2

2.7K 85 0
                                    

Rychle na sebe hodím modré roztrhané džíny, obyčejné černé triko, černý pásek a černé conversky. V chodbě popadnu ještě černou koženou bundu a co nejtišeji odejdu z domu. Jelikož jsem šla včera večer domů pěšky, trochu se mi to protáhlo a nepodařilo se mi vejít nepozorovaně do domu, tak jsem si vyslechla další miliardu kousavých poznámek k mé osobě a schytala další modřinu. Konkrétně dvě. Jednu pod pravým okem, díky bohu za make-up, druhou na levé ruce. Nechápu to. Nikdy mě nepraštili, jenom měli blbé kecy. Ten alkohol jim fakt už leze na mozek.

Na chodbě jsem dnes přitahoval nějak větší pozornost, a tak mi Chris musel vysvětlit, proč tomu tak je. Někdo dal video z toho včerejšího závodu na internet, takže ho viděli prakticky všichni. Je jen otázka času, kdy ho přebije nějaký nový drb. Já jenom doufám, že se nedostane k rodičům. To by byl extra malér.

Je pátek, to znamená, že dneska je takový volnější den. Většina studentů a mladistvých vyráží do centra Stockholmu a pořádně se baví. Stockholm a vlastně celkově Švédsko je nádherné město.

,,Slečno Sanderson, můžete na chvíli?" vyruší mě z mého přemýšlení třídní učitelka hned po skončení hodiny. Kývnu na Chrise ať jde dál, že si ho pak najdu a obrátím se k ní. Tuhle učitelku mám celkem ráda. Není jako ostatní, dokáže vás pochopit.

,,Děje se něco?" zeptám se.

,,Ne, jenom, stěžovala si na vás profesorka matematiky. Vicky, prý máš s matikou problém. Musíš to začít řešit, nebo to budeme muset sdělit rodičům. Jsou se školou hodně svázáni a výslovně si žádali o informace o tvém prospěchu. V jiných předmětech jsi dobrá, zkus to nějak vyřešit." povzdechla si.

,,Udělám co budu moct." chápavě jsem přikývla. Věnovala mi povzbudivý úsměv a otočila se k odchodu.

,,Co chtěla?" vybafl na mě Chris, který se schovával za dveřmi učebny. Myslela jsem, že ho něčím praštím, tak šíleně jsem se lekla.

,,Nic, jenom že se mám víc učit matiku." pokrčila jsem rameny.

,,Clark umí docela dobře matiku." řekl jakoby nic. S povytaženým obočím jsem se na něj dívala.

,,A co jako?"

,,No nic, mohl by ti s ní pomoct a.."

,,Né Chrisi. To rozhodně nepřipadá v úvahu. A tvůj obrázek o našem dokonalém vztahu zase někam zahoď jo?" skočila jsem mu do řeči. Jak ho taková kravina mohla vůbec napadnout. Nepolezu žebrat za Clarkem, k tomu mě nikdo nikdy nedonutí. Navíc je úplně jasné, že by mě s tím poslal do míst, kde slunce nesvítí a ještě by se náramně bavil.

,,Vidíš, aj jste stejně tvrdohlavý." zasmál se a já mu dala menší pohlavek.

,,Dneska je u Mii párty, půjdeš?" změnil téma.

,,Ne, ale ty půjdeš určitě. Musíš trochu hýbnou s Camillou, je hrozné jak po sobě furt pokukujete a ani jeden nemá odvahu nic udělat." vpálila jsem mu.

,,Ani nevím jestli tam půjde." povzdechl.

,,Půjde, já to vím." oznámila jsem mu.

****

Po škole jsem se vydala rovnou do klubu. V pátek tam nikdy nikdo nebývá, což je pro mě ideální volba. Nechci být doma, rozhodně tam nechci být déle, než je nutné. Tady budu mít hezky klid. Riga je soukromý klub. Ale šéf je strašně milý chlápek, všem dal klíče od prakticky všech místností. Unaveně jsem se sesunula na pohovku a s radostí si všimla, že Chris mi tu motorku včera opravdu uklidil. Chvilku jsem přemýšlela, co tady budu až do večera dělat. Jsem sama v takhle obrovským areálu, obvykle bych toho i využila, ale v poslední době jsem nějaká divná. Musím se dát dohromady.

FreedomWhere stories live. Discover now