8.Denemesi bedava!

9.8K 309 59
                                    

Sizi çok seviyorum. Oy 🌟🌟🌟🌟🌟ve yorumlarını esirgemeyin. Yorum yapın lütfen fikirlerinizi duymaya ihtiyacım var.

Hikayenin gidişatından memnun musunuz?

Cansınız.❤️❤️❤️❤️

Hikayenin eski okuyucularını bu bölüm biraz değişiklik bekliyor. Bu arada Hazar'ı biraz daha hikayeye katıştırmayı düşünüyorum. Eğlenceli olur😎

8.Denemesi bedava!

Kadın gözlerini duvardaki çerçeveye odaklamış bir an ayırıyordu. Kocasıyla düğünde çekilmişti bir fotoğraf.  O gün gelinliğiyle kocasının yanında
dünyanın en mutlu kızıydı. Birbirlerine delicesine aşıklardı.

En azından kocasının delice sevdiği tek kadın olduğunu biliyordu. Evlenmeleri hiç kolay olmamıştı. Baray bir an bile ondan vazgeçmemiş, ikisi için savaşmıştı.

Düğün bitipte odalarında başbaşa kaldıklarında kocası dudaklarını alnına bastırmış 'Sonunda.' demişti. O an gülmek istese de gülememiş utancından kıpkırmızı olmuştu. Baray'ın sabırsızlığından hem zevk almış hemde içten içe çok korkmuştu.

Saçlarını tel tel acışını, gelinliğini üzerinden her zerresini öperek çıkartışı dün gibi aklındaydı. Sabaha kadar uyumadıklarını hayatlarının normale dönmesinin aylar aldığını dün gibi hatırlıyordu.

Ne zaman bu hale gelmişlerdi?

İlk kez doktora gittiklerinde doktorun söyledikleri hiç bir zaman aklından çıkmadı.

"Üzgünüm bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Allah'tan umut kesilmez fakat hiç çocuk sahibi olamayabilirsiniz."

Beyninden vurulmuşa dönmüştü o an. Yanında kocasıyla görümcesi Meryem vardı. Meryem o zamanlar bekar, genç kızdı. Baray'ın isteği üzerine doktorun dediklerini aylarca evdekilerden saklamışlardı.

Baray bu sürede doktor doktor gezdirdi Narin'i. Yine de farklı bir sonuç alamadılar. Hangi doktora gitseler aynı testler yapılıyor sonuçlar hep aynı çıkıyordu. En sonunda pes eden Narin oldu.

Narin ilk önce  durumunu teyzesi Ümran hanıma anlattı. Sonrada Fatma ana öğrendi. O zamanlar üç senelik evliydiler.  İşte o zaman başladı kuma baskıları. Her şeye, herkese kulak tıkadılar. Baray yurt dışında da derdine deva aradı. Sonunda elinden bütün umutları gittiğinde Fatma anayla büyük bir kavga etti. 'Başka gelin gelmeyecek bu eve.' dedi delikanlı öfkesiyle, kapattı konuyu.

Fatma ana sözüne karşı çıkılmasına dayanamadı evden gitti. Hiçbir evladına sığınmadı. Kendi evine köyüne döndü. Baray'la Narin'i kabul etmedi evinin kapısından.

Fatma Ana ile arasındaki gerginlik gelin geldiği günden beri vardı ama Baray'ın askere gitmesiyle daha da baskın bir hale gelmişti. O dönemde de gözü hep kadının üzerindeydi. Anlayamadığı bir nedenden Fatma Ana ile yıldızları bir türlü barışmamıştı.

"Sen hiç bir zaman torunuma layık bir kadın olmayacaksın." Son sözü bu olmuştu yaşlı kadının Narin'e.

Bir daha konuşmak bir yana dursun yüzüne dahi bakmadı. Taki üç hafta öncesine kadar.

Narin Fatma ananın uzattığı eli sevinçle öptü. Fatma ana güler yüzünü eksik etmedi, hoş sohbette bulundu. Konaktaki sessizlik son buldu. Çünkü Fatma Haznedar konağa geri döndü.

Narin o gece yatağa kocasıyla birlikte girdi. Olan bitene rağmen mutluydu. Kocasını özlemişti. Onun yokluğunda geçmek bilmeyen bir hafta asır gibi gelmişti gözüne. Kocasının başla bir kadının yanında olduğunu bilmenin acısını tarif dahi edemezdi.

DOĞUNUN KIZILI-AHUGÜZAR(tamamlandı)Où les histoires vivent. Découvrez maintenant