Hoofdstuk 10

932 51 13
                                    

POV VERBEEK

En nu doet ze het weer. Ze kwetst me. Ik probeer haar alleen maar te helpen... Ze zegt nu wel dat het haar spijt, maar meent ze het? Ik weet het niet. Ik wil haar echt helpen, maar ik weet gewoon niet hoe.

"Meneer?"

"Ja, wat is er?"

"Ik vertel het u ooit wel. Als ik er klaar voor ben."

Wat wil ze mij vertellen? Zou ze mishandeld worden? Of heeft ze thuis problemen? Of geld nood? Of is ze verliefd op iemand? Misschien heeft ze wel slaapproblemen of eetproblemen. Ik weet het niet. Hopelijk verteld ze me het snel.

"Je kan het altijd vertellen Merel, ik ben er voor je."

"Bedankt meneer."

Ik zag dat ze tranen in haar ogen had. Zal ik haar anders even troosten? Dat kan toch geen kwaad? Ik sloeg een arm om haar een en ik merkte dat ze verstijfde. Huh? Doe ik iets verkeerd. Steeds als ik haar aanraak dan doet ze zo vreemd.

"Sorry, doe ik iets verkeerd?"

"N-nee."

Er is echt iets. Hopelijk verteld ze me het snel.

POV MEREL

Ik sta op het punt om hem alles te vertellen, maar ik kan het gewoon niet. Ik ben er te zwak voor. Ik voel me net een kleine vis in de oceaan die verdwaald is. Geen idee meer wie of wat ik ben en waar ik naar toe ga. Ik heb het idee dat ik elk moment door een grote haai kan worden opgegeten. Dan ben ik weg, en niemand zal mij missen. Ik ben net een mug, ik irriteer alleen mensen. Ik wil dat ik mezelf nu op dit moment kan vermoorden, met gifgas. Ik hou van mijn leven en ik ben dankbaar dat ik leef en zo veel heb kunnen leren over de geschiedenis. Ik wil nu geschiedenis zijn en niet meer bestaan. Maar er zijn nog te veel interessante dingen over de geschiedenis die ik nog niet weet. Daarom ben ik hier nog. Verbeek kijkt me nog steeds aan. Hij is een leuke leraar, hij houdt ook van geschiedenis. Misschien kan hij me wel helpen met het vinden naar meer weetjes en feiten over de geschiedenis.

"Meneer? Kunt u mij misschien bijles geven voor geschiedenis?"

"Geschiedenis? Je bent daar zo goed in, dat heb je helemaal niet nodig "

"Ik weet dat ik er niet bepaald slecht in ben, maar ik wil gewoon meer leren en feiten op doen."

"Ik vind het prima, elke vrijdag na school?"

"Is goed. Hoe laat en waar?"

"We kunnen hier in mijn lokaal of bij mij thuis, wat jij prettig vindt."

"Maakt mij niks uit."

"We kijken wel."

"Ik moet maar weer eens gaan."

"Tot morgen Merel."

"Tot morgen meneer."

Ik liep zijn lokaal uit naar huis.

*volgende dag*

Ik werd wakker met barstende koppijn. Ik liep naar het medicijnenkastje en pakte een paracetamol. Ik liep weer naar mijn kamer en deed mijn kleding kast open. Wat zou ik vandaag eens aantrekken. Ik pakte mijn zwarte tui met een wereldkaart er op en een lichtblauwe broek. Ik trok het aan en liep naar beneden. Ik keek in de la waar het brood in lag en zag dat al het brood op was. Dat ook nog. Ik heb zo veel honger en dan is het brood op. Goede start van de morgen zeg. Ik moet dan maar yoghurt eten. Ik liep naar de koelkast toe en zag dat ook de hele koelkast leeg was. Ik ging geïrriteerd zoeken naar iets te eten. Ik kon niks anders vinden dan roze koek dus besloot ik maar twee van die zoete dingen te eten. Het is echt niet goed voor je in de ochtend, ik voel mijn tanden er gewoon afvallen. Toen ik klaar was pakte ik wat geld voor wat eten. Ik moet echt eens een baantje gaan zoeken. O wacht dat is waar ook ik heb vandaag een sollicitatie bij take that coffee away. Het is een koffiewinkel, het lijkt op de Starbucks, misschien is het wel een soort van Starbucks. Je kan er koffie ophalen en meenemen, maar je kan er ook gewoon zitten. Ik ben zelf echt een koffie fan,dus het lijkt me geweldig om daar te gaan werken. Oké, eerst nu school over leven. Ik pakte mijn tas en trek snel mijn zwarte all stars aan en vertrek naar school. 

