Κεφάλαιο 19

370 24 2
                                    

Η Άννα δεν έφυγε λεπτό από το πλευρό της μαμάς της. Η γυναίκα είχε εισπνεύσει αρκετό καπνό, γεγονός που της προκάλεσε ένα ελαφρύ έμφραγμα στην καρδιά. Πιθανόν αν δεν είχε επέμβει εγκαίρως η Πριγκίπισσα, να μην είχε επιβιώσει.

Η μητέρα της, ξαπλωμένη στο κρεβάτι, έχοντας βγει από την εντατική, κοιμόταν γαλήνια, όντας πλέον ασφαλής.

Η Άννα στην διπλανή καρέκλα, της κρατούσε το χέρι και περίμενε πότε θα ανοίξει τα βλέφαρά της.

Μαύροι κύκλοι είχαν σχηματιστεί κάτω από τα μάτια της και η κούραση της ήταν εμφανής.

Στο μυαλό της περιτριγύριζε η Πριγκίπισσα. Πόσο θαρραλέο εκ μέρους της να διακινδυνεύσει την ίδια της την ζωή για την μητέρα της.

Ένας απλός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Η Δάφνη όμως είναι διαφορετική. Πάντοτε ήταν. Η Άννα το είχε αντιληφθεί από την πρώτη στιγμή. Ήξερε πως πίσω από την ψυχρή και αυστηρή εικόνα της, κρύβεται μια πολύ όμορφη ψυχή.

Και αυτήν την ψυχή είχε ερωτευτεί. Δυστυχώς, όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Και υποσχέθηκε στον εαυτό της πως δεν επρόκειτο να πράξει ξανά, χωρίς να υπολογίσει τις συνέπειες.

Η Δάφνη θα παραμείνει Πριγκίπισσα και μελλοντική Βασίλισσά της. Εκείνη θα παραμείνει πίστη υπήκοος και υπάλληλος της. Όσο πιο σύντομα το αποδεχόταν, τόσο το καλύτερο.

Το πρώτο φως του ήλιου φάνηκε από το μισάνοιχτο παράθυρο του δωματίου. Η Άννα σκέφτηκε πως ένας καφές θα την βοηθούσε να παραμείνει ξύπνια, κι έτσι την στιγμή που σηκώθηκε, ένιωσε ένα σφίξιμο στο χέρι της.

"Άννα;"

"Μαμά;!"

Γούρλωσε τα μάτια και πλέον δεν μπορούσε να κρύψει το χαμόγελό της.

"Ξύπνησες! Περίμενε, πάω να φωνάξω τον γιατρό!"

Ο γιατρός απαίτησε από την Άννα να παραμείνει έξω από το δωμάτιο για να προχωρήσει στην εξέταση, κι έτσι η Άννα έμεινε στον παγωμένο διάδρομο του νοσοκομείου να πηγαίνει πέρα δώθε από την αγωνία της.

Από μακριά είδε μια ψηλή γυναίκα να κατευθύνεται προς το μέρος της, και από πίσω να ακολουθούν 2 μεγαλόσωμοι άντρες. Έμοιαζαν σαν σωματοφύλακες, η γυναίκα όμως ήταν ντυμένη με ένα μαύρο τζιν, ένα δερμάτινο σακάκι από πάνω και μαύρα γυαλιά ηλίου που έκρυβαν το μισό πρόσωπό της. Δεν θα μπορούσε να ήταν κάποια διάσημη με ένα τόσο απλό ντύσιμο.

Η σανίδα σωτηρίας μου (LGBTQ+, gxg)Where stories live. Discover now