Zamana adanmışlıklarımız

4.3K 384 457
                                    

İyi olacak mıydı? Kardeşim o adamla mutlu olacak mıydı? O adamdan kardeşime hayır gelir miydi? Aman Allah'ım tıpkı abim gibi hareket etmiştim. Bir erkek gibi çözüm yolu aramıştım. Ben bunu nasıl yaparım, ona hiç ne istediğini sormadım. Nasıl olduğunu sormadım... Yalnızca "Mavi nereye?" Yol boyunca aynı şeyleri düşünüp durmuştum. Kardeşime attığım tokat hala vicdanımı sızlatıyordu.

"Konuşacağım Şahin kardeşimle konuşacağım. Ona bir evlilik istemeyip istemediğini soracağım. Benim gibi istemediği bir adamla zorla evlenmesini istemiyorum." Hararetli şekilde konuşurken merdiven korkuluğundan tutundum. Aslında doğruları söylememiş miydim? O halde neden onun gözlerinde gördüğüm şey beni rahatsız etmişti. Buz gibi olsam da yutkunarak önüme döndüm. Son sözlerimin altında ezilmeden önce kardeşimle konuşsam iyi olacaktı. Odaya girdiğimde kardeşim tımarhane kaçkınları gibi yatakta oturuyordu. Bana bakıp tekrar gözlerini yatağa diktiğinde kapıyı kapatarak yanına yaklaştım. Yalnızca birkaç saat önce kendimden çok emindim. O kadar emindim ki yalnızca evlenmesini istiyorum.

"Ekin, güzelim..." Kardeşim burnunu çekiştirdiğin de karşına oturup kızarmış gözlerine baktım. İçim acımıştı. Ben o kansızı görene kadar evlilik tek çözüm demiştim ama o iyi birine benzemiyordu. O adamla evlenip ömür boyu fiziksel yahut psikolojik şiddet göreceğine hiç evlenmese de olurdu. Şahin'i tama olarak çözemesem de iyi bir adamdı. Bana bu zamana kadar çok yardımı dokunmuştu. Elbette kardeşim başka türlü yardım eder belki abimle konuşur bizzat ikan ederdi. "Biz nereden geliyoruz biliyor musun?"

"Ben... Ben onu sevmiştim ya da sevdiğimi sanmışım abla... Sen haklıydın ben nefsime yenik düştüm. İğrenç biriyim yine de kötü biri olmam bunları yaşamamı haklı göstermez. Ben Şahin abiyle evli olduğunu bilseydim salakça şeyler yapar mıydım? Ben yalnızca korktum..." Hıçkırarak bana sarıldığında saçlarımı okşayarak sakinleşmesini bekledim. Ona soracaktım o adamla evlenmek istemiyorsa asla onu zorlamayacağım. "O adamı seviyor musun?"

"Asla!" Bir anda benden ayrılınca elinin tersiyle gözyaşlarını sildi. "O adi beni kandırdı. Beni aptal yalanlarına inandırıp tuzağa çekti. Abla beni neden o cehennemde buldunuz sanıyorsun? Bana kendi adresi olarak orayı verdi. Bende sandım ki hamile olduğumu öğrenince benimle evlenecek... Ona inandım... Abla ben oraya ona inanarak gittim... Sonra ne oldu biliyor musun, beni onlara sattığını öğrendim. Ona göre bebek değersizdi ve hala erken olduğu için aldırılabilirdi... Abla siz oraya gelmeseydiniz, Şahin abi zamanında gelip beni kurtarmasaydı yalnızca benim hayatımı çalmayacaklardı. Bebeğimi benden alacaklar..." Şokla ona bakarken ellerimi sıktı. "Abla bu bebeği her ne pahasına olursa olsun istiyorum, içimde bir can taşıyorum, lütfen bana yardım et. Benim arkamda ol. Yemin ederim senden başka hiçbir şey istemem..."

Satmıştı... O kansız kardeşimi oraya satmıştı ve ben şimdi öğreniyordum. Lanet olsun keşke daha önce bilseydim. Aptallık etmeyerek daha önce sorsaydım. Keşke onu oracıkta öldürseydim... Ellerimi ondan kurtarınca ruh gibi ayağa kalktım. Ekin abla derken birkaç adım geriledikten sonra odadan çıkıp duvarlara tutunarak aşağıya inmiştim. Benim onu öldürmem gerekirdi. O itin yaşaması haramdı. Son basamağa geldiğimde gözyaşlarımın akmaya devam etti. Bulanık gözlerle Şahin'e bakarken onun da bana baktığını görmüştüm. Sesimi çıkarmadan korkuluklardan tutarak aşağıya indim. Sessizce havuza doğru yürüdüğümde kendimi öylesine soğuk suya bırakıvermiştim. Nefesimi tutup suyun altında kendime gelmeye çalışırken yukarıya doğru çekildim.

Şahin'in hangi ara peşimden atladığını bilmesem de sular üstümden akarken derin bir nefes alarak kollarımı boynuna doladım. Dişlerim zangırdarken nefes bile alacak gücü bulamıyordum. Kendimi tanımasam nöbet geçirdiğimi düşünebilirdim. Şahin beni sudan çıkarıp yüzüne bakmam için sarstığında hıçkırıklarım boğazımda dizildi. Beni göğsüne çektiğinde ölecekmişim gibi var gücümle sıkıca sarılmıştım. İkimiz her ne kadar ıslak olsak da sıcaktık... "Derin derin nefes al sakinleşeceksin... Mavi nefes alışverişlerini düzene koymalısın..." Ne çok şey biliyorsun diye sataşmak istesem de sıcaklığı ruhuma ilaç gibi olmuştu. Biraz daha doğrulmaya çalışarak yüzümü boynuna gömdüm. Boşun boşluğu nefesim olmuştu. Ilık gözyaşlarım onu ıslatırken kalp atışlarım normale dönmeye başlamıştı.

AŞKA TUTSAK 🚬 BİZE SEN KALA 3On viuen les histories. Descobreix ara