~9

86 18 67
                                    

Ortak : Sevebildiğimiz kadar yaşadığımız süreye hayat deniyormuş. Ben sana olan sevgimin sonunu kestiremiyorum, daha doğrusu öyle bir son olabileceğini düşünemiyorum. O zaman peri kızı, ben ölümsüz mü oluyorum? (22.36)

Ortak : Ölmek için fazla ölüsün der ölüme fısıldayan adam. Ve o an aklıma senin yüzün gelir anlamsızca. Düşünüyorum da, sen de sevmek için fazla güzelsin be ay ışığı, çok fazla.(22.57)

Ortak : Öğret bana nasıl unutulur düşünmek? Öğret ki uykusuz sabahlarım aydınlansın. Öğret ki fotoğrafının başında sabahladığım günlerim karanlıktan kaçmasın. Öğret ki özlem, boğazımda geniz yakıcı olmaktan çıksın. Yine öğret ki, artık ruhum hayaline değil kollarına sarılsın. (23.03)

Miray Su : ?

Ortak : Nasıllar?

Miray Su: Güzel.

Ortak : Bunları sana yazdım çünkü bunlar benim her defasında, tüm kalbimle yazdığım ama atmak istediğim kişiye atamadığım yazılar.

Ortak : Hiç deneyemedim biliyor musun, hiç? Ona bunları yazıp atamamak içimi kemirse de yapamadım. Defter oldu yazdıklarım ama bir kızın mesaj sayfasında olamadı hiçbir zaman. İster korkak de ister başka bir şey. Ama ben desen de kızmam sana. Çünkü korkaklığını kabul etmiş bir insan, başkasının ona bu ithamı yapmasına kızamaz.

Ortak : Peki bana neden atıyorsun diyebilirsin, hakkın. Ama ne biliyor musun, artık yazdıklarımı birisi duysun istiyorum. İçimdeki çığlıklar, bir yaprak sayfasında kalmasın istiyorum. Ve garip olan şu ki, senin beni anladığını düşünüyorum. Beni duyabildiğini düşünüyorum. Bir şey var sende sanki, sana o mesajları yanlışlıkla attıktan sonra her şeyi bil istiyorum. Biliyorum bencilce. Başkasının başkasına olan sevgisini dinlemek zorunda değilsin. Ama eğer bana bunu söylersen, seni dinlemek zorunda bırakmam.

Miray Su: Bir şeyleri anlatmaya çalışırsın bazen, ama seni kimsenin duymadığını sanırsın. Sonra içinden bir ses yükselir: Susturuluşunun sesi. İşte o ses nedir biliyor musun? Anlatmaya çalıştıklarının anlaşılmadığını, anlaşılmak istemediğini anladığın zaman yükselen sesindir. Bağırsan, haykırsan seni duyacaklar sanırsın ama duymazlar ve o ses susturulmuş bir ses olarak kalır sana. Sonra bir daha konuşmaya cesaret edemeyecekmiş gibi hissedersin. Oysaki sen duygularını istediğin gibi ifade etme özgürlüğüne sahipsen, kim tarafından susturulmaya kalkışıldığının bir önemi yoktur. Sen konuş, konuş ki için susmaya alışmasın. Sustursunlar, bu senin için motive olsun, onlara inat konuş. Eğer seni duymuyorlarsa görsünler, görmüyorlarsa hissetsinler, hiçbiri olmuyorsa en azından denedim de ve sustuğunu düşünme. İşte o zaman gerçekten konuşmuş olacaksın.

Ortak : Sen gerçekten çok iyi bir gözlemcisin.

Miray Su : Kim bilir, ben belki de susturulan o sesim?

Ortak : Nasıl?

Miray Su : Boş ver sen beni. Ben neyi merak ediyorum biliyor musun?

Ortak : Neyi?

Miray Su: Seni böylesine kendine âşık eden o kızı? Ne yaptı sana böyle?

Ortak : Keşke ben de bilsem ne yaptığını...

Miray Su: Ne kadar süredir seviyorsun onu?

Ortak : İki senedir...

Miray Su: Neden gidip söylemedin?

Ortak : Söyleyemedim.

Miray Su: Ama neden?

Ortak : Korktum işte. Anlamaz diye, belki o beni sevmez diye, belki de hiç takmaz bile diye...

Ortak : Onun küçük bir dünyası var... Çok küçük. Ama soyut bir küçüklükten bahsediyorum. Hayatına sadece izin verdiklerini alıyor. Belki de yaşadıklarından ötürü, bilmiyorum. Mesela herkese karşı duyarlı ama kimseyi takmayacak kadar da dik kafalı. Ya da eline cam batsa acıdan duramayacak kadar güçsüz ama sevdikleri için tüm dünyayı sırtlanabilecek kadar da cesur...

Miray Su: Bana yazdıktan sonra yazmadın mı ona?

Ortak : Hayır, dediğim gibi o cesareti bir kere bulabildim. Bir daha bulur muyum bilmiyorum.

Miray Su: Belki ben yardım edersem bulursun :)

Ortak : Umarım :')

Miray Su: Eğer bir gün sevdiğin kıza açılır ve mutlu olursanız senden bir şey isteyeceğim.

Ortak : Ne isteyeceksin?

Miray Su: Bu kadar sevdiğin birisini asla bırakmamanı.

Ortak : İstesem bile yapamam zaten onu, merak etme :)

Ortak : Peki ben de o gün geldiğinde senden bir şey isteyeceğim.

Miray Su:?

Ortak : Kapattığın kapılarını, seni seven birisi çıktığında açmanı...

Ortak : Anlaştık mı ortak?

Miray Su: Anlaştık ortak.


-------------

Sizin kalbinizi yeyim yey...
En çok kimin yazdığı metinleri beğendiniz? Neden?


Ay Işığında Buluşalım|TextingWhere stories live. Discover now