"Wie hebben we daar?" hoorde ik Sophie gemeen achter mij zeggen. 

Ik fietste sneller. Ik moet bij dat mens vandaan.

"Ben je bang? Je kan niet voor me vluchten, je bent daar veel te sloom voor. "

Ik keek achter om en zag dat ze op haar scooter was.  

"Heb jij je eigen gezicht eigenlijk wel eens gezien? Het is zo lelijk. Je hebt een onderkin tot aan je borsten. O zei ik borsten? Dat klopt natuurlijk niet, want die heb je helemaal niet. Je bent een dik persoon zonder borsten. Dat zie je niet vaak."

Ik kreeg tranen in mijn ogen. Merel je kan dit geef haar geen aandacht en denk aan iets anders. Ik wou echt dat ik haar op een guillotine kon leggen en zo haar hoofd er af hakken. 

"Hee bitch, luister je wel? Anders ga ik je als spetter beschouwen en op de brandstapel leggen."

Wat bedoeld ze hier nou weer mee? Ze heeft dus geen kennis van de geschiedenis. 

"Je bedoeld een ketter zeker? Waarom vergelijk jij me met een ketter? Een ketter is een  afwijkende van de eene of andere Christelijke leer. We leven hier niet in de 18e eeuw."

"Nerd godverdomme, waarom moet jij me nou altijd verbeteren? Ik weet heel veel van de geschiedenis af."

Dat is dan anders niet te merken.

"Bewijs het maar."

"De Tweede Wereldoorlog startte in 1940."

"In Nederland of ook in andere landen."

"Overal."

Zelfs dit weet ze niet? 

"De Tweede Wereldoolog begon in 1939 en in 1940 in Nederland."

"Dat zei ik hoor kutwijf."

"Kan je niet wat op je taalgebruik letten? Je bent geen twaalf meer."

En voor het weten lag ik op de grond. Ik voelde pijn in mijn arm waar ik opgevallen was. Sophie heeft me onderuit getrapt op de fiets. Ik hoorde keihard gelach en ze ging weg. Ik moet naar een andere klas. Het liefst andere school, maar een andere klas is ook goed. Zolang ik maar niet tegen haar gezicht hoef aan te kijken. Ik pakte mijn fiets weer op en fietste verder naar school. Ik liep snel naar binnen en rende naar het geschiedenislokaal. Zal ik nog op tijd zijn? Nee, ik ben te laat. Zal ik nog naar binnen gaan? Ik klopte aan en liep naar binnen.

"Beetje laat niet Merel?" Zei Verbeek.

Ik zag Sophie achter in de klas lachen.

"Ja, sorry meneer."

"Ik moet je te laat melden. Ga nu maar snel zitten."

Ik liep snel vooraan naar mijn plek. Ik had geen idee waar we het nu over hadden, maar zo te zien nog steeds over de staatsinrichting. 

"Sophie kan je eens ophouden met lachen?" Hoorde ik Verbeek zeggen.

"Natuurlijk meneer, voor u doe ik alles." De hele klas barstte in het lachen uit.

Ik zuchtte diep. Dit is niet grappig, dit is gewoon triest. 

"Sophie? Wat zijn klassieke grondrechten?"

"Ehm, grondrechten die gebaseerd zijn op klassieke muziek en klassieke talen."

"Nee, het zijn grondrechten beschermen burgers tegen de overheid. Kan iemand een voorbeeld noemen?"

Ik weet er wel een paar. Laat ik maar gewoon mijn hand opsteken.

"Merel?"

"Gelijke behandeling in gelijke gevallen, vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, vrijheid van vereniging."

"Heel goed Merel."

Ik keek naar Sophie die mij woest aan keek.

"Oké, jullie mogen nu allemaal opdracht 4.2 en 4.4 en 4.9 maken."

Iedereen begon aan de opgaven. Ik las eerst de tekst even door. Er stond niet echt iets interessants in wat ik nog niet wist. Er werd een propje naar mijn tafel gegooid. Ik maakte het briefje open. 

'Je gaat er aan bitch.'

-S

Oké een berichtje van Sophie, wat is ze ook weer attent. 

----

YAAY ik wil iedereen bedanken voor de 1k readers! yaay. Vergeet niet even een comment achter te laten <3. Thanks x


The History Teacher (voltooid)Where stories live. Discover now