Hoofdstuk 8

1K 48 11
                                    

Woede dat is het enige er nog door mij heen gaat. Hoe kan Verbeek zo dom zijn? En waarom is Sophie zo gestoord. Ik moet dit filmpje bewaren. Ik kan het als dreigmiddel gebruiken tegen haar. Ik weet niet wat ik hier mee aan moet. Moet ik naar de directie gaan? Of moet ik eerst langs Sophie en Verbeek gaan? Ik weet het gewoon niet. Ik wachtte nog even en ik fietste naar huis toe.

"Hoe was school?"

"O prima."

Ik liep snel door naar boven op de hoop dat de tijd snel voorbij zou gaan.

*Paar dagen later*

Het is nu weer maandag en ik heb het hele weekend lopen nadenken wat ik nou met het filmpje moet doen. Ik heb besloten om er niks mee te doen ik heb het op mijn computer gezet en van mijn telefoon verwijderd. Nu ga ik het gewoon loslaten. Het zal lastig worden, maar ik ga het proberen. Ik sta voor het geschiedenis lokaal te wachten en ik zie Sophie aan komen lopen. Zal ik alvast naar binnen gaan? Ik doe de deur open maar ik word tegen gehouden door Sophie die me terug trekt. Ze kijkt me gemeen aan en grijnst. Ik kijk haar terug aan een boos, maar bang tegelijkertijd.

"Varken, ben je bang? Het duurt niet lang meer en je past niet meer door de deur heen." Ze begon gemeen te lachen. 

"Laat me los." zei ik.

"Waarom zou ik? Ik luister echt niet naar een varken. En je moet naar mij luisteren, weet je wat er anders gebeurd met varkens?"

Ik keek haar vragend aan.

"Die worden geslacht."

"O."

"Dus pas maar op dat jij niet gebraden vlees wordt."

"Tss, jij denkt echt dat je alles bent."

Ik voelde een klap in mijn gezicht en ik voelde mijn gezicht branden. Ik moest mijn tranen tegenhouden. Wie denkt ze wel niet dat ze is? Ik keek naar Sophie die de klas al was in gelopen. Ik voelde alweer een kotsneiging opkomen. Daar zat ze weer hoor. Te flirten als een aap. Het zag er zo niet uit. Wat ziet Verbeek in haar? Ik bedoel hij heeft wel met haar.. Oké, ik moest dit achter mij laten. Ik liep naar binnen en ging snel vooraan zitten. Ik zei geen hallo tegen Verbeek ook al keek hij me aan. "Hallo." zei Verbeek. Heb ik zin om iets terug te zeggen? Nee, eigenlijk niet. Ik hoorde Sophie achterin lachen. Laat dat kind maar.

"Serieus? Ben je zo asociaal dat jij niet eens hallo terug kunt zeggen."

"Sophie, ik zou maar even je mond houden hoor. Ik weet iets wat je niet leuk gaat vinden."

Ze begon nog harder te lachen.

"Nou dus echt niet."

"Wel, was het gezellig met meneer Verbeek? Ik weet wat jullie gedaan hebben."

Ik moest half huilen maar dat liet ik niet merken. Het was stil heer erg stil. Ik genoot ervan. 

¨J-jij bitch hoe weet je dit?"

"Magie."

"Godverdomme, kut Verbeek waarom heb je het haar verteld?"

Verbeek schrok ervan en ik ook.

"Hij heeft het niet verteld."

"Nee? En dat moet ik geloven?"

"Ja."

Ik hoorde de bel gaan en ik was zo opgelucht dat de rest van de klas binnen kwam. Ik had geen behoefte om naar het gezicht van Verbeek te kijken of überhaupt zijn stem te horen. De les ging sloom erg sloom. Ik pakte een boek uit mijn tas en begon te lezen. Ik hoorde mijn naam en keek geschrokken omhoog.

The History Teacher (voltooid)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora