O Surpriza.

1K 52 5
                                    

O sâmbătă liniștită. Asta a urmat la două zile jumătate după ce am vorbit ultima dată cu Cristi în ziua când a hotărât să lipească un Chelner de masă... Am primit un mesaj de la Ana cerându-mi detalii despre ceea ce am făcut în legătură cu Cristi. Însă niciunul de la el.. Leneveam cu laptop-ul în pat lângă mine când am auzit soneria. Lenea mă îndeamna să stau în pat însă am ascultat de impulsul înnăscut să merg să deschid ușa.

În cadrul ei, mirosind a parfum scump și cu un ruj prea vizibil pe buze era chiar Manuela.

-Bună Lioo

-Lia...

-Dada... Lio.. Deci fii atentă ce m-am gândit.

A intrat în casă fără niciun resentiment sau fără să o invite cineva. Tocurile ei imense țăcăneau pe podea și părea că o împunge mai mult decât sa pășească. S-a orientat în bucătărie unde a aprins o țigară și s-a așezat la masa.

-De unde știi unde locuiesc?

-De la Alex, logic. Unde ai o scrumieră? A.. Merge și farfuriuța asta. Cine nu are o scrumieră în casă?! Cristian Fumează. Ma roggg. Deci

-Nu ai de gând sa pleci fără să te aud trăncănind nu?

Eram deja exasperată. Mă gândeam să scap pentru a mă duce în pat. Chiar mă întorsesem cu spatele când am auzit vocea ei amenințătoare ca un fulger în nervii mei tot mai asurzitor și enervant.

-Știu că nu ești cu Cristi cu adevărat.

M-am întors uimită de afirmația ei. A rânjit cu țigara lipită de buze și atunci mi-am dat seama că făcusem o greșeală.. Reacția mea i-a confirmat că are dreptate. La naiba.

-Ce te face sa spui asta?

Nu reușeam să o păcălesc cu atitudinea. Era prea bună la mințit și eu prea începătoare ca să o pot prostii.

-Pai simplu... E logic că nu  se uită el la fete așa șterse ca tine... Deci tu minți. Îl vrei pe Alex înapoi. Dacă află despre asta oare i-ar mai păsa vreunpic de tine? Reprezentau interes doar fiindcă erai cu altul.. Acum însă.. Ofof... Nu-i va mai păsa deloc de existența ta. Sărăcuța Lia... Va rămâne singură și tristă.

-Ce vrei?

Rânjetul ei era acum până la urechi și și-a stins țigară murdară de ruj în farfuriuța mea pentru cești,apoi și-a împreunat mâinile într-un fel meditativ. Rochia ei roșie simplă era  pusă în evidență de ruj și o jachetă neagra. Sincer îmi amintea puțin cu Cruella Devil..

-Eu vreau... Să mergem în excursie toți 4 . Două nopți. Noapte la hotel. 2 CAMERE.

-A.. Nu.

-A.. nu e după tine păpușă. Îl mai vrei pe Alex? Faci ca mine.

-Dar de ce faci asta? Ce ai de câștigat?

-Asta e problema mea. Judecând după casa ta.. Cred ca va fi nevoie sa îți plătească Cristi excursia... Ofof ce pacoste mai ești.

Îmi examina casa până în cel mai mic detaliu. Simțeam că explodez și nervii mei o luau razna însă dingul s-a auzit în creierul meu sub forma de "meaw"  și un icnet de sperietură.

Kevin intrase leneș în bucătărie să vadă ce se petrece, ca un adevărat mascul în casă, când fițoasa a început să se agite pe scaun.

-Urăsc pisicile! ȚINE-O DEPARTE DE MINE.

Atunci mi s-a năzărit o idee în minte.

-Sari pe ea băiete.

Și de atât a fost nevoie pentru a o face pe fata din fața mea să fugă mâncând pământul cu tocurile ei cui. Așa îi trebuie. Nci nu știe că pisicile nu sar la astfel de comenzi ci câinii. Doamne.. Alex a trecut la fata asta cu inteligența cât un mop.

Din întâmplareUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum