2. Rozpačité začátky

454 59 51
                                    

Harry zazvonil na zvonek velkého bílého domu a otočil se na Louise, kterého vzal za třesoucí se ruku a usmál se na něj. Starší si prohrábl vlasy a vydechl všechen vzduch, když se otevřely dveře.

„Harry, panebože! Netušíš, jak moc jsem se na tebe těšila, bože ty můj šmudlo malej," spontánně vyššího z páru objala tmavovláska a věnovala mu několik polibků na tvář, bylo vidět, že nemá daleko k slzám.

„Gemm, myslím, že vím, tys mi chyběla stejně, možná ještě víc," opětoval jí objetí a oba se šťastně usmívali, než se dívka odtáhla, podívala se oříškovýma očima na Louise.

„Oh a ty asi budeš Louis, viď? Harry se mi zmiňoval, že přijedete oba. No, můžu říct, že jsi jeho typ," mrkla na něj a on se nesměle usmál zpět, „tak půjdeme dál, co říkáte?" pustila je oba dovnitř a zavřela dveře.

* * *

„No a jak jste se vůbec seznámili?" zeptal se Gemmin přítel Michal na otázku, kterou Louis očekával už před dvěma hodinami, které společně strávili a během nichž se bavil převážně Harry s Gemmou a oni dva jim dělali spíš takové trapné a možná trochu moc tiché garde.

„V práci, já byl detektiv a Harry stážista, kterého jsem dostal na starost a ze začátku jsem ho a jeho pozitivní přístup ke všemu vážně nesnášel," trochu se pousmál, nad Michalovým překvapeným výrazem. Pravděpodobně od něj nečekal tolik slov najednou.

„Takže ty jsi detektiv? Wow, Gemm, tys to věděla?" Gemma jen s úsměvem přikývla.

„Vlastně už nejsem detektiv, ale díky případu, který se nám s Harrym podařilo vyřešit a taky trochu díky odchodu naší šéfky, jsem teď kapitán londýnské policie," přiznal Louis a viděl, jak Harryho sestře i Michalovi spadla brada, zatímco kudrnatý se pyšně čepýřil vedle něj.

„Dobře, tohle je novinka i pro mě," probrala se první z tranzu Gemma a upila ze svého čaje, stále vypadala docela překvapeně.

„Hele, ale nejsou tyhle vztahy mezi kolegy tak trochu zakázané?" zeptal se po chvíli zase Michal a tentokrát si vzal slovo Harry.

„Ano, v podstatě ano, ale když jsem ho sváděl tak mě to moc nezajímalo-"

„Tak to prr, to já sváděl tebe, copak si nepamatuješ to na těch záchodech? Kdo tam koho sváděl, hm?" okamžitě mu odporoval Louis a v okamžiku, kdy chtěl Harry opět něco namítnout, se do této jejich rozepře vložila Gemma.

„Dobře, to stačí vy dva, myslím, že nám oběma je úplně jedno, kdo sváděl koho, jen nás zajímalo, jak jste se dali dohromady. Takže v práci."

„Ano," odpověděli jednohlasně a opět se trochu uvolnili.

„Můžu se zeptat, co to máš na krku za jizvu? Jsem si celkem jistá, že jsem ji ještě neviděla," převedla Gemma řeč na téma, které Harry určitě otevírat nechtěl. Dlaní si opět instinktivně překryl zmíněnou jizvu a Louis se přisunul blíž, aby ho mohl chytit za ruku.

Gemma okamžitě poznala, že je něco špatně.

„Co se stalo? Harry?"

„Gemmo, dej mi chvilku, ano? Všechno vám pak vysvětlím, ale teď ne," promluvil k ní pevně Louis a ona přestala mluvit a jen sledovala, jak modrooký šeptal něco jejímu bratrovi do ucha a nechal si od něj drtit ruku ve velmi pevném sevření. Harry ještě nějakou dobu těžce dýchal, ale pak se konečně zdálo, že je klidnější, i když stále držel Louise za ruce.

* * *

„Kdo to je?" zavolal ještě přes dveře Isaac protřel si oči, jelikož se ještě nestačil plně probrat. Spal. Poprvé po třech dnech beze spánku se mu podařilo usnout.

Mumie mezi tulipány (Larry, AU)Where stories live. Discover now