9.Bebek bekliyoruz.

10.4K 315 99
                                    

Arkadaşlar söz verdiğim gibi bölümler erken erken geliyor Bol bol yorum ve oy istiyorum. Fikrinizi de duymaya ihtiyacım var bu arada
Sizi seviyorum.

Canım okurlarım hikayeme gösterdiğiniz ilgi için hepinize tek tek teşekkürler.

9.Bebek bekliyoruz.

"İnanabiliyor musun Ahu, Aydın/Adnan Menderes üniversitesi-Türk dili ve edebiyatı. Ya öğretmen olacağım. En büyük hayalimdi biliyorsun. Annemler duyunca kafayı yediler resmen tabi benden beklemedikleri için."

"..."

"Ahu orda mısın? Sevinicem derken seni üzdüm değil mi? Baktın mı kazandın mı kazanmadın mı diye?"

"Ne gerek var? Kazansam da kazanmasamda gidemeyeceğim."

"Hiç mi merak etmiyorsun?"

"Deli misin? Tabi ki merak ediyorum ama korkuyorum. Seren eğer kazandıysam bir delilik yapmaktan korkuyorum."

"Delilik! Bana kalırsa orda olman delilik biliyorsun değil mi? Mecbur değilsin. Sana elini bile sürmeyen bir adamın yanında ne diye kalıyorsun ki?"

"Abim ne olacak Seren ya ona bir şey olursa. Ya bana beni öldürmeye kalkarlarsa. Kendimi düşündüğümden değil ama abime bir şey yaparlarsa annem yaşayamaz."

"Ya sen Ahu. Sen kedini hiç mi düşünmüyorsun? Geleceğin hayallerin hepsini bir kalemde silip attın. Daha aşık bile olmadın."

"Orayı hiç karıştırma Seren. Şu an aşk listemde son sırada."

"Neden Ahu?"

"Sevmek de sevilmekte senin hakkın değil mi? Başkalarını düşünmeyi bırak artık kendin için yaşa. Sanki herşeyi yaşamışsın buda eksik olsun deyecek yaşa gelmiş gibi konuşuyorsun. 18 yaşındasın Ahu. Çılgınlık yapma hakkına sahipsin. Kimse sana hesap soramaz."

"Anladım canım sen beni yoldan çıkarmaya çalışıyorsun. Bu gün git yarın gel canım. Günlük kotamı doldurdum."

"Öyle olsun Ahu ama bu konuyu kapamadık. Yine ararım seni. Konuşuruz. Kendine iyi bak."

"Sende canım."

Ahugüzar telefonu kapattı. Sehpanın üzerine bıraktı. Elini sigara paketine götürdü. Önündeki kül tablasına baktı. Beşten fazla izmarit vardı. Hepsinide telefonla konuşurken içmişti. Bir tane daha çıkardı. Yaktı. Derin bir nefes çekti içine. Sabahtan beri aklı o kadar doluyduki içtikçe içi boşalsın istiyordu.

Seren'in söyledikleri bir kaç gündür zaten hep aklındaydı. Üniversiteye gitmek onun hakkıydı. Sabahlara kadar çalışmış, dinlenmeden çabalamıştı. Bir anda ona sormadan bütün emekleri çöpe atılmıştı.

Sabahtan kaç defa eli gitmiş ama bir türlü açamamıştı. İlk tercihinin tutması imkansızdı belki ama tutma ihtimali büyük bir sürü tercih yapmıştı. Açıkta kalma ihtimali yoktu.

Burdan kaçabilir miydi? İşte bunu düşünüyordu. Elinde hiç parası yoktu. Onu buraya bağlayan bir şey de yoktu. Gittiği yerde iş bulabilir part-time çalışabilirdi. Hem okuyan hem çalışan çok kişi vardı. Çok zorlanırsa ilk sene dondurur çalışır para biriktirip bir sonraki sene devam edebilirdi. Düşününce ne kadar da kolay görünüyordu.

Eli tekrar telefona gitti. Sonuçlar için sayfayı açtı. TC kimlik numarasını girdi. Aday şifresini tuşladı. Göndere dokunmak istiyordu. Bir türlü parmağı gitmiyordu. Gözlerini kapadı. Ekrana dokundu. Gözlerini açmaya cesaret edemiyordu. Birden elindeki telefon titremeye başladı. Gözlerini açtı. Annesi arıyordu. O da kesin sonuçları soracaktı. Oysa sorması gereken son kişilerdendi. Ekranı kaydırdı telefonu kulağına görürdü.

DOĞUNUN KIZILI-AHUGÜZAR(tamamlandı)Where stories live. Discover now