~4~

27.1K 1.8K 707
                                    


09.12.2020

***

''Dur dur oraya değil!''

''He...''

''Kulağına doğru yap.''

''Burnuna sokun lan.'' Huylanan Semih yüzünü buruşturması üzerine, üç arkadaş kıkırdamaya başladı.

''Ne oluyor anasını satayım.'' Gözlerini açan Semih tepesinde dikilen üç arkadaşını gördü. Mehmet, Ali ve elinde tüy olan Ulaş.

''Aha uyandı işte. Demedim mi ben yapmayın Semih arkadaşımız huylanır, uykusunda uyanır diye.'' Elinde tüy olup bunu söylemesi üzerine homurdandı Semih.

''180 derece döndün lan.'' dedi Ali sinirle. Ulaş, hâlâ inkar etmeye devam ederken, Semih'in uykusu kaçmıştı.

''Diğerleri nerede?''

''Asaf komutan bahçede. Emir de tıkınıyordur nerede olacak.'' Ulaş'ın sorusuna cevap vermesi ile anladığına dair mırıltılar çıkardı.

Dört arkadaş koltuklara attı kendini. İki kişi oyun oynuyor, diğerleri telefonuyla uğraşıyordu.

Kapının açılma sesi ile kafalarını oraya çeviren arkadaşları, elleri dolu olan Emir'i gördüler.

''Oo Emir toplamışsın yine ganimetleri.'' Ali'nin söylediklerine göz deviren Emir masaya ilerleyip bir sandalye çekti. Aldıklarını masaya yerleştirip büyük bir iştahla yemeye başladı.

''Bak aşkilotam topu ebesine atma karşı takım kazanıyor sonra.''

''Lan oğlum olmuyor işte dört bir yandan taarruza geçtiler.''

''Dağda milletin Kulak deliğinden vuracan nerdeyse, burda bi topu atamıyon bebişim oldu mu bu?''

''Of şu sözcükleri kullanma bana'' diyerek yüzünü buruşturdu Ali.

''Oyy kızdın mı sen böceğim he?'' dedi ve elini Ali'nin yanaklarına getirip usulca okşadı Ulaş. Bu hareketten irkilen Ali, kendini geri çekti hemen. Ulaş bu duruma afallasa da bozuntuya vermedi ve zaten yenilecek olduğu oyunu bırakıp:

''Amaann ben gidiyorum zaten leşimizi döktüler anasını satayım.'' dedi ve Emir'e doğru gitti. Arkasından bakan Ali, anlamlandıramadığı bir biçimde sıkıntılı nefesler alıyordu.

''Gelme lan hepsi benim.'' Önündeki yemeklere sarıldı Emir. Kimseyle paylaşmaya niyeti yoktu.

''Olmaz öyle biri yer biri bakar.'' Masaya oturup midyeden bir tane aldı Ulaş. Lezzetli olduğuna dair mırıltılar çıkardı. ''Oğlum bitirdin ya'' dedi Emir ağlamaklı bir sesle. Ulaş obur arkadaşına göz devirip ''Ulan gözün doysun önün dolu. Bir tane midye için kıyameti koparma'' dedi ve bir midye daha alıp yemeğe başladı. Emir ise sanki o yemesin diye daha hızlı yemeye başlamıştı.

''Ulan bu kadar yemek yemeye nasıl böyle bir vücut yapıyorsun anasını satayım kurt mu var sende'' dedi. Ardından elini karnına getirerek hafifçe okşadı. ''Baklava var anasını satayım'' dedi sırıtarak. Ali'nin bakışlarını Ulaş'ın eline ve okşadığı yere kayınca vücudunda bir sinir dalgası geçti.

''Ne yavşaksın sen de he. Herkesi elliyorsun.'' Ali'nin söyledikleri üzerine, bakışlarını arkadaşlarına çeviren Ulaş ve Emir şaşkınlıkla baktı.

''Ne diyorsun amk. Bilmiyor musun Ulaş'ın huyunu, herkes öyle o.'' dedi Emir ve elini çeken Ulaş'a ''Kanka iyi geldi ya karnımı okşaman. Çok hızlı yiyince tıkandım.'' dedi. Ulaş yavşak yavşak sırıttı arkadaşına

DEVREM | bxbHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin