~3~

30.3K 2K 864
                                    

08.12.2020

***

Asaf karşısındaki çocuğa şaşkınlıkla baktı. Eğer adını söylerse bu iş bitmişti. Ve beklenen olup çocuk ağzını açtı. ''Siz-'' Ancak sözünü tamamlayamadan Ali gelip kolundan tuttu.

''Demek buradaydın.'' Masadaki misafirlere gülüp çocuğa döndü. ''Terasa servis yapman gerekiyordu.'' Çocuk Ali'yi görünce ona da aynı ifadeyle baktı. 

''Ama siz de-'' 

''Hadi gel bana sana terası göstereyim'' Misafirlere bakıp gülümsedi. ''Kusura bakmayın yeni de'' Berk'i alıp mutfağa doğru ilerledi. Sessiz bir yere gidip yüzünü elleri arasına aldı. ''Bana bak çocuk, şu an gizli bir operasyondayız. Normalde sana söylememem gerekiyordu ama iş işten geçti. İçeride diğer askerleri gördüğünde tanımamış gibi yap tamam mı?'' Berk hızla kafasını salladı. Ali gülümseyip omzunu sıvazladı. ''Aferin. Hadi git şimdi'' Berk tekrar kafa sallayıp uzaklaştı.

Ali, her ihtimale karşı uzaktan izlemeye başladı.

Asaf, Ali'den gelen kafa işaretiyle sorunun hallolduğunu anladı. Rahat bir nefes alıp yanında konuşan kadına döndü. ''Ege'ciğim şirketin ne üzerine?'' Asaf kadına bakıp gülümsedi. ''Giyim.''

''Aa çok güzel. Nereden ithalat yapıyorsunuz?''

''İtalya.''

''Harika'' Kadın çenesini eline yaslayıp baktı. Göz süzerek gülümsemesine Asaf aynı şekilde gülümseyerek karşılık verdi. Sonrasında kafasını çevirip göz devirmeden edemedi.

O sırada Emir, diğer içkileri hazırlayıp bir sonraki garsonları beklemeye başladı. Gelen çocukla gözleri irileşirken etrafına baktı. Berk onu görünce kısa bir an afallasa da, bir şey demeden içkileri aldı.

Emir çaktırmadan kulaklığa dokunup konuştu. ''Bu önceki operasyonda kurtardığımız velet burada.''

''Biliyoruz sen çaktırmadan devam et.'' dedi Ali. ''Tamamdır.'' diye yanıtladı.

Birkaç bağırış olduğunda kapıya baktı Asaf. Muhtemelen adam gelmişti. Asaf adamı görmek için etrafına baktı. O sırada Ulaş, kulaklıktan konuştu. ''Adam giriş yaptı.''

Adam salona giriş yaptığında Asaf yerinde dikleşip çaktırmadan izlemeye başladı. Adam masasına oturup etrafını gözledi. Sonra yanına gelen misafirlerle gülümseyerek sohbet etmeye başladı.

Ulaş dışarıda beklerken yanına bir koruma geldi. ''Havalarda iyice soğudu.'' Ulaş adama bakıp kaşlarını çattı. ''Kış ayındayız ne bekliyorsun abicim'' Adam bir süre suratına bakıp kafasını salladı. ''Doğru'' deyip arkasını döndü. ''Mal bunlar yeminle''

Adama bir kere daha baktığında diğer korumanın yanına gidip bir şeyler söylediğini gördü. Kendisine döndüklerinde ikisi de sinirle bakıyordu.

Ulaş kafasını çevirip yürümeye başladı. Kulaklığa basıp konuştu. ''Komutanım hava bu aralar çok soğudu ne demek?'' Asaf gözlerini kocaman açıp yumruğunu sıktı. ''Lanet olsun!''

''Ulaş operasyon sonrası hatırlat seni sikeyim!'' dedi Semih. ''Tetikte olun birazdan ortalık karışacak''

Ulaş arkasına baktığında adamlar üzerin geldiğini gördüğünde onlara dönüp baktı. ''Hayırdır arkadaşlar bir problem mi var?'' dedi pişkin pişkin. Adam gülüp silahını çıkarıp ona doğrulttu. ''Evet sen''

''Okey'' dedi elleri havada gülerek.

**

Semih yakınındaki adamı izlerken, bir yandan da dedikodulara katılıyordu. Korumalardan biri gelip kulağına bir şeyler söylediğinde surat ifadesi dondu. Sinirli bir hal aldığında etrafına bakınmaya başladı. ''Hazır olun.'' dedi Semih kulaklığa doğru konuşurken.

DEVREM | bxbWhere stories live. Discover now