Tirsdag

583 35 21
                                    

Tirsdag kl. 12.00

- Yes!! Endelig fri fra dette fengselet! Lo jeg i det jeg stormet ut døren til sykehuset. Mamma og pappa kom gående bak meg. Jeg hadde akkurat blitt sjekket ut, etter at de hadde sett at alt hadde gått fint over natten, og at sårene allerede hadde begynt å gro.
- Ok, bilen står på parkeringsplassen til høyre, Lena! Ropte mamma bak meg.
- Okie dokie! Jeg kunne ikke vente med å komme hjem. En uke ferie!!! Jippi! Men jeg måtte innrøme at armene og hodet gjorde vondt i perioder, så det var ikke bare bare å ha fri...
Jeg stoppet og lot blikket gli over parkeringsplassen.
- Hvor er bilen...? Hvisket jeg til meg selv.
- Denne veien. Pappa vinket i retningen bilen sto da de passerte meg.
Vi satte oss alle inn. Pappa kjørte, mamma i passasjersetet og jeg bak. Jeg tittet ut av vinduet og satte musikk på ørene fra mobilen jeg hadde i veska. Solen skinte og ikke en sky å se. Perfekt vær!
Tanker fløy gjennom hodet mitt om hva jeg skulle finne på nå som jeg hadde så mye fritid. Mamma, pappa og Sophie skal jo på jobb og barnehage, og Nora må på skolen, så jeg kom til å bli en skikkelig loner... Jeg må jo finne på noe... grubblet jeg mens Ariana Grande sang i bakgrunnen av alle tankene mine. Tankene mine fløy plutselig over på sangen. Noe med lyricsen prøvde å fiske tak i noe jeg hadde glemt. Jeg kom nesten på det. Herregud, hva kan det være!? Skrek stemmen i hodet mitt. Det irriterte meg noe så inderlig at jeg ikke kom på det. Jeg kastet et blikk fremover i frontruten. Det var få biler ute å kjørte, ikke at det pleier å være mange, men hva vet jeg, jeg er jo vanligvis på skolen på denne tiden.
- Kjenner du deg igjen, Lena? Lo mamma og pekte på en byggning. Jeg himlet med øynene. Såklart hun måtte peke på Freddy's.
- Seriøst? Spurte jeg små surt.
- Ja, du har jo så gode minner der i fra. Hun lo av sarkasmen.
- Ha,ha... lo jeg ironiskt og lente meg tilbake i setet. Freddy's, ja... Freddy Fazbears Pizzeria... Pizzeria... Jobb... Hellige Freddy Fazbear, jeg har glemt Jeremy!! Jeg gispet. Nei, nei, nei! Jeg må prate med han! Pokker å, vi har allerede kjørt forbi... og det blir for mistektsomt å spørre om å kjøre tilbake... vent nå... jeg har jo fri! Jeg nikket og smilte lurt av mine egne tanker, men oppdaget ikke at mamma så spørrende på meg. Jeg slo fra meg tankene og rødmet. Herregud, jeg må jo ha sett ut som en idiot!
- Hvorfor smiler du så lurt a?
- Hvorfor smiler ikke du lurt..? Spurte jeg nølende som svar.
- Hvorfor skal jeg gjøre det?
- Hvorfor skal du ikke gjøre det?
- Hva?
- Hva?
- Bare glem det. Mamma brøt den merkelige samtalen vår og snudde seg riktig vei igjen. Jeg elsket hvordan jeg kunne redde meg unna pinlige situasjoner på den måten. Ha! Funker måde hjemme og på skolen! Tenkte jeg igjen med det samme utrykket, bare denne gangen så ikke mamma det.
Så... siden jeg har fri kan jeg vel stikke innom Freddy's... hm... i morgen? Høres ut som en flott plan Lena. Jeg forestilte meg en applaus i hodet mitt i det jeg la planene for morgendagen. Mamma og pappa skulle på jobb som vanlig, og Sophie i barnehagen. Perfekt!

Bilen trillet opp oppkjørselen foran huset. Jeg hoppet ut og grep tak i veska mi. På vei inn døren sjekket jeg de nye meldingene. Flesteparten, eller alle, var fra Nora. Hun hadde spammet meg fullstendig.
På displayet sto det med tykke bokstaver 20 nye meldinger.
Jeg la bort mobilen til jeg fikk tatt av meg yttertøyet og tråkket opp trappen til rommet mitt. Lydløst lukket jeg døren og slang meg ned på senga. Jeg låste opp mobilen for å sjekke hva nå hun hadde skrevet.
Nora: Hei! Sendt fredag kl.05.15
Nora: Halo? Sendt fredag kl.05.17
Nora: Lena? Sendt fredag kl.05.21
Nora: Er alt bra? Sendt fredag kl.05.23
Nora: Halo!! Svar! Sendt fredag kl.05.24
Nora: Jeg er beskymret! Svar! Sendt fredag kl.05.26
Nora: Svar meg!!! Sendt fredag kl.05.27
Nora: Jeg har hørt dårlige nyheter om det stedet du jobber! Sendt fredag kl.05.30
Nora: Lena! Nå er jeg virkelig redd! Svar NÅ! Sendt fredag kl.05.33
Nora: Svar da! Please! Men... du er vel for opptatt med å jobbe... god natt da! :) Sendt fredag kl.05.35

Nora: Halo!? Sendt mandag kl.07.32
Nora: Lena?! Hvorfor var du ikke på bussen? Ble du kjørt? Sendt mandag kl.07.48
Nora: Lena, skynd deg! Det ringer inn om 5min! Sendt mandag kl. 08.10
Nora: Er du syk? Sendt mandag kl.08.11
Nora: OMG! Lena! Hva søren skjedde!? Sendt mandag kl.10.01
Nora: Skolen fortalte du skadet deg!? Hva skjedde? Sendt mandag kl. 10.04
Nora: Går det bra? Sendt mandag kl. 10.05
Nora: Forklaring NÅ! Sendt mandag kl.10.07
Nora: Hva skjedde? Gjorde noen noe mot deg!? Sendt mandag kl. 10.08
Nora: Svar meg så fort som mulig!! Klem din BFF! <3 Sendt mandag kl. 10.15

Det var den siste meldingen hun skrev. Hun hadde virkelig vært beskymret. Jeg fikk nesten dårlig samvittighet, men hva kunne jeg gjøre? Jeg lå jo i koma på de tidspunktene!?
Jeg titten på klokken i høyre hjørne på mobilen. 12.50. Det var for tidlig og tekste henne tilbake, skolen var ikke ferdig for dagen enda.
Jeg kastet fra meg mobilen på senga og stønnet.
- Herregud så mye jeg har rotet meg opp i...

Fem netter på Freddy'sWhere stories live. Discover now