Mandag

1.5K 69 22
                                    

Mandag kl. 22.00

Jeg hadde fått fri helt frem til møtet med dag-vakten kl. 22.00. Nora hadde jobbet siden kl.09.00 i barnehagen og frem til 15.00, så dagen hadde ikke akkurat løpt av gårde for meg. Jeg og Nora var som to i en. Manglet vi en av oss, kunne vi ikke komme på noe å gjøre. Jeg gikk av gårde mot pizzerian som lå nede i sentrum. Solen hadde nettopp gått ned og vinden kastet seg mot meg. Det var bare noen få grader i lufta. Det lyste fra resturanten og ut på gaten gjennom de store tykke glassdørene. Jeg holdt opp døren for en liten familie som var på vei ut før jeg gikk inn selv. Selv om klokken var 22.00 satt fortsatt en god del mennesker igjen og spiste. Spiselokalet var nokså fargerikt, med bilder og tegninger av noen merkelige figurer. Jeg skjønte fort at figurene var av figurene på senen.
- Er de roboter? Spurte jeg meg selv.
- Jepp, det er de. Sa en stemme bak meg. Jeg snudde meg rundt og fikk se en mann stå der med en hatt som det sto "Day Guard".
- Hei! Du er vakten jeg skulle møte ikke sant? Er du Scott?
- Nei, jeg heter Mike, er vakt her på ettermiddagen. Scott har fortalt meg om deg, de er Lena ikke sant?
- Ja, det er meg.
Mike ga meg en grundig omvisning i den snart tumme restauransten, og forklarte meg hva jeg skulle gjøre i tilfelle robotene skulle få tekniske problemer, eller noe på en eller annen måte kunne gå galt. Hva kunne egentlig gå galt? Tenkte jeg på vei tilbake mot inngangen/utgangen. Alle gjestene hadde forlatt lokalet og jeg var helt alene da Mike forsvant ut døren og låste etter seg.
- Greit! Lets start, eller hva dere? Jeg sto med hendene kors og så på robotene, før jeg forsvant inn på kontoret mitt.

Fem netter på Freddy'sWhere stories live. Discover now