Hoofdstuk 1

1.5K 55 6
                                    

"Merel! Je moet naar school opstaan!" hoorde ik mijn moeder schreeuwen.  

Nee, ik moet naar school. Ik ben zo zenuwachtig... Ik zat op de havo vorig jaar, maar nu ga ik naar het vwo. Naar een andere school, met nieuwe mensen. Ik hoop echt dat er aardige mensen op die school zitten. Vandaag is gelukkig een kort dagje. Ik pakte mijn rugzak en liep naar beneden. 

"Zin om je kennis te maken met je nieuwe klas?"

"Ja hoor."

Ik at snel mijn eten op en stapte op de fiets.

Ik ben zo zenuwachtig.. Oké, Merel je kan dit, je hoeft alleen even je boeken op te halen en kennis te maken met de leerlingen. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Na een half uur fietsen was ik er. Ik liep naar binnen het zag er rustig uit ik keek op de klok en zag dat ik een kwartier te vroeg was. Mooi, dan kan ik rustig even het lokaal zoeken.  Ik liep door de gangen heen ik moest bij lokaal 103 zijn maar ik was nu bij 10 volgens mij loop ik niet helemaal goed. Ik liep terug en besloot de trap op omhoog te lopen. Er hing een bordje met lokalen 50 tot met 100. Ik liep nog een trap omhoog en zag daar een bordje met lokalen 101 tot met 120. Ik liep de gang door en zag lokaal 103. Ik klopte op de deur en liep naar binnen. Er zat daar een vrouw rond een jaar of 35. 

¨Hallo ik ben Merel."

"Hallo Merel, jij bent nieuw hier toch? Griezelingen trouwens, aangenaam."

Griezelingen wat een aparte achternaam. 

"Ja, klopt."

"Ga maar hier vooraan zitten." 

"Oké."

Ik ging vooraan zitten en de klas stroomde langzaam vol. Ik weet het niet.. Het zijn niet allemaal mijn types.. Toen kwam er een meisje binnen die volgens mij ook nieuw was. 

"Hallo, ik ben Rosa."

"Hallo Rosa, ik ben Griezelingen, aangenaam."

"Aangenaam."

"Je kunt hier vooraan naast Merel gaan zitten, zij is ook nieuw hier."

"Oké"

"Hey, ik ben Rosa."

"Hallo, ik ben Merel."

"Ook nieuw hier?"

¨Ja."

"Dames en heren, jullie kunnen allemaal jullie boeken gaan halen in de aula op deze verdieping."

Wow ik had echt geen idee, dat ze hier op elke verdieping gewoon een aula hebben.

Ik ben wel naar de open dag geweest, maar toch. Ik liep achter de rest van mijn klas aan en zocht de stapel boeken waar mijn naam op stond. Wat zijn het er veel. Ik pakte ze en liep naar het lokaal. Toen  ik mijn boeken op tafel had gelegd voelde dat echt als een grote opluchting. Wat zijn boeken toch zwaar.  

"Oké, heeft iedereen alle boeken die je nodig hebt?"

Het was stil dus blijkbaar had iedereen de boeken die ze nodig hadden. 

"Er zijn twee nieuwe leerlingen in de klas, Merel en Rosa."

"Kunnen jullie misschien wat over jezelf vertellen?"

"Ehm, ik ben Merel, ik ben achttien jaar oud en ja dat was het wel."

"Geen hobby's?"

"Ehm, ja ik vind om me te verdiepen in geschiedenis onderwerpen zoals de oorlogen enzo. Verder hou ik van films kijken, muziek luisteren."

Ik hoorde gelach. Wat zou ik verkeerd gezegd hebben?

"Ik ben Rosa, ik ben zeventien jaar oud ik hou van zingen, shoppen films kijken, met vrienden afspreken."

"Jullie mogen naar huis gaan, tot morgen."

"Tot morgen."

"Merel? Je had beter niet kunnen zeggen dat je geschiedenis leuk vindt. Nu vinden ze je een grote nerd. Maar ach. Is geschiedenis je lievelingsvak?"

O, ik heb het nu toch al gezegd..

"Ja, ik vind het zo interessant."

"Ik vind het maar een saai rot vak."

"Dat is jou mening."

"Tot morgen."

"Tot morgen."

Ik liep snel naar beneden en hoorde kinderen achter mij lachen. Ben ik de enige die soms het idee heeft als er iemand achter je lacht dat het om jezelf gaat? Misschien lachen ze echt wel om mij. Ik heb misschien een vriendin gemaakt. Rosa, maar ik weet niet of ze mij wel aardig vind. Ik ga vandaag even naar een museum in de buurt, want daar hebben ze een tentoonstelling over gedichten en spotprenten over de Eerste Wereldoorlog. Ik ga alleen, ik heb niet echt iemand waarmee ik mijn hobby kan delen. Op mijn vorige school had ik een vriendin, Danieke heette ze. Danieke is heel erg lief alleen ze vind geschiedenis helaas niet zo'n leuk vak. Ik ga morgen weer met haar afspreken. Ik ben echt benieuwd hoe zij het heeft op haar opleiding. Ze gaat een leraren opleiding volgen. Ik wil later historicus worden. Ja, dat lijkt mij erg leuk. 

"Hee, wat was je naam ook al weer?"

"Ehm Merel, hoe heet jij?"

"Sophie, je zit bij  me in de klas. Ik wil je even een ding duidelijk maken. Hij is van mij."

"Oké? Wie bedoel je met hij?"

"Meneer Verbeek."

"Oke, ik ben hier net nieuw en jij denkt dat ik hem nu al van je af pak, terwijl ik hem niet eens ken nog? is het een leerling? of leraar?"

Ik zou leraar denken, omdat ze de achternaam zegt, maar waarom zal ik een leraar van haar afpakken? Waarom is een leraar van haar?

"Het is een leraar, onze geschiedenis leraar. Als je ook maar iets doet wat ik niet leuk vind dan maak ik je leven kapot."

Oké, waar slaat dit nou op? Hij is echt niet van haar. Eerlijk gezegd word ik hier best wel heel erg bang van. Zonder iets terug te zeggen fietste ik snel naar huis. Mijn eerste indruk is slecht. Ik denk dat dit nog wel eens een zwaar jaar kan gaan worden. Iedereen haat me nu al. Waarom moet ik dan ook weer zo dom zijn om te vertellen dat ik geschiedenis zo leuk vind? Maar Sophie is echt een enge arrogante bitch. Ze denkt ook echt dat een leraar van haar is. Dat kan toch niet? Is dat mens gestoord of zo? Ik zag in de verte mijn huis en wat was ik blij dat ik bijna thuis was. Ik deed de deur open en niemand was nog thuis. Ik pakte wat eten en at het op. Ik pakte mijn museumkaart en pakte mijn fiets en ik fietste naar het museum.

The History Teacher (voltooid)Where stories live. Discover now