Onsdag (3)

812 42 11
                                    

Onsdag kl. 05.50

Arbeidsdagen min var straks over. Bare 10 stakkars minutter igjen. Oh God, for en natt. Tenkte jeg og lente meg godt tilbake i kontorstolen og gjespet. Og gjett om jeg er trøtt.
Jeg var fortsatt overrasket over at Marionette lå "livløs" på gulvet. Var hun død? Jeg hadde ikke planer om å finne ut det før klokken i hvert fall slo 06.00. Jeg duppet av et par sekkunder her og der, men ble lys våken så fort alarmen gikk.
- Ding ding ding ding! Yaaaaayyy!! Bjeller og gledesrop fra barn fylte resturanten med glede.
- Huh! Gjett om jeg er glad denne natten er over! Hva er det med dere roboter, som gjør livet så SYKT vanskelig?
Jeg forventet liksom et lite svar eller en bevegelse fra marionette som ikke hadde rørt seg fra flekken etter at klokken tikket over 06.00.
- Halo? Marionette? Du ok?
Hun rørte seg fortsatt ikke. Jeg plukket opp veska mi fra gulvet og lå nettbrettet ned i skrivebordskuffen. Jeg gikk noen steg nærmere Marionette for å se hva som egentlig foregikk. Hun lå med ansiktet ned i gulvet. Jeg grøsset ved tanken på at jeg måtte fikse dette. En tanke slo som lyn fra klar himmel ned i hodet mitt. Kanskje dagvakten kan hjelpe meg?
Jeg hoppet tilbake til pulten og fant fram en oversikt over de ulike vaktene.

00.00 - 06.00 -> Lena
06.00 - 12.00 -> Jeremy
12.00 - 18.00 -> Fritz og Vincent
18.00 - 00.00 -> Mike

Plutselig hørte jeg en lås klikke åpen, og fotrinn. Jeg stelte meg opp forann pulten, klar for å presentere meg for denne "Jeremy", hvem det nå er. Han gikk gjennom gangen med øynene dypt konsentrert på mobilen i hendene hans. I det han holdt på å snuble i Marionette ropte jeg ut;
- Pass på!
Han våknet opp fra mobilen og hoppet bakover.
- Hva? Hæ? Hvor? Hvem... hvem er du? Hva... hva skjer... her? Stammet han nervøst.
- Ehm... jeg klødde meg i bakhodet og følte at dette ble skikkelig akward.
Han stirret på meg med et spørsmålstegn over hodet.
- Ja... Jeg er nattevakten her denne uken... Lena er navnet. Ehm... som du ser... eh.. hadde Marionette et lite... hva skal jeg si... "uhell"...
- Jeg ser det... sa han og stirret ned på det som en gang var en musikkboks, og deretter på "liket".
- Er hun død? Spurte jeg men innså at spørsmålet var ideotisk.
- Jeg vet ikke riktig.... jeg heter foresten Jeremy... Han smilte vennelig til meg. - Jeg er vanligvis nattvakten, men fikk morgenvakten til Vincent denne uken.
- Vincent? Hvem er det? Jeg sjekket listen igjen og oppdaget han som vakt sammen med Fritz på ettermiddagen. Jeremy så at jeg stusset over listen og forklarte det hele.
- Fritz har vanligvis ettermidagsvakten alene, men Vincent ble satt inn der denne uken fordi vi har deg her, pluss at det er helt fult her på den tiden...
- Fritz? Jeg kjenner visst bare halvparten av gjengen jeg... Jeg fniste svakt, men stoppet med en gang jeg så at Jeremy var helt alvorlig. Jeg så bort. Herregud... Akward... tenkte jeg og himlet med øynene.
- Hva med Marionette? Spurte jeg brått for å bryte den pinlige stillheten som i hvert fall varte i minst 5 min.
- Ser ut som vi trenger en reperatør til både roboten og boksen.
- Greit! Men da fikser vel du det?! Good bye! Jeg vinket svakt og stakk av før han fikk sagt et ord til. Jeg ville ikke være der et sekkund til. Skyldfølse gikk gjennom magen, men skolen sa absolutt ikke noe om overtidjobbing... så det var uaktuelt. Jeg hørte at Jeremy hadde tenkt til å si noe men stoppet da han så jeg forsvant i lynrask fart rundt svingen.
- Men... Lena... Du...
Jeg slo glassdøren lett igjen og begynte å løpe på vei hjem. Jeg ville hjem til rommet mitt med en gang. Jeg var så trøtt og sliten, pluss at jeg var så nervøs for å få skylden for ødeleggelsen..

----

Hei igjen lesere! Jeg har neste kapittel så og si ferdig, men må bare spørre uansett. Jeg lurer på om dere har noen "request" for de neste kapittlene. Er helt blank, og jeg vet liksom ikke hva dere ønsker. Så... har du noen ideer, så blir jeg kjempe glad for å høre dem! Tusen takk! :)

- Marianne987

Fem netter på Freddy'sWhere stories live. Discover now