Bilgilendirme ve karakter tanıtımı

118 8 129
                                    

Karakterlerimize geçmeden önce bilmemiz gereken belirli kavramlar ve aklıma gelenlerin hepsinin açıklamasını yazacağım. Şimdilik aklıma gelenler Rc hücresi, ghoul, tek gözlü ghoul, ghoul dedektifleri, quinque, kagune, kakugan.

Ghoul (gûl): Gûller yanlızca insan ve gûl etiyle beslenebilen etçil olan insanımsı bir türdür. Dış görünüşleri ve günlük yaşantıları neredeyse aynıdır, insanlarla aralarında çok fazla fark yoktur. Ancak iç biyolojileri insanlarınkinden farklıdır, duyuları ve fiziksel güçleri normal bir insanınkinin 5 katı veya daha fazlası olabilir. Örneğin bazıları bir insanı tek eliyle havaya kaldırabilir. Ayrıca gelişmiş duyulara sahip olabilirler, normal bir insan 1 km ötedeki sesi zar zor duyarken gûller 5 kilometre için de olan her şeyi duyabilme gibi muazzam bir duyma yetisi ya da birinin kokusundan gûl mü yoksa insan mı olduğunu anlayabilme gibi gelişmiş koku alma duyusuna sahip olabilirler ama bu özellikler genelde sadece kulakları veya burunları için geçerlidir. (ekleme: gûller kahve içebilir ve çok da severler)

Tek gözlü gûl (yarı gûl): Tek gözlü gûller insan ve gûl karışımıdırlar ve Rc hücre tarayıcısında fark edilemezler. Normalde doğal yollardan olması çok düşük bir olasılıktır çünkü bir gûl insana hamile olursa vücudu onu yemek olarak algılar ve sindirmeye başlar, eğer bir insan bir gûle hamile kalırsa o zaman da bebek ihtiyacı olan besini alamayacağı için kısa sürede ölür. Tabii bunun yolu annenin insan eti yemesinden geçtiği için yapay yollar yerine doğuştan yarı gûller de vardır. Diğer bir yolu ise bir gûlden kakuhou nakli yaptırmaktır, kakuhou insan bedeninin içinde Rc hücresi depo etmesine sağladığı için kişi hayatına yarı gûl olarak devam eder.

Rc Hücresi: Hem insanlarda hem de gûllerde bulunan bir hücre türüdür. Kan gibi akıcıdırlar ama kemik gibi sert bir hal de alabilirler, 'sıvı kaslar' olarak da bilinirler. Gûller Rc hücrelerini insan eti yiyerek üretir ve depolarlar, Rc hücreleri bedenlerinde konsantre hale gelir ve kakuhou'da depolanır, kagune ve kakugan da bu hücreler sayesinde oluşur.

Kakugan: Kakugan gûllerin irislerin kırmızıya, göz akının siyaha dönmesi, göz içinde ve çevresinde kırmızı damarların oluşmasına verilen addır. Gûller kendi istekleri ile kakuganı aktif hale getirebilirler, ama gûl sinirlendiğinde, fazlasıyla acıktığında ya da kagunelerini çıkardıklarında da istemsiz olarak aktifleşir. Rc hücrelerinin bir etkisidir.

Genellikle gûllerin iki kakuganı vardır ve biri değiştiği zaman diğeri de onunla birlikte değişir, ama tek kakugana sahip olanlar da vardır. Bunlara tek gözlü gûl denir. Ayrıca oggai denen bir bölüm gûl de vardır ki istedikleri zaman tek kakuganlarını ya da iki kakuganlarını da aktifleştirebilirler. Şimdiye kadar doğal olarak oluşan bir oggai bilinmemektedir, ama onlarda gûl sınıfına girdikleri için Kore'de direkt gûl olarak adlandırılırlar. Tek gözlü gûller gibi Rc hücre tarayıcısına yakalanamazlar, Rc hücresi olarak tek gözlü gûllere benzerler. Ama rinkaku olsalar bile yenilenme hızları son derece düşüktür.

 Ama rinkaku olsalar bile yenilenme hızları son derece düşüktür

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.
yìwài ^hwitae/Rochan^Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin