Sosirea inamicilor

481 15 0
                                    

Au trecut cateva zile de la prima noastra zi pe front. Fuseseram ,,antrenati" si repartizati pe mai multe batalioane. Am avut noroc sa fiu in batalionul al patrulea, alaturi de camaradul meu, Mihai. Ma ingrijora mult starea lui de sanatate. Il vedeam mai mereu pe ganduri, zambind toata ziua si plangand seara in soapta. Si mie imi mai curgeau lacrimi dupa familia mea, i-am lasat a nimanui si am venit pe meleagurile acestea. Cand privea poza alb-negru cu copilul lui, pe fata lui Mihai aparea mereu o expresie de amaraciune si jale,de parca ii trecea un fier incins prin inima. Incercam de multe ori sa il fac mai fericit, dar in acele seri era mai bine sa il las in liniste.

Zilele erau insorite. Era o vreme frumoasa. Dar decorul avea sa fie umbrit in cel mai straniu mod in cateva zile. Vor sosi inamicii. In doua zile, locul va fi in razboi. Comandantul, un om pe care mereu l-am stimat, ne tinea cateodata cate un discurs incurajator, pentru a ne pregati sufleteste pentru tornada ce avea sa vina. Ne amintea mereu ca luptam pentru tara asta frumoasa, luptam pentru viitorul copiilor, nepotilor si stranepotilor nostrii. Daca noi o ducem greu , macar ei sa o duca mai bine. Si tara sa se uneasca, sa se implineasca visul de veacuri ale poporului roman.

Am zis gata! Prea mult timp statele, regatele si imperiile ne-au tratat cu inferioritate in propria noastra tara! Gata! Nu mai vrem asta!

Dupa 2 zile, armata Puterilor Centrale isi asezase tabara. Erau foarte numerosi, si pareau a fi mai bine inarmati decat noi. In sufletele soldatilor nostrii se instalase teama. Nu domnule! Murim mai bine in lupta, cu glorie deplina, decat sa fim sclavi iarasi in vechiul nost' pamant! Lupta urma sa inceapa. Adrenalina imi curgea rapid in vene. Mi-am scos din buzunarul de la inima poza alb-negru cu familia mea. Imi era atat de dor de ei!
Cam atat pentru acest capitol, sper ca va placut :) Va astept sugestiile, ideile si criticile prin comentarii. Tin neaparat sa-i multumesc lui CHstory pentru coperta :* Va multumesc ca imi cititi cartea, va mai astept cu drag! O seara frumoasa va doresc :3

Jurnal de razboiWhere stories live. Discover now