγος να τον διαπερνάει. Έπρεπε να τους προστατεύσει όλους. Αν όμως δεν τα κατάφερνε; Αν κάποιος πέθαινε; Τι θα έκανε τότε;

Ο ίδιος έπεσε θύμα πρώτος. Αργότερα σκοτώθηκε ο φίλος του, ενώ το τελευταίο θύμα του Μίλτου ήταν η Νεφέλη. Ποιος μπορεί να ήταν ο επόμενος; Ο Νίκος; Ή η Εύα;

Αν υπολόγιζε σωστά, οι εχθροί του μετέφεραν τα λόγια του στον Μίλτο. Μαθαίνοντας την ψυχρότητα και τη αδιαλλαξία του, θα αποφάσιζε σίγουρα να του δώσει ένα σημαντικό μάθημα για να του δείξει ποιος είναι το αφεντικό. 

Κρυμμένο μυστικό - Μέρος 2οWhere stories live. Discover now