Hoofdstuk 3

1.1K 53 10
                                    

*Dinsdag

"Merel opstaan!!!" hoorde ik mijn moeder van beneden schreeuwen.

School.. Kan ik niet me gewoon ziek melden? Ik heb er echt geen zin in. Ik heb wel zin om iets te leren, maar ik heb gewoon geen zin om met mijn klas te zijn. Ik trok mijn blauwe trui aan met mijn zwarte skinny jeans en mijn zwarte Nike air. Ik keek op mijn rooster. Eerst geschiedenis. Nee, dat ook nog. Dan Nederlands, economie en tot slot drie uur Engels. Drie uur wat doen ze mij aan? Ik pakte mijn boeken en stopte ze in mijn blauwe aztec print rugzak. Ik liep naar beneden en at een broodje op. Ik smeerde nog een broodje om mee naar school te nemen en pakte uit de la een wafel. Ik rende de deur uit en pakte mijn fiets. Vorig jaar fietste ik altijd samen met Danieke naar school, maar dat kan helaas nu niet meer. Nu fiets ik alleen. Het is niet erg om alleen te fietsen, maar samen is toch net iets gezelliger. Ik zag de school langzaam in zicht komen. Wat ben ik zenuwachtig. Niet alleen voor Julian, ik bedoel Verbeek. Ook voor mijn klas. Ik zette mijn fiets in de fietsenstalling en ik liep naar binnen. Ik had geen idee waar ik zou moeten gaan zitten. Alvast naar het lokaal lopen lijkt mij ook niet zo'n goed idee. Ik hoop echt dat Sophie niet iets gaat merken tijdens geschiedenis.

"Trut?"

Wie zegt dit nou weer tegen mij? Ik keek achterom en zag dat het Sophie was.

"J-ja?"

"We hebben zo geschiedenis en je gedraagt je normaal, begrepen?"

"J-ja."

Ik ben echt zo bang voor haar, ik wil van deze school af. Ik haat het hier. Ik kreeg tranen in mijn ogen. Waarom heb ik deze keuze gemaakt. Wat ben ik stom geweest. Iedereen haat mij hier nu al. Ik hoorde de bel gaan. Nee, zal ik gewoon spijbelen? Ik heb dat toch nog nooit gedaan. Ik was altijd de ergste nerd van de klas. Ik denk dat ik dat nu weer ben. Laat ik maar gewoon naar de les gaan, want ik ben hier wel om wat te leren. Met een grote zucht liep ik achter een meisje uit me klas aan, ze zag me niet maar ik volg haar gewoon. Ik moet toch ook gewoon het lokaal vinden? Ze liep naar binnen en ik bleef nog even voor de deur staan. Kan ik dit?

"Loop is door."

"Sorry."

Ik liep naar binnen toe en ik zag Verbeek aan zijn bureau zitten. Gelukkig hij ziet me niet. Nu kan ik snel achteraan gaan zitten.

"Kom je hier zitten Merel?" Hoorde ik Rosa zeggen. Nee, wat doet ze nou? Ze zit ook nog helemaal vooraan.

"Ja, is goed."

Ik zag Verbeek omdraaien en hij keek mij aan. Hij keek verbaasd, heel erg. Ik werd rood en ging snel naast Rosa zitten. 

"Moet je niet jezelf even voorstellen aan Verbeek?"

Ik keek Verbeek aan en zag nu pas wat voor mooie blauwe ogen hij had, en dan nog dat perfecte bruine haar. Oké, waarom denk ik hier aan? Voorstellen? dat heb ik al gedaan...

"Ach, dat doe ik later wel."

"Oké, dat had ik echt niet van je verwacht, ik dacht dat je zo'n leerling zou zijn die echt probeerde het lievelingetje van elke leraar te zijn."

"Nee, het is natuurlijk altijd leuk, maar het maakt mij niks uit."

"Maar het is onze geschiedenis leraar. Hallo? Jij en je liefde voor geschiedenis." en ze lachte me uit.

"Doe niet zo flauw."

"Je vond geschiedenis toch zo geweldig?"

'Ja, ik vind het nog steeds geweldig hoor."

"Oké, ik dacht al."

"Goedemorgen, we gaan het vandaag hebben over de staatsinrichting."

Je hoorde iedereen mompelend goedemorgen terug zeggen. Behalve Sophie die zei het heel erg luid. Ik kan me zo erg aan haar irriteren.

The History Teacher (voltooid)Where stories live. Discover now