Sevda çiçeğim

4.5K 409 563
                                    

AŞK DOLU SAHNELERE HAZIR OLUN

Meriç araya girerek konuşmamızı sonlandırmıştı. Kuzenini içeriye davet ettiğinde bana göz ucuyla bakıp salona doğru geçti. Bende arkalarından ellerimi yumruk yaparak bakınmıştım. Bana neden bu denli tavırlı olduğunu bir türlü anlamıyordum. Beni sevmediğini de biliyordum o halde neden katil deme onu yaralıyordu? Koridorun başında Ekin görününce orada ne yapıyorsun diye sorgulamıştı. Geliyorum diyerek salondan geçtim ama ne geçmeydi, sırf onu görmemek için kulaklarımı seslere tıkayıp mutfağa girdim. Yengem salatayı yapmamı söylediğinde yalnızca başımı sallamakla yetinmiştim. "Mavi ölü balık gibi hareket etmeyi kes içerdekiler bizi bekliyor." Neden evde değildim ki ve nende bu evde hizmetli yoktu. İsteksizce tamam dediğimde aynı şekilde devam ettim.

Her şey hazır olduğunda Ekin abla herkes seni bekliyor demişti. Ben burada yesem olmaz mıydı? Onu yüzünü görmek istemiyordum. "Abla kime diyorum abim huysuzlanmadan içeriye geçelim." İyi diyerek onun arkasından salona geçtim. Cidden de herkes beni bekliyordu. Annem yanına oturmamı söylerken Şahin'de babamın yanındaydı. Oturduğumda abime göz attım. Şahin'in diğer tarafına oturmuş kasım kasım kasılıyordu. Abimi seviyorum ya ona bakıp gülümsediğimde bana göz kırpmıştı. İçtenliği karşısında sırıtacaktım ki kocamın gözlerine denk düşmüştüm. Yemek boyunca uğultular devam etse de yalnızca yemeklere odaklıydım. Yengem yemek konuşunda çok deneyimliydi.

Yemekten sonra annem dahil bütün erkekler masadan kalktığında geriye kalan işler bize kaldı. Ondan uzak kalmak için bütün işleri yapabilirdim. Zaten öyle de yaptım. Yengem kahveleri götürürken Ekin iyiden iyiye bana yaklaşmıştı. "Abla biliyor musun ben bugün çok mutluyum neredeyse ruhuma kanat takıp uçacağım." Ona neden der gibi baktığımda devam etti. "Bugün babam ve Meriç konuşurken duydum. Meriç karım hamile olduğu için asansöre binsin istemiyorum. Bebek büyüdüğünde çok zor olacaktır, bu yüzden müstakil bir ev bakıyorum ilk fırsatta buradan taşınacağız diyor. Abla ya ben çok teşekkür ederim. Şahin abim kuzenini bir şekilde benimle evlenmeyi ikna etmeseydi şu an çok vasat bir durumdaydım. "Acaba ona Meriç'in para karşılığı evlendiğini söylesem mi? Bunu göstersem gözlerinde ışık sönecekti. Henüz yolun başındayken tökezlemelerini istemiyordum. Ekin benden daha kinciydi ve para için onunla evlendiğini özellikle de bebeğine piç dediğini duyarsa tek kalemde onu silecektir. "Abla kimse diyorum, benim adıma bir kez daha teşekkür et. Şu an mutluysam tek sebebi..."

"Sessiz ol Ekin, senin patavatsızlığın yüzünden benim başım yanacak. Merak etme teşekkürlerini ileteceğim ve inan bana her şey senin mutlu olman içindi." Bana sımsıkı sarılınca bende sarılmıştım. Kardeşim ve bebeği mutlu olduğu sürece bende mutlu kalacaktım. Annem mutfağa girdiğinde beni de alıp zorla salona girdirdi. Bir köşeye oturup konuşulanlara kulak asmamaya çalışmıştım. Annem yengeme kısık sesle nasip olursa Mavi'yi de yakında baş göz edeceğiz demişti. O an da sanki düşünceye durmuş gibi bütün sesler kesilmiş herkes bana bakmıştı. Önce babama ve Şahin'e baktığımda kızardığımı hissederek anne dedim. Annem ne var kızım dediğimde gözlerimi devirmiştim. Erkekler yeniden konuşunca iyi bir talip buldum diye devam etti. Bir kez daha anne değimde bana kötü bir bakış attı. "Kalbinde biri varsa söyle kızım, sana bulduğum çocuk savcı geleceği parlak bir adam bunu da kaçırırsan evde kalacaksın." Huzursuzlukla yan tarafıma baktığımda Şahin'in gözleri üstümdeydi.

O anda Ekin aniden kalkınca ona baktım. "Hamile kız olur böyle." Annem bu duruma pek sevinmişti. Ben kalkacağım sırada Meriç benden önce davranarak kalmıştı. Kısa bir süre sonra oturduğum yer bana dar gelince beden gidip bakayım diyerek oradan ayrıldım. Neden bu gece bir türlü bitmiyordu. Ekin'lerin odasına geldiğimde aralık kapıyı iteklemiştim ki içeriye bir adım daha atamadım. Midem kasılınca geriye doğru bir adım atmıştım ki bir şeye tosladım. Bu sert zemini hemen tanıyarak başımı kaldırdım. Önce bana sonra da içeriye göz attığında dünyadan bir haber öpüşen çifti görmüştü. Kolumdan tutup koridorun sonuna kadar sürüklediğinde yavaş demiştim. Beni bir odaya soktuğunda ondan uzaklaşarak silkindim.

AŞKA TUTSAK 🚬 BİZE SEN KALA 3Where stories live. Discover now