Bölüm 24

4.1K 410 634
                                    

Bölüm 24 - İçimdeki boşluk

Köpüren abime son bir kez daha baktıktan sonra anneme benimle gelmesini işaret etmiştim. Abim dün gece beni hiçbir yere bırakmamış işinden de izin al demiş durmuştu. Sen almazsan ben alırım dediğindeyse kabul etmek zorunda kalmıştım. Dün geceyi abimlerde geçirirken yalnızca Rıdvan'ı arayarak burada kalacağımı diyerek haber vermiştim. Şahin Bey bir kez olsun beni arayıp sormuyorsa bende ona haber vermeyecektim. Yalnızca Rıdvan ve yanındaki adamlar gitmeyerek beni korumak adı altında geceyi apartmanın önünde geçirmişlerdi. Sabah uyandığımdaysa onlara gitmeleri konusunda emirler versem de beni takip edeceklerini söylemişti. Sonuç olarak eve kadar beni gizliden gizleye takip etmişler bun rağmen sevgili kocam arayıp sormamıştı.

"Anne biricik oğluna söyle babamı daha fazla gaza getirmesin. Sende görüyorsun ki babamı dolduruşa getiriyor oysa babam bu konuda yumuşamıştı." Annem sessiz ol dediğinde omuz silktim abimden korkmuyordum. "Anne o kız hamile ya geldiklerinde kıza kötü bir şey yaparsa." Ben sorularımı yöneltirken zil çalmıştı. Annem geldiler galiba dediğinde yengem kapıda göründü. O ben bakarım dediğinde bende hızla solan geçmiştim. Eğer kötü bir şey yapmaya yeltenirse anında müdahale edecektim. Kapıdan sesler gelemeye devam ederken deli gibi ortalıkta dönüp duran abim hareketi kesmişti. Kapıda Meriç görününce nefesimi tutmuştum. Hemen ardındansa kardeşim içeriye girdi ama neredeyse kocasının sırtına yapışmış vaziyetteydi. Meriç elini sıkıca tutuğu karısına gözünün ucuyla bakıp abime doğru biraz daha yaklaşarak elini uzattı.

"Merhaba ben Meriç Korhan, küçük kız kardeşinizin eşiyim. Hafta sonu burada olmamıza rağmen sizinle tanışma fırsatı bulamadık." Meriç'in eli hala havadayken babam sesli şekilde iç çekti. Ben abimin saniyesinde üstüne atlayıp onu pataklayacağını beklerken abim şok olmuş gibi ona bakıyordu. Abimin gözleri biraz daha kocaman olurken şaşkınlık verecek şekilde elini uzattı. "Korhan! Şahin Korhan neyin oluyor?" Şahin mi? Şaşkınlığının sebebi benim kocam mıydı? Onu tanımış mıydı?

"Kuzenim olur. Buraya geldiğimizde bizimle beraberdi. Osman Beyin size aktarmış olması gerekirdi." Abim babama bakarken babam onay vererek başını salladı. Meriç elini çektiğinde Ekin'in zangırdadığını fark ettim, abimden oldu olası köpek gibi korkardı. "Bakın aile büyüğü olarak size olan saygım büyük yine de eşimin hamile olduğunu göz ardı etmemenizi rica ediyorum. Ekin sizden çekiniyor ve inanın bana şu an onayınıza hiç olmadığı kadar çok ihtiyacı var."

Abim başını uzatıp despot sesiyle Ekin demesiyle düşer gibi olması bir olmuştu. Meriç saniyesinde bunu fark edip sıkıca tuttuğunda onlara yaklaştım. Ekin'in yüzü kireç gibiydi. Annem panikle bağırarak bayıldı dediğinde korkmuştum. Abim sesi bile onun korkudan bayılmasına sebep olmuştu. Meriç kucağına alırken Annem odaya diye farkında olmadan bir kez daha bağırdı. Yengem hemen kolonya getireceğini söylerken soğukkanlılıkla abime baktım. Eğer onun neler çevirdiğini gözlerimle görmesem tıpkı diğerleri gibi hiçbir şey anlayamayacaktım. Şu anda abimin iyi ki dayak yediğini düşünmüştüm çünkü abim cidden de uslanmaz bir adamdı. Abime benimle gelir misin, dediğimde babam kendini koltuğa bırakarak gidin demişti.

Mutfağa geçtiğimde ellerimi sıkarak abime baktım. Abimse hala sinirden kıpkırmızıydı. Onun Şahin'i tanıdığına emindim ama sanki Meriç'i de tanıyordu. "Ne oldu abi? Neden bir anda sessizliğe büründün oysa onlar gelmende önce asacağım keseceğim diyordun?" Abim ellerini çenesine götürerek sıvazlamıştı. Lafı dolaştırıp hamile falan dediğinde derin bir nefes alıp hızla geri verdim. Bu sözlerine inanacak değildim. "Beni gerçekten saf mı sanıyorsun? Korhan lafı geçince rengin kaçtı? Senin onlarla ne alakan var?" Kötü alışkanlığını dile getirmeyeceğini elbet biliyordum ama yine de şansımı deneyecektim.

AŞKA TUTSAK 🚬 BİZE SEN KALA 3Where stories live. Discover now