~5~

26.1K 1.7K 1K
                                    

20.12.2020

***

''Birinci bölge! adamlar üzerinize ateş açıyor saldırsanıza!'' Asaf komutanın telsiz ile bağırması üzerine, 1. bölgedeki Ulaş ve Emir birbirlerine baktı. Ulaş telsizi alıp:

''Komutanım 4 kişiler yetişemiyoruz.'' dedi. Asaf telsizini eline alıp 3. bölgede bulunan Semih'e:

''Semih desteğe git.'' dedi.

''Komutanım 20 metre ilerimde bir terörist var. Yerimden kıpırdadığım an görür beni.''

''1 adam yemez seni. Sık bir tane.''

''Komutanım diğer adamlar üzerime çullanır.''

''Dalga mı geçiyorsun Semih! Çabuk 1. bölgeye intikal et. Yoksa evinde oturur PUBG oynarsın.'' Komutanının açık açık bir daha göreve gelemezsin uyarısını duyunca fırladı yerinden. Ekip arkadaşları görevlerde eğlenirken o evde bilgisayar oyunu oynayamazdı. Eğlenmek derken terörist avlamaktan bahsediyordu.

Karşısına çıkan teröristi etkisiz hale getirip, 1. bölgedeki Ulaş ve Emir'e yardım etti.

''Komutanım! bomba hazır.''

''Gidebildiğin kadar yakına git Mehmet. Sana haber verince at'.'

''Emredersiniz komutanım!''

Komutanının emrini alır almaz kamufle olduğu yeşilliklerin arasından sürünerek teröristlerin toplandığı bölgeye gitti.

Etrafındaki teröristleri etkisiz hale getiren Asaf:

''2. Bölge temiz. Asker durum bildir.'' Dedi telsizden, diğer askerlere.

''1. Bölge temiz.''

''3 ve 4 de temiz.''

''Tamamdır. Mehmet şimdi!''

Komutu duyan Mehmet yerinden doğrulup el bombasının pimini çekti ve fırlattı. Anından patlayan bomba ile yere çöküp etrafın sakinleşmesini bekledi. Çığlıklar yavaş yavaş azalınca doğrulup etrafına baktı. Kolu kopmuş bir şekilde kendisine doğru koşan teröristi kafasından vurarak telsize doğru konuştu.

''Temiz!''

******

Asaf ve ekibi görevin bitmesi üzerine askeri helikoptere binerek, karargaha doğru yola çıkıyorlardı. Anında yorgunluktan bitik hale düşen askerler, gözlerini kapatmışlardı.

''Komutanım dışarı filan mı çıksak bu akşam. Bunun şerefine eğlenseydik.'' Diğer askerlere göre daha samimi olduğu Ali'ye baktı Asaf.

''Henüz buradaki görevimiz bitmedi Ali. Acil bir durum için çağırdıklarında ayyaş arkadaşlarını götüremem oraya.'' Hayır cevabını duyan Ali yerine sindi. Uzatması ölüm fermanıydı.

''Komutanım yarın işiniz var mı?''

''Neden sordun Ulaş?''

''Şu izin için albay ile konuşacaktık ya.'' Ulaş'ın özel bir durum için izin alması gerektiğini hatırladı. ''Öğleden sonra olur'' dedi. Berk'i evine bırakırken teşekkür etmek adına yeni çalıştığı kafeye gelmesini söylemişti. Asaf ne kadar reddetse de ısrar edince belki uğrarım demişti.

Helikopterin piste inmesi sonucu yavaş yavaş çıktılar. Askerlere iyi akşamlar dileyip odasına gitti. Sıcak bir duşun ardından yatağına geçip, kolunu başının altına koydu ve tavanı izlemeye başladı.

Acaba yarın onu görünce mutlu olacak mıydı? Bir anda neden böyle düşündüğünü anlamadı. Ama o kadar hevesle söylemişti ki... Düşüncelerinden sıyrılan Asaf yerinden doğrulup komodinin üzerinde duran suyu aldı. İçtiği sırada kapısı çalındı. Kalkıp kapıya gittiğinde karşısında duran Ulaş'ı süzdü.

DEVREM | bxbWhere stories live. Discover